Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Duckula píše:
@Ali-Ali pokud mám k něčemu dispozice, pak mám k tomu sklony a odstraňovat musím trvale a pravidelně…
no tak to jiste. akorat kdyz das za procedury 10tis, tak necekas a nikdo ti nerekne, ze bys mela chodit furt dal a neprestavat ![]()
jak rikam, to neni ma zkusenost, ale kamaradka byla nemile prekvapena, jak kratce efekt vydrzel, takze jsem to psala spis jako upozorneni na to, ze to tady nekdo doporucoval.
Do 35 jsem nemela celulitidu. Pila jsem obcas detox caje a pravidelne se masirovala brectanovym kremem oc Ryoru. A cvicila… Na matersky to slo vse do haje… Na rozjetou celušku podle me uz pomuze jen lymfodrenaz rucni ci manualni a k tomu ty kremy. Jen kremy uz ne. A to ani ty za tisice. To rekne kazda kosmeticka.. Je to i nemozny aby to jenom krem vyrovnal. Nepusobi do tolika podlozi kuze
Příspěvek upraven 26.02.16 v 09:05
@veronika6913 jeste muzes zkusit cviceni primo proti celulitide, na youtube je toho hafo https://m.youtube.com/results?…
na kremy bych moc nespolehala, to bych dala penize spis do tech lymfomasazi
@jane-e píše:
Omlouvam se za OT, @omites vypadas, ze se vyznas, jak dlouho by cca mela probihat detoxikacni dieta na lymfaticky system?
Ja se ještě nevyznám. Sleduji Bičíkovou a v březnu jdu na kurz. Toho jsem prozatím vysledovala jako základ.
@omites aha, tak nic
ja jsem nasla detoxikacni jidelnicky, ale bud jsem slepa nebo tam nikde nevidim, jak dlouho by ta detoxikace mela probihat ![]()
@B.O.K. Team píše:
@veronika6913 mě celulitida ustupuje každé jaro když začnu pořádně spotrovat běhat, brusle, chůze atd. takže pohyb - v zimně mám stehna a zadek jako měsíční krajinu
Nemám jí teda tak hroznou, ale nikdy mi na ní sport nepomohl ani trochu a někdy si všimni v bazénu, kolik hubených a celkem vysportovaných holek celulitidu má.
@radkka tak já nevím no, já mam celulitidu jen v zimně
a to jako fakt ošklivou a na jaře začnu chodit běhat a do měsíce je pryč a v létě když pak hodně chodíme a běhám tak mám nohy hladké jak 15tka ![]()
@B.O.K. Team píše:
@radkka tak já nevím no, já mam celulitidu jen v zimněa to jako fakt ošklivou a na jaře začnu chodit běhat a do měsíce je pryč a v létě když pak hodně chodíme a běhám tak mám nohy hladké jak 15tka
To se máš, já sportuji celoročně skoro denně, už několik let a nic
Dokonce se to pomaličku horší ![]()
Největší problém je, že při čemkoliv, co se proti celulitidě dělá je nejdůležitější otevřít cesty pro její odvod - „otevřít kohoutky“ v tříslech a na krku… no a když vám to nikdo neudělá (sám sobě to člověk nemůže udělat, i když ví, jak na to)…tak se lymfa cvičením, masážemi apod jen prohání v nohách nahoru a dolů… ale neodejde, protože má zavřené kohoutky.
Třeba ty kalhoty - nohám se uleví, lymfa se posune o „patro výš“, ale když nemá „otevřené kohoutky“, tak neodejde a během dne se zase sesune dolů… je to kolotoč - pomůže jedině poctivá hodinová ruční masáž udělat kůru - několik za sebou co 2-3dny a pak udržovat cca 1-2× za dva týdny… a k tomu ty podpůrné věci - mazání, sprchování, sport, atd. určitě dost pomáhají detoxikační stravovací kůry a také Lymfačaje (třeba Ryor).
Viděla jsem v sama doma paní, která ukazovala cviky z jógy na otevření lymf.cest - zkusím to najít na netu… byly to dv jednoduché cviky - říkala jsem si, že je budu dělat, ale pak jsem zapoměla a už nevím, jak to bylo.
@radkka píše:
To se máš, já sportuji celoročně skoro denně, už několik let a nicDokonce se to pomaličku horší
Tak to jsme na tom stejne. A pochybuju, ze bych neco delala spatne jak tu nekdo psal.
mama taky celulitidu mela, stejne jak ja. Nic strasneho ale proste tam je. Ja jsem hubena dost (163cm a 48kg) a cvicim dlouhodobe temer denne a celulitida je stale stejna. Asi geny nebo co.
kazdopadne budu zkouset to sprchování stridave teplou a studenou. To mam delat presne jak? Myslim jak dlouho vzdy mit pustenou tu teplou nebo studenou vodu a kolikrat to vystridat behem toho sprchovani? A k tomu zkusim i nejaky ten kremik a budu to masirovat tou hrubou masazni rukavici. Zkusim byt dusledna a delat to fakt denne a zvidime zda se dostavi nejaky vysledek no…
@3HE píše:
@veronika6913 hlavně postupuj od spodu nahoru…
vždy u všeho - u masáže, u utírání ručníkem, u sprchování… to střídání vody - prostě chvilku teplá, chvilku studená - vždy projet nohy od spodu nahoru.
@3HE se tedy těším, ze mi je v březnu otevřou.
Vím, tohle je základ. Spis me udivuje, ze nekde to neudělají.
@veronika6913 nevím zda ti to už někdo neporadil, ale mě celkem pomohl skořicová mast-gel…stojí kol.100kč v lékarně…po nanesení tě kůže začne hřát a pálit po chvíli to přejde
mě to určo spolu s cvičením pomohlo ![]()
@omites Znám se s jednou masérkou - ona říkala, že některé masérky to šidí - že lidi to neví, tak jim cesty neotevřou nebo to jen tak hrk frk rychle udělají… také říkala, že poctivá masáž má trvat cca 1,5hodiny… mamka třeba chodí na masáže (má je od dr. ordinované) a tam jí to dělají 50minut. Takže taky trochu rychlovka.