Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Doporučte mi prosím dobrý digitální foťák na takovéto focení na dovolené, rodinné oslavy a tak. Žádný profesionální. Cena do třech tisíc. Díky za typy
Tak to bohužel nečekej žádnou kvalitu
Na čem ti záleží? Na penězích, nebo na pěkných fotografiích? Jestli chceš mít pěkné fotky, musíš přidat, bohužel..
@esterka.z.brna píše:
@chipsa no dobře tak si připlatím a máš konkrétní typ?
Kolik jsi ochotna investovat? Za desítku seženeš to co hledáš. My jsme si koupili Canon EOS 600D, s vybavením nás stál 25.000, ale nelitujeme. Na trhu jsou nižší řady, nebo výprodejové řady, seženeš je výrazně levněji. Co od fotoaparátu vlastně čekáš? Jde o to, jestli chceš, aby něco uměl, nebo ti stačí zmáčknout knoflík. Já preferuji si připlatit. Když už, tak už..
@chipsa Tak to je docela pálka.
@esterka.z.brna Možná tady budu za exota, ale my máme foťák Nikon, stál nás cca 2500,–. Už mám od této značky 2.foťák a jsem spokojená. Naprosto dostačující na focení dovolených, oslav atd.. Nemusím se o něho tolik bát. První Nikon nám totiž děti rozbily a nedokážu si představit, že by rozbily foťák za 25 000,–.
Doporucovat nekomu, kdo chce digitalni fotak na bezne foceni hned zrcadlovku je trochu mimozni ne ![]()
Ale 3tis jsou malo no, chces i video nebo jde hlavne o fotky?
No a co je to běžné focení? Budoucí uživatel by měl mít představu o tom, s jakým výrobkem chce pracovat.
@chipsa píše:
No a co je to běžné focení? Budoucí uživatel by měl mít představu o tom, s jakým výrobkem chce pracovat.
No, nekdo kdo ma narok na fotak 3tis se v tom asi moc nevyzna a nehodla resit cas, clonu a tak. Zrcadlovka na automat je k nicemu, to radeji nejaky fajn kompakt. Okolo 6tis jsou slusne ![]()
Ale proto chci vic vedet co od toho fotaku chce.
@Papuchalka píše:
No, nekdo kdo ma narok na fotak 3tis se v tom asi moc nevyzna a nehodla resit cas, clonu a tak. Zrcadlovka na automat je k nicemu, to radeji nejaky fajn kompakt. Okolo 6tis jsou slusneAle proto chci vic vedet co od toho fotaku chce.
No právě, snažím se z ní vypáčit, co vlastně od fotoaparátu čeká. Jsou to její peníze a ona bude trávit čas s přístrojem, který si koupila.
@Papuchalka píše:
Fajn, tak pockame na dov´povedJinak ja mam 700D
My jsme ho kupovali v roce 2014, kde 700D ještě asi nebyl na trhu. Ale jinak si myslím že v tom asi velké rozdíly nebudou
Pouze vyšší a nižší řada.
@chipsa tak za 10 tisíc fakt nechci, jak jsem psala, fotím jen na dovolené párkrát za rok a ano chci jen zmáčknout knoflík, víc řešit nebudu ![]()
@Dasha01 ano takový nějaký chci, můžete mi napsat jaký máte typ?
@esterka.z.brna píše:
@Dasha01 ano takový nějaký chci, můžete mi napsat jaký máte typ?
Aha, tak to seženeš i za 1500, ale nečekej kvalitu