Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nějak mi z dotazu není jasné, zda jde o lyžování v Čechách, zda jste ochotní jet tedy do těch Alp, zda je to na týden nebo víkend, otočku na jeden den nebo na týden.A jestli ještě tento rok ( tím pádem nemá smysl radit, že nejlepší je to tam na přelomu listopadu a prosince a na konci ledna) nebo je to plán na příští rok.
Jinak z Čech mi to asi nejvíce splnuje Lipno. Tam jsi krapet limitovaná sněhem, je to nízko, ale bývá to už někdy otevčení v Prosinci, kdy je lidí minimum. Letos hodně známých lyžovalo na neklidu , ted už je to spojené s areálem Klínovec, nicméně já už na Čechy zanevřela. Naši s dětma jezdí na Německou část Šumavy - Mitterdorf, moc si to chválí, ale jezdí v týdnu, o víkendech je to horší.
Já osobně nejraději jezdím do Alp. V období jarních prázdnin jsou lepší menší sjezdovky. Super je třeba Pruggern. Jinak kamarádka, co dělá průvodkyni doporučila známým o jarních prázdninách menší střediska – Rauris a Maria Alm a byli spokojení. Já osobně mám nejraději lyžování na podzim/zimu, otvíračky sezony, kdy je na sjezdovkách a vlecích minimum lidí i na těch profláklých, velkých střediscích jako Flachau, Schladming, Stubai.. svojí sjezdovku si tam najde každý a jako bonus vypadneš z místního nanicovatého počasí, kdy se stejnak nedá dělat téměř nic. Jen jistota počasí je horší. V druhé polovině března bych se už přesunula na ledovce, jinak se odpoledne roztejká sníh a lyžuješ na kejdě. Ale zato počasí bývá obvykle luxusní.
Vysoke nad Jizerou, sjezdovky ideal pro deti. Ted o vikendu jsme byli.
Ski Menader Park Oravice, Slovensko. Měli teď akci na slevomatu (nebo ještě možná mají) celodenní skipass + vstup do termálů přímo u sjezdovky na 3 hod. zdarma. Cena přímo na sjezdovce je myslím o něco vyšší. Ke skipassu pro dospělého je ještě skipass pro dítě do 10 let zdarma. Takže, když chcete jít po lyžovačce do termálů, koupíte vstup do termálů jen dětem za 7 EUR. Sněhu dost, 4 sedačková lanovka, fronty teď přes týden u lanovky 5-10 minut. Sjezdovka je myslím červená, ale dá se pěkně objet po modré, s dětmi super.
Ski areal bubakov. Je tam i dlouha poma, co neskube a hodni vlekari, co na ni nauci jezdit i malinke deti (zpomali chod vleku a klidne vedle ditete desitky metru bezi). Navic je propojeny s Herlikovicema, kde si zalyzuje i zkuseny lyzar. Prejezd na lyzich cca 10 minut.
@Lama Lama do Alp… příští rok… ![]()
A podle vzdálenosti… někam dál na týden, když to bude poblíž, klidně i na prodloužený víkend a nebo taky na týden…
@Anonymní píše:
Ski areal bubakov. Je tam i dlouha poma, co neskube a hodni vlekari, co na ni nauci jezdit i malinke deti (zpomali chod vleku a klidne vedle ditete desitky metru bezi). Navic je propojeny s Herlikovicema, kde si zalyzuje i zkuseny lyzar. Prejezd na lyzich cca 10 minut.
děti mají 7 a 10 let, umí lyžovat…
@Regina Hero píše:
@Lama Lama do Alp… příští rok…
A podle vzdálenosti… někam dál na týden, když to bude poblíž, klidně i na prodloužený víkend a nebo taky na týden…
NO a co preferujete - jarní idylku s počasím nebo pořádnou lyžovačku? Stačí vám malé středisko nebo raději něco velkého?
Pak jsem si ještě vzpomněla na Stubai a Schlick 2000, v obou střediscích jsou děti do 10 ti let zdarma. Byli jsme tam s dětmi 3,5 a 5,5 a ted znovu po 4 letech a spokojenost. Je to dobře dopravně dostupné, ten Schlick je pár minut od sjezdu z dálnice.
Jinak nejblíž z Čech je asi ten Pruggern.
Javorník u Liberce…ideální pro začátečníky, 4 sedačka…o víkendu jezdí do restaurace obří sud z horní stanice lanovky vůz s koňským potahem zadara…
@ontar píše:
Javorník u Liberce…ideální pro začátečníky, 4 sedačka…o víkendu jezdí do restaurace obří sud z horní stanice lanovky vůz s koňským potahem zadara…
díky za tip… když já bych raději do těch Alp…
@Lama Lama píše:
NO a co preferujete - jarní idylku s počasím nebo pořádnou lyžovačku? Stačí vám malé středisko nebo raději něco velkého?
Pak jsem si ještě vzpomněla na Stubai a Schlick 2000, v obou střediscích jsou děti do 10 ti let zdarma. Byli jsme tam s dětmi 3,5 a 5,5 a ted znovu po 4 letech a spokojenost. Je to dobře dopravně dostupné, ten Schlick je pár minut od sjezdu z dálnice.
Jinak nejblíž z Čech je asi ten Pruggern.
nic extra velkého nechci, ideálně sjezdovku nejméně 1500 m dlouhou… a jak jsem psala, takovou lehčí… spíš si to v pohodě užít…
Teď mi jinde radili ještě Katchberg… tam to neznáš? A Serfaus - Fiss - Ladis, ale to je zase dost daleko…
Katschberg znam. Uplne jednoduchy modry sjezdovky tam teda ale nejsou. Jsou tam jednodussi trasy, ale k nim se vetsinou musi dostat pres cerveny. Jinak je to tam skvely. Lidi akorat, spis malo
sjezdovky siroky, dlouhatananansky. Ale to je prakticky vsude v Alpach. Myslim, ze tam se neda slapnout vedle.
Edit
Schválně jsem koukla na mapu a je to sama cervena. Ale ono to barevny znaceni je zavadejici. Kolikrat me prislo, ze nejaka cervena byla narocnejsi, nez sjezdovka oznacena za cernou ![]()
@Regina Hero píše:
nic extra velkého nechci, ideálně sjezdovku nejméně 1500 m dlouhou… a jak jsem psala, takovou lehčí… spíš si to v pohodě užít…
Teď mi jinde radili ještě Katchberg… tam to neznáš? A Serfaus - Fiss - Ladis, ale to je zase dost daleko…
Neznam
@AvajBr díky… koukla jsem a vidím, že je tam snad jen jedna delší modrá, jinak samá červená a černá… tak to asi ne, to by kamarádka asi odpískala… málo lidí je ale ideální stav… ty široké dlouhé sjezdovky mě děsně lákají, tím víc, čím víc mám odstáto ve frontách na vlek nebo lanovku tady u nás… a minuta až dvě a jsi dole… takový trochu nepoměr… a jak bylo hezky, tak lidí tolik, že se nedalo pomalu ani nikde zaparkovat… ![]()