Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych vás moc poprosit o radu. Dotaz na toto téma jsem zde nenašla, a tak mě napadlo, že se třeba bude i někomu do budoucna hodit.
Určitě někdo z vás doma má nebo alespoň váš přítel či manžel vlastní PS5. Chtěla bych ho příteli koupit k narozeninám a za boha se nemůžu nikde dočíst, jaký je hlavní rozdíl mezi typem Slim a normální( kromě velikosti). A taky mezi Digital edition a normální. Ve všech článcích to lidé rozebírají dopodrobna a vůbec tomu nerozumím ani tak
. Tak mě napadlo se zeptat tady a popřípadě jaký by jste doporučili, že je nejlepší (kromě PRO, je mi jasné, že ten je nejvíce výkonný). Přítele se ptat nemohu, protože bych byla moc nápadná, je mu jasné, že normálně mě takové věci nezajímají a nechci pokazit překvapení ![]()
Někomu to může připadat jako hloupý dotaz, ale já opravdu těmto věcem nerozumím ani trochu.
Děkuji za všechny názory a rady ![]()
Digital Edition je ten Slim, nemá čtečku CD a musí se stahovat hry on-line, narozdíl od té normální verze. Takže potřebuješ větší úložiště. PRO je prostě rychlejší a má větší výkon. Manžel hraje Call of Duty, má PS 5 normální verzi a nemůže si stěžovat. Kupoval ho, když tenkrát vyšel nový.
Určitě bych vzala ten normální na CD, takhle ty hry muze i prodat co dohraje, s tema stahovanýma nic nezmuze ![]()
Dej si pozor. PS5 pro nemá mechaniku. Záleží, jestli přítel hry stahuje nebo preferuje krabicové verze (my s manželem jsme ten druhý typ) a tam je potřeba za cca 3 tisíce potřeba dokoupit externí mechanika. Z toho důvodu PS5 pro kupovat a podporovat nebudeme… Možná jen tu 5 s mechanikou.
Také bych vzala jedině s CD mechanikou.
Pokud už má PS4, dají se použít i na PS5 a do budoucna hry může měnit/ prodat oproti digitalnim hrám.
Pokud má přítel rád fyzické hry (disky), je lepší standardní PS5, která má diskovou mechaniku. Digital Edition je levnější a vhodná pro ty, co nakupují hry pouze online. Slim verze je kompaktnější, ale výkonově je stejná jako standardní – záleží na prostoru, kam to plánujete umístit. 😊
My máme klasiku s mechanikou a přítel je maximálně spokojený ![]()
Ale je pravda, že on má ty CD prostě rád… už jich máme hromadu ![]()
Fungují tam i hry z PS4, navíc je lze měnit, prodávat, půjčovat apod. Úplně nevím, jak to funguje v té digitální verzi ![]()
Jednoznačně s CD mechanikou, je sice o málo dražší, ale o parník lepší než digital verze
@michaela31026 I do PS5 můžeš stahovat online hry. Doporučuji bílý, nejde na tolik vidět prach ![]()
@Aduš8 píše: Více
Digitální verze je lepší, digitální hry jsou o dost levnější než na CD. Synovi jsem kupovala Slim na vánoce a je víc než spokojený.
@michaela31026 Záleží na preferencích někdo rád jen stahuje hry a tak dá přednost digital edici takže bez mechaniky. má jistotu že o hry nikdy nepřijde takzvaně vždy je bude mít v úložišti. Ta druhá verze klasicka s mechanikou je pro lidi kteří chtějí fyzicky vlastnit nějakou hru tedy ve formě cd ale pokud snimi bude zacházet špatně budou se mu válet po stole apod riskuje tím že už si hru nezahraje pokud poškodí cd
+ i u té klasické edici ty hry jdou stahovat jako u digitální. Ps5 Pro je za mě určitě zbytečnost ano sice je 2× výkonnější než jeho předchůdci ale v podstatě ten výkon ani nevyužije protože skoro všechny hry jsou v podstatě na stejné úrovni u generace PS5.Akorát jedno minus je že u obouch konzolích je menší paměť na HDD do budoucna třeba dokoupit ale není to něco co by musel mít hned jen je to příjemnější když má víc místa v úložišti ![]()