Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
příšerný zrovna tu sedím zhroucená a modlím se aby mladší motorová myš usnula
Jak kdy. Někdy malm pocit, že už nemůžu dál, že chci od všeho utéct a být zase svobodná a nemít takovou zodpovědnost.
Ale pak děti usnou, nebo jsou u babičky a já už přemýšlím, jak se mají, že mi chybí a proč je doma tak divné ticho?
Jsem ráda, že máma, děti mi daly další životní rozměr.
Někdy na ránu z milosti a někdy tak, že samou láskou se dojimam skoro až k slzám
někdy si říkám jak bych byla ráda aspoň týden bez dětí a pak jsou jednou týdně ve skolce/škole do 5 a najednou mi chybí.
![]()
Nevím, jestli lepší, rozhodně jiné ![]()
To se prostě nedá přesně popsat, záleží, v jakým rozpoložení ta máma zrovna je…
Když budu vyřízená a naštvaná, tak řeknu, že sem se na to měla pěkně vykašlat a měla bych svatej pokoj a mohla si žít spokojený sobecký život bez kompromisů ![]()
Když bude dítko nemocný, tak ti povím, že v mateřství sem poznala spoustu strachu a obav o jinýho člověka, kterou sem k nikomu nikdy dřív necítila.
V dobrém rozpoložení ti zase povím, že je prostě úžasný, když vidíš, jak dítko roste, jak do něj můžeš vtiskávat svoje názory na kdeco, a zároveň pozoruješ, jak si to přebírá posvém a přemýšlí nad vším ze svého vlastního pohledu.
A je prostě boží sledovat tu dětskou radost, když se něco povede, když něco sám poprvé dokáže, cítíš neskonalou pýchu.
@Anonymní píše:
Jaky je pro vas pocit byt matkou? Je to lepsi nez byt bez deti?:)diky
To se nedá srovnat. Je to pro mě pocit úplně jiný, než bez dětí. Je to sice náročnější, ale rozhodně bych neměnila.
@ka2ka
jojo u nás také tak …
Jsem za něj ráda ale je to hodně těžký, tedy zatím už vidím jak bude růst. Nelituji že jsem si nejdřív " užívala" a až „na starý kolena“ si porodila dítě
@Anonymní píše:
Lepší? Horší? Někdy si říkám, co jsem dělala s časem jako bezdětná
Být matkou je někdy náročné, někdy úžasné, někdy děsivé a strašidelné, někdy veselé. Je to směsice koktejlů, které člověk útržkovitě v malých dávkách zažíval i dřív, ale teď se to děje pořád a v neuvěřitelné intenzitě. Ať se zrovna dme mateřská hruď pýchou nad vším, co to dítě zvládne, co by jsme do něj neřekly, nebo umírá hrůzou, že v obchodě zašlo o dvě uličky dál. A čím větší dítě, tím větší strach. Čím víc samostatné, tím větší katastrofy ta moje fantazie umí nakreslit ![]()
Ovšem dělat s nimi úkoly, tak to je fakt za trest
![]()
@kristyn.g píše:
@ka2kajojo u nás také tak …Jsem za něj ráda ale je to hodně těžký, tedy zatím už vidím jak bude růst. Nelituji že jsem si nejdřív " užívala" a až „na starý kolena“ si porodila dítě
taky mám děti na starý kolena , ale jo je to fajn jen jsem dost vycuclá
@Anonymní píše:
Vzdy krasny. I v tech zatezovych situacich. Zrovna ted jsem po tydnu leceni deti chytla jejich skolkovy moribundus a lezim v posteli jak kus hadru,ale radsi bych zvladla i stokrat horsi moribundus,nez nemit deti.
@Kakika jako úkoly, to je normálně pekelný trest na zemi… ![]()
Ale zase se učím nebetyčné trpělivosti, protože občas mám pocit, že bych mu nejradši flákla učebnicí po hlavě, jestli by se mu to tam líp nenasypalo ![]()
Už sem takhle několikrát musela odejít z místnosti, protože si tak docela nedůvěřuju
![]()
@Mar__tanka1983 píše:áááno, potvrzuji, že dělání úkolů s dětmi nás má něco naučit. Já se učím zvládat vztek. Neuvěřitelné návaly vzteku na otce dětí (protože TOHLE po mně tedy fakt nemají), na učitelku (to mi dělá jako naschvál?) a na děti samotné (zejména ve chvíli, kdy odpřísáhnou, že už mají všechny úkoly hotové a pak si vzpomenou na jeden veledůležitý ve chvíli, kdy ulehají do postele - to přiznám, že mít doma červené tlačítko, tak Nový Zéland už je z mapy pryč
@Kakika jako úkoly, to je normálně pekelný trest na zemi…
Ale zase se učím nebetyčné trpělivosti, protože občas mám pocit, že bych mu nejradši flákla učebnicí po hlavě, jestli by se mu to tam líp nenasypalo
Už sem takhle několikrát musela odejít z místnosti, protože si tak docela nedůvěřuju![]()