Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, bohuzel ti neporadim. Jen reknu, ze v tom nejsi sama! Ja mam tedy obe tehu bez komplikaci. Ale s prvnim jsem mela stale jeste „svuj“ zivot. Chodila jsem do prace atd. Ted mam doma sviste a vse se toci kolem nej. Tohle tehotenstvi je pro mne o poznani tezsi, narocnejsi nez to prvni. Jsem v kontaktu jen s maminama a manzelem ktery je vecne utahany z prace. Niko mi nerekne ze mi to slusi a tak podobne. Hormony pracuji a psychika je dost mizerna. Materstvi samo o sobe si uzivam. Ale tento tehotensky hormonalni stav je hrozny! Verim ze se to uklidni po porodu. Ja budu mit mene casu nad vsim premyslet, snad nebudu tak neprijemna a verim ze az si manzel zvykne na novou podobu rodiny bude zase dobre. Verim ze neco podobneho je i u vas. A take verim ze se to po porodu urovna, az si chlap zvykne na jiny zivot. Drzim palce! Hlavu vzhuru, bude lepe!!!
Laaja píše:
Ze začátku to bylo taky těžké, ale nakonec jsem si zaběhla nový režim. Měla jsem tady psa, tak jsme chodili 2× denně na dlouhé procházky. Zaplatila jsem si pernamentku do bazénu a chodila 2× týdně plavat. Jendou za čas se jela podívat do práce a pokecat. Zaregistrovala jsem se na aukru a prodávala věci. Začala pomalu shánět výbavu pro děti. Jezdila na delší pobyty na chalupu a za mámou. A hodně jsem četla a spala.
To ti závidím. Někdy mi přijde, že zešílím. Ani nevíš, jak bych si přála mít psa a chodit s ním ven. Nebo navštěvovat mámu. To jsou věci, který jsou pro spoustu lidí normální, pro mě bohužel jen fantazie. Ale jinak vím, že jsou věci, které bych mohla, ale jsem málo akční a málo tlačím na pilu. To bych si chtěla slíbit, že změním. S tím prodáváním - mám tu několikatery boty, které nemůžu nosit, pak horský kolo, na kterym se hned tak neprojedu, chci to prodat, ale zatím jsem s tím nehla.
A dneska mě bolí záda tak, že bych se nejradši neviděla, chjo
.
No ono jde asi hlavně o to začít s tím novým životním stylem a nepolevovat, nezůstat zabředlý v něčem, prostě najít sílu a z toho bahna se vyhrabat. ![]()
Anonymní nesmutni a něco si najdi. Já jsem zůstala sama doma od 4. měsíce a když píšu sama, tak opravdu sama, muž byl doma tak 4 hodinky denně - spánek, jídlo
První dva měsíce byly strašná krize, pak už jsem to nějak začala ustávat.
Naučila jsem se podle internetu plést a upletla jsem malé několik svetříků. Zkoukla jsem na netu spoustu seriálů, hlavně sitcomů
Chodila jsem každý týden do knihovny a přečetla tuny knížek a časáků. Hodně jsem brouzdala na netu, jsou tady skupinky maminek rozdělené podle termínu porodu, nebo podle místa bydlení, tak zkus pohledat a určitě někam zapadneš ![]()
Co se týče Tvého muže, oni někteří chlapi to prostě neprožívají, ale to vůbec nemusí znamenat, že byste měli nějakou krizi, nebo že by byl špatný taťka, to jenom naše hormony pracují a říkáme si, že je všechno špatně, neboj, všechno bude super !!!! ![]()
Fen-fire píše:
Anonymní nesmutni a něco si najdi. Já jsem zůstala sama doma od 4. měsíce a když píšu sama, tak opravdu sama, muž byl doma tak 4 hodinky denně - spánek, jídloPrvní dva měsíce byly strašná krize, pak už jsem to nějak začala ustávat.
Naučila jsem se podle internetu plést a upletla jsem malé několik svetříků. Zkoukla jsem na netu spoustu seriálů, hlavně sitcomůChodila jsem každý týden do knihovny a přečetla tuny knížek a časáků. Hodně jsem brouzdala na netu, jsou tady skupinky maminek rozdělené podle termínu porodu, nebo podle místa bydlení, tak zkus pohledat a určitě někam zapadneš
Co se týče Tvého muže, oni někteří chlapi to prostě neprožívají, ale to vůbec nemusí znamenat, že byste měli nějakou krizi, nebo že by byl špatný taťka, to jenom naše hormony pracují a říkáme si, že je všechno špatně, neboj, všechno bude super !!!!
Moc děkuji za povzbuzení. Je fakt, že já si taky užiju na netu, přečtu spoustu blogů, článků, zkouknu seriály, který mám ráda, a v telce nejsou. Ale pořád je to jaksi „sociálně tupé“. Možná se dost srovnávám s partnerem a jeho životem, který mi přijde o dost zajímavější a bohatší. No a pak si moc nerozumíme, protože každý žijeme úplně jinak.
Milá zakladatelko, nesmutni ![]()
u nás doma to bylo taky tak. Zkraje těhotenství přítel taky doma moc času netrávil. Chlapi jsou jiní, než my ženský, tak si třeba ani neuvědomuje, že Ti to vadí a jsi teďka citlivější. Je fakt, že já jsem byla první tři měsíce dost podrážděná a hnusná i na partnera a ani si to neuvědomovala. Promluvili jsem si o tom, a teďka trávíme většinu volného času spolu. Taky jsem ho zapojila do objednávání výbavičky. Např. jakou autosedačku vybrat a sestavování komody. Rád se zapojil a teďka, když má přijít nějaký balík s věcma, tak ho otvíráme spolu, páč mě o to požádal, že by se taky rád podílel a radoval
Zkus zapojit i toho svýho.
Jinak jsem si tu našla na Emiminu pár zatím známých ze stejného města - maminky jsou mi sympatické a věřím, že se s kočárkama scházet budem. A to nemám taky skoro žádné kamarádky, ale hodně čtu, studuju na netu věci, které se mi hodí a budou hodit, uklízím věci, které jsem odkládala a na který nebudu mít po porodu čas. Na procházku vyrazím i sama (nemám psa) prostě jen se cournu, projdu nějaké obchůdky.
Víš, myslela jsem to tak, že na tyhle věci, které tu diskutující píší bys určitě přišla sama. Máš obrovský plus, že máš počítač. Jak jsem psala, to já, když jsem zůstala se synem sama neměla.
Ty korunky budou problém. Myslím to tak - pernamentka na plavání stojí peníze, dlouhé procházky se psem, jak psala diskutující, pes stojí peníze. A i když seženeš nějakou kámošku a půjdete si někam sednout na zmrzlinu, zjistíš, že o sobě nic nevíte, ale ty už máš utratu dvě stovky. Takže ať mi nikdo neříká, že peníze nejsou důležitý.
Larr píše:
Víš, myslela jsem to tak, že na tyhle věci, které tu diskutující píší bys určitě přišla sama. Máš obrovský plus, že máš počítač. Jak jsem psala, to já, když jsem zůstala se synem sama neměla.Ty korunky budou problém. Myslím to tak - pernamentka na plavání stojí peníze, dlouhé procházky se psem, jak psala diskutující, pes stojí peníze. A i když seženeš nějakou kámošku a půjdete si někam sednout na zmrzlinu, zjistíš, že o sobě nic nevíte, ale ty už máš utratu dvě stovky. Takže ať mi nikdo neříká, že peníze nejsou důležitý.
Přesně tak, když nejsou prachy, tak si hold člověk nemůže vymýšlet bůh ví jaký aktivity, protože dneska každej prd něco stojí.
![]()
Holky, každý může vymýšlet dle svých možností. Procházky se dají dělat i bez psa. Plavání snad zase tak drahé není, aby aspoň jednou týdně nešlo realizovat. A když už jsme u toho, tak i blbé pletení nebo háčkování stojí peníze.
Zakladatelka určitě ví, na co má a na co nemá a podle toho něco zkusí. Já dávala jen příklady toho, co jsem dělala, ne co má dělat ona nebo ostatní.
V pořádku, my chápeme. Jen jsem chtěla připomenout, že pokud někdo obrací každou korunu 4× je v mírný depce už jen z toho, že na nic pořádně nemá, natož
z toho ostatního.