Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Labradora… je mu 16 měsíců a je to takový poděs… ale s panem Kocourem si rozumějí
![]()
Retrívra, 7-mi letého.Je na něm bezvadné, že je stále jako štěně, hodně mazlivej, věrnej.V těhotenství mě hlídal (spal mi vedle postele a v noci pravidelně budil, jakmile jsem porodila, přestal) ![]()
No na dítě je samo v pohodě, jsou to psi k dětem, přesto je spolu nenechávám, nikdy nevíš ani u nejhodnějšího psa na světě.
A teď s ním máme zrovna trápení, protože zdrhá
A i když opravujeme plot jak pitomí, vždy si místo najde, stala se z něj veverka a nemá problém přelézt bezmála dvoumetrový plot
Ještě, že si jiných psů nevšímá, že nehrozí, že by nějakého cizího rafnul…
Hako píše:
my máme Staffordšírského Bullteriéra.Pohodář,flegmatický pes,plný lásky ke všemu. Děti miluje a nejen naše,ostatní zvířátka taky.Nic ho nerozhodí,prostě pes jak má být.
Vždycky se musím smát , když reakce lidí co ho neznají,řeknou že máme „bojové plemeno“.Ano máme od slova „bojím se“ Bojí se totiž sněhuláka,pověšeného prádla na šňůře,stínu.Tak jak za celý rok nezaštěká, tak tohle ho nutí blafat a couvat .![]()
![]()
Ale je to naše zlatíčko pejsvídkovatý.![]()
![]()
jsem se zasmála
ale taky jsem se setkala s takovým psem stejného plemene,hrozně jsem se ho bála a on nakonec chtěl jenom drbat záda
asi to s tím bojem nebude tak horké! Spíš je to o povaze psa mně teda pokousal pes dvakrát a vždycky to byl takový malý zmetek! ![]()
My máme parsona russella teriera a je to nejlepší pejsek, kterého jsme si mohli pořídit. ![]()
michaela1808 píše:
náš pes Sep coton, k malé je super, hrají si spolu…
jéžiš, mně se nestihla načíst fotka… ![]()
tak máme 8 let křížence německá doga a dalmatin a štěně 10 měsíců německou dogu a jsou oba dva k dětem strašně hodní
TAk u nás máme Adélu, to je rok a půl starý kříženece amstafa a belgického ovčáka, kombinace k nezaplacení, psa neutaháš nikdy, je to neřízená střela, ale miluje nás, a my ji i když nám poměrně dlouho trvalo než jsme se s její povahou naučili pracovat tak, aby byla spokojená a šťastná a my taky. A miluje děti, hlavně malou, dokáží spolu blbnou hodiny i když má Ádá 32 kilo, tak se nemusím bát, že by ji jakkoliv ublížila. Zachránila jsem ji od jedné paní, která měla takových štěňátek deset a nevěděla, co s nimi.
Další je taky kříženec dva a půl roku stará Barney, to je takový klasický „podvraťáček“, u kterého už nikdo nezjistí jaké rasy se početí účastnily. Je to vyčůranej pejsek, který si občas myslí, že nemusí poslouchat a zkoší, co si může a nemůže dovolit. Mám ji z útulku. Je ale taky poslušná, i když někdy na ní jde vidět, že se jí vážně nechce.
No a třetí je australský silky teriér, kterého máme ani ne týden a dostal se k nám, protože se jeho panička o něj dlouhodobě nebude moct starat. Něják nevím, co s ním. Je to typický gaučák, žádná socializace, neumí žádné povely, byl krmený z ruky, všeho se bojí a chodí za mnou všude, protože je zvyklý jen na člověka. Že by si hrál s našimi psy neexistuje, neumí si hrát, bojí se míčku, klacíku, všeho. Ten pejsek nemumí ani běhat. Je mi hrozně líto a vidím, jak ho to u nás trápí. Chodíme se psi do lesa, každý den trénujeme, doma pak mají klid na místečku, krmení striktně dvakrát denně apod. - prostě řád. A australák vůbec neví, co se s ním děje. Tak co pejskařky, jak na něj? Zatím jsme ve fázi, kdy ho necháváme být. Má pelíšek u nás, aby na nás viděl. Pomalu ho učím alespoň základní povely a snažíme se sžít, ale ta jeho bázlivost mě děsí. Snad se to zlepší alespoň do té míry, že ho jednou uvidím honit se s mými psi v lese. To bych si moc přála a jemu také. ![]()
Hako píše:
my máme Staffordšírského Bullteriéra.Pohodář,flegmatický pes,plný lásky ke všemu. Děti miluje a nejen naše,ostatní zvířátka taky.Nic ho nerozhodí,prostě pes jak má být.
Vždycky se musím smát , když reakce lidí co ho neznají,řeknou že máme „bojové plemeno“.Ano máme od slova „bojím se“ Bojí se totiž sněhuláka,pověšeného prádla na šňůře,stínu.Tak jak za celý rok nezaštěká, tak tohle ho nutí blafat a couvat .![]()
![]()
Ale je to naše zlatíčko pejsvídkovatý.![]()
![]()
To my připomělo Adélu, která letos poprvé v lese spatřila sněhuláka a běžela se za mnou schovat, dokonce se bojí i mojí nohy, když trčí z postele a ona neví, k čemu ji zařadit. Je to pako, hrozný. A pak vidím ty lidi, když kolem procházíme, jak se klepou strachy. Přitom přijít k nám zloději, tak Adéla jim vesele nocí všechno co najde a bude jim pomáhat. Vždycky říkám, že neuhlídá ani sebe natož nás. ![]()
Tak u nás je přepejskováno, tak jen stručně.
3 bloodhoundi - 8 letá fenka, dominantní k cizím psům, ale k lidem zlatá, ale z syna je nervozní, hlídám je, když si ji hladí. 4-letý pes, naprosto úžasný mazel, malý mu leze až do krku, nechá si hodně líbit. 4-letá fenka, ta se chová k malému úplně nejlépe, nechá si od něj líbit úplně všechno. Ale malýho hlídám, aby jí neubližoval. On je tahá za uši, různě se po nich válí a tak. Fenka se ho snaží pořád olizovat jak štěně. Teď čeká štěňátka, tak jsme na ni opatrní.
3 fily - starší dámy, malého respektují, hlídají, nechají se od něj hladit, ale jinak se s ním nebratříčkují.
Máme fenu jezevčíka a měli jsme ještě retrívra. Bohužel neunes příchod dítěte do domu,jakmile se začala plazit,tak po ní vrčel. Šel ke známým. Jezevčice by na sobě nechala i dříví štípat,co ta musí snést od dcery,je občas zarážející. Ale ony spolu nejspíš mají uzavřený nějaký pakt ,malá ji za to týrání chodí natajnačku podstrojovat ![]()
Máme Gordon setřici a je zlatá. Malej je teda zatím jen ležící v košíku nebo v postýlce, ale když ho vezmu do náruče tak si ho jde očuchat, občas olízat. Jak začne plakat, jde ho zkontrolovat a čekám, kdy mě vezme za nohavici a dotáhne k němu, že pláče.
K větším dětem se taky chová suprově, to co by dospělýho samou láskou povalila, přerazila mu nohu ocasem, tak děti obchází opatrně, aby náhodou nespadly. Jedinej problém je jídlo v dětských rukách. Ona ho nesebere, ale očuchává a tváří se strašně nešťastně, že ona nic nemá.
Pirrippi píše:
My máme německou dogu- s Lukem jsou silná dvojka
krásná…taky máme německou dogu,3letou slečnu a ona zatim nevý co si o našem 8měsíčním zlatíčku myslet…
Pirrippi píše:
My máme německou dogu- s Lukem jsou silná dvojka
To nema chybu,miluju tuhle kombinaci - obri pes a dite.Ta posledni fotka je nejvic.Obrovska hlava,vetsi pomalu nez dite samotne ![]()