Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemůžu se rozhodnout
Podotýkám že bílé zdi nepřipadají v úvahu. Vůbec se nám to nelíbí. Kterou z těchto barev do dětského pokoje dvou malých holčiček a kterou do obýváku?
Za me ani jednu
. pro dceru planuji svetlou lila barvu. Obyvak chci cast zdi cappucinovou.
Do deckyho bych dala zelenou nebo tu tmave zlutou, ale spis nez lidi na netu, bych se ptala tech holek, ktere tam budou bydlet…a do obyvaku jedine bilou, max. jednu zed sedou, takze to ti neporadim, ale oranzovy obyvak? ja myslela, ze tuhle dobu uz mame za sebou ![]()
@GabinkaCh Za mě ani jednu. My máme všechny místnosti bílé, ale když už bych k dětem nějakou barvu, nebyla by rozhodně tak sytá a agresivní. Takže bleďounce růžové nebo lila, ke klukovi světlounce modrou.
Jaj, taky nesnáším bílé zdi, ale takovou jedovatinu bych si do baráku nedala. Nelíbí se mi ani jedna, popravdě mi všechny přijdou otřesné ![]()
Já pořád chtěla všude barvy, ale teď postupně vše přetíráme na bílo, protože se to nejlíp udržuje. Občas něco děti opatlají, pokreslí (nebo po sobě hodí fixou
) a není nic jednoduššího, než vzít štětec, namočit do barvy a přejet. Takhle přemalovávám nejnámáhanější místa několikrát za rok (hlavně v chodbě
) a bílá je pořád stejná (pokud si člověk pamatuje, kterou kupuje). Ale jinak kdyby ses zeptala mých dětí, jakou barvu chtějí, tak holky by chtěly růžovou a kluk zelenou. A popravdě - proč barvu do pokoje nedáš vybrat dětem?
No fakt, ani jednu. Oranžové barvy jsou dávno za zenitem. Děti mají pokoj meruňkový ale do nového domu vše bílé. Vypadá to čistě a bílá je nadčasová klasika. Ale chápu, že jí někdo nechce. Nejvíc se mi teda líbí ta první křiklavá limetková. Kamarád má obývák vymalovaný podobně jako je ta poslední barva, temně rudá nebo tak něco a nevypadá to vůbec zle.
@GabinkaCh ufff…to je těžké takhle bez znalosti interiéru. Musíš vzít v úvahu, jak je místnost velká, jak je světlá, jestli tu barvu budete dávat na všechny zdi nebo jen na některé, jaký máte nábytek, dveře, podlahu… Takhle samostatně se mi nelíbí žádná, maximálně tak ta okrově žlutá a vínová, ale to chce řešit v kontextu celého interiéru. Jinak my třeba v dětském pokoji máme zdi bílé, ale kluci tam mají barevnou tapetu a světle modrý strop a vypadá to skvěle, už se od nás pár známých inspirovalo.
Abych teda nebyla jen kritická tak já mám ráda kávové tóny, olivovou, dcera má lehounce fialkový pokoj v kombinaci s bílou a syn teple oranžovou s šedou. Nevadí mi žlutá, ale teplá ne nějaká neonová nebo citronová hrůza.
Ani jednu moc velka divočina, ta zelena je jak zvýrazňovač ty poslední dve budou tmavý, možná v kombinaci s bilou, ale vymalovat tim vrly pokoj tak se tam nebude dat koukat (osobni zkušenost vymalovali jsme pokoj na červeno a druhy den sme jeli pro novou barvu, boleli nas z toho oci) navic tmavší barvy zmensuji prostor a ubírají svetlo. Kdybych mela volit tak asi do obýváku tu žlutou, ta se mi zda nejpříjemnější a do děcáku bych zvolila spis treba růžovou nebo fialovou, ale ne moc tmave odstíny, nebo proste bilou a nějaké ty nalepovací dekorace na zdi, nevím jak jsou holčičky stare ![]()
Celý pokoj bych takový mít něchtěla… ale tu poslední červenou bych dala na jednu stěnu v obýváku. A na protilehlou udělal něco takového jako na obrázku.
A když bych musela, tak do dětského pokoje tu tmavě žlutou.
No ja nevim asi bych si nevybrala. Ja ted po 6ti letech barevnych sten asi taky planuju zmenu, ale bile nechci, ty jsem mela cely zivot. Ted mame v byte svetlou olivovou zelenou, jasne zlutou a ruzne odstiny modre, ve vstupni hale treba cervenohnedou atd. Tu modrou maji kluci ve svych pokojich, sami si to vybrali. Ale na udrzbu je to fakt opruz, mam deset kyblu s odstiny v garazi, stejne to dlouho nevydrzi, priste barvy pojmu jinak.
Obyvak bych udelala svetle zeleny a pokojiky bych holkam nechala vybrat.
Za me ani jednu, jsou strasne jedovaty a rvavy, to nemam rada
kdyz uz, tak nejaky svetlejsi, pastelovejsi odstiny…barevny jsme meli v minulym byte a nikdy vic…staci neco nekde kapku odprejsknout a tak a je to hned cely hnusny. Ted mame vsude zdi bily a je to nejlepsi, nejcistsi a nejprosvetlenejsi byt
a aspon se lip ladi interier
tak za me ![]()
Jsou to strasne barvy, ja bych nevybrala ani jednu. Holek bych se zeptala, ale volila bych pro ne jemne pastelove odstiny.
Vubec si tyto barvy nedokazu predstavit v obyvaku, kde bych mela relaxovat. Je to opicarna ![]()
Ahoj, hlavně, pokud chceš užít syté odstíny, tak ale třeba jen na jednu zeď, nebo na menší kousek, nějaký výklenek nebo tak. Osobně bych nechala rozhodně bílou okenní stěnu, ať to nevypadá jak kobka, a taky bílý strop. Na to, že barvy nejsou už in se vyprdni, pokud se Vám to líbí. Ale na další stěny raději požij nějaké světlejší odstíny třeba i barev, které se k sobě hodí, nemusí být celý pokoj jednou barvou.