Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Luciasek31 je tak to taky mame stejne datum porodu jsem rada, že je vše ok to je parada a tvrdnutí břich..no můj názor je, že teď jak je male tak spíš dole v podbřišku, ale jak miminko poroste tak pak až u žaludku
.Mě tvrdlo břicho až ke knoci těhu, ale to byli poslíčci, takove kontrakce ![]()
@Luciasek31 No taky jsem zvědavá, která z nás dříve porodí. Já budu prvorodička
, takže hádám, že budu rodit dlouhoooo. Navíc 31.3. mám narozeniny, takže by to byl super dáreček
.
@Luciasek31 mno, to by mě taky zajímalo, jak se pozná „tvrdnoucí“ břicho. Pořád mě s tím někdo straší.
Hlavně moje máma, ale tchýně je stejná, jen je dál. Já chápu, že se od minula bojí, ale já tohle špatně nesu. Místo aby člověka uklidnili, tak mluví o komplikacích. A cokoliv řeknu, třeba že musím dávat pozor a kluka tolik nezvedat, tak už mě ženou pomalu na pohotovost. Nebo „uklidňovali“ slovy „to nevadí, tak si tě v nemocnici nechají, my ti všechno dovezeme“ místo aby řekli „to nic není, uvidíš. Jen prasklá cévka“ nebo tak něco.
@Luciasek31 Gratuluju k screeningu i k registraci:-)
Příspěvek upraven 29.09.16 v 21:29
@Luciasek31 Mame stejny termin porodu
A hrozne mooc gratuluji
![]()
Ahoj holky přidám svoji zkušenost s váhou. Dnes 15+0 a 2 kila nahoře. Při synovi jsem nabrala 20,hrůza, každý večer nohy natekly. Ještě se chci zeptat, vy co jste tak nějak podobně jak já, cítíte už mimi? Já se nemůžu dočkat, ale ještě nic, teda když na to hodně myslím tak si to snad vsugeruju že něco cítím ![]()
@danytek.hor Ahojky
já jsem 15+4 a pohyby ještě necítím a to jsem myslela, že u dvojčat budou brzo, že se tam začnou šťouchat a kopat
ale Angelsoundem jsem našla obě srdíčka ![]()
Dobré slunečné ránko,
dneska je venku nááááádherně, to je paráááda!!!
Jinak já začínám být nervózní ze čtvrtečního ultrazvuku v 16tt a z výsledků tripplů. Dneska už se mi o tom zdálo, že nám vylezlo riziko 1:130 a vůbec jsem z toho pak nemohla znovu usnout…Ale jak píšete, snažit se na to nemyslet. První screeningovy ultrazvuk přece vyšel v pořádku.
Užívejte krásného počasí holky! Zima pak bude dlouhá
PS. jsem 16tt a mám cca 1,5kg nahore…mladýho jsem cítila už od 14-15tt a ted nic a jeste asi dlouho nic, protoze mam tentokrát placentu na přední straně…ale už se hrozně těším.
Ahoj holky, dočkala jsem se a dnes 11+6 konečně dostala těhotenskou průkazku..
kontrola proběhla v pohodě, drobek sebou pořád házel, ale viděli jsme srdíčko, hemisféry, žaludek i nožičky a ručičky
![]()
@Ornwen ono to tvrdnutí opravdu nejde nepoznat. Stáhne-ztvrdne ti celý podbřišek na pár vteřin a pak ti povolí. Já to tak měla minulé těhotenství, ale až někdy kolem 30.týdne, když už jsem měla opravdu velké břicho. Dr. mi předepsal magnosolf a ten zabral. Beru teď vitamíny s hořčíkem - ten brání kontrakcim (tvrdnutí břicha).
@kanka80 ty jo tak to musí být krásný
já tuhle vychytavku nemám. Já právě taky myslela že u dvojčat to bude dřív
@esprit1 aha, tak to bych si asi všimla. Mám tu taky něco s hořčíkem, ale moc často nezobu, zapomínám (má se brát po jídle)
@Ornwen určitě bys to poznala..
maminka i tchýně by si měli dát pohov, určitě to myslí dobře, ale takhle tě akorát stresují..