Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Luciasek31 Jee, tak odpocinek si moc uzijte! Kampak razite?
Me uz zadny odpocinek neceka, az na Vanoce, takze je uz vyhlizim
Ale kdo vi, jak dlouho to tady vydrziim, v tom blazinci
Mooc dekuji, jsem hrozne nervozni… Ale nemuzu se dockat… ![]()
@Adeelka93 to nevím, bohužel s mým přítelem workoholikem se to těžko hledá. Měli jsme jet už v pátek, ale to nevyšlo… Jsme spolu už 10 let, tak jsem si zvykla, že plánování je naprosto zbytečné
pokud se nechci hádat. Co tvůj drahý?
@Luciasek31 tak priteluv taťka je z dvojčat. Ale nám k tomu myslím pomohl clostik, netvorila se mi vajíčka a po clostiku hned první měsíc vajíčka dvě a obě se chytli no
ty bys dvojčátka chtěla? Držím palce
Ahoj holky, můžu se přidat? Dnes mi testík ukázal dvě //, tak jsem šťastná. Už jsem se objednala k lékaři, ale musím ještě vydržet víc jak týden
držím všem palce, ať jste zdraví ![]()
Ahoj holky, tak se jdu taky vyzpovídat. Jsem 12tt+3 ( druhé těhotenství) takže jarňátko, Začátek jsem si parádně užila, od března jsme se s mužíčkem tak nějak snažili, a pořád nic. MS chodila pravidelně a já ve svých 33 už byla napružená že se druhého nedočkám. V červnu, jeden den jsem začala krvácet a jela na pohotovost, tam si mě nechali, že mám zvýšené HCG ( 40), a že nevědí z čeho krvácím ( bylo to mimo MS) ležela jsem tam 4 dny s tím že pozorovali že se mi HCG zvedá o dvojnásobek. Měla jsem šílené bolesti. Puleček si asi řekl, že tam zůstane co to stojí. Ač na UZ nebylo nic vidět poslali mě domu že mám jít ke svému GYN. Ten nadával, jak to že mě pustili, když vlastně nic nevědí. Chodila jsem od dva dny ke GYN na krev až mi konečně udělal UZ a HCG bylo nad 2000 a byla tam malá tečka. Super. V tu chvíli všechno začalo. Řekl mi, že jsem to vlastně zjistila 4 dny po oplodnění a že to je málo kdy. No…pustil mě na dovču, jeli jsme na Slovensko. Tam ještě dobrý, díky bohu. Jedla jsem cokoliv. Nezvracela. Týden po příjezdu domů konečná. Žádné jídlo, pomalu ani žádné pití. Vše mě v žaludku bolelo, pálilo, a ze všeho se mi zvedal žaludek. Probrečela jsem na záchodě každý večer. Šéf v práci mě uvolnil a naštěstí teď pracuji z domova. Teď jsem překonala 12 týden. Začíná se to zlepšovat, ale jím jak vrabec, nemůžu ani vidět maso, nebo cokoliv co z masa je. Pití je už lepší, jen mám pořád hrozně kyselo v puse, na to zase pomáhá cokoliv s mentolem. Ještě že za to ten drobeček tak stojí, ale vím že třetí už ne.
a Jak je Vám?
@ZPDP ahoj, tak to je docela mazec zjištění. Ale hlavně že jste se dočkali a budete zdraví.
My jsme teď na dovči a já dnes zjistila, že jsem těhotná. Je to mé první těhotenství
já jsem v šoku a moje drahá polovička šťastná.
Nic mi není, jen se mi dneska zvedl žaludek z parfému
@Malcmi Já teď parfémy nemůžu vůbec. Oba jsme s mužíčkem byli kuřáci, já přestala, jak je mi zle tak to ani nejde. Mužíček je ale silný kuřák a musím říct že je to hnus. Jak mi vše smrdí tak ty cigára děsně. Včera jsme se kvůli tomu zrovna šňafli, nechápe že když smrdí od cigár tak že mě nemůže pusinkovat páč mě se zvedá kufr.
Dřív jsem milovala jeho parfém… teď vždycky nadávám jen to začne na sebe patlat. A vůně na záchodě… fuj…
to je hnus… no fakt si to užívám ![]()
@ZPDP Tyjuu, tak to je na marodeni, s timhle se neda chodit do prace
At je brzy lepe ![]()
@Adeelka93 No když jsem v práci utekla několikrát od stolu ( sedím 12h u PC) tak šefik přišel s tím, že budu dělat doma. Takže i teď jsem v práci a přitom ležím doma na gauči a frflám, že mužíček rozdělal oheň a já mám otevřené francouzské okno a vše tahne domu. Doktor mi dával i prášky na žaludek, a lízítka a vše možné, a nic nepomohlo. A do toho jak jsem seděla zkroucená tak mě pak večer hrozně bolel podbřišek. Dohodli jsme se že než abych šla marodit tak sebou raději plácnu na gauč a budu dělat doma
Je to pro obě strany výhodné
Ale už by to mohlo přejít…jsem unavená a vyšťavená. Ráno vstávám s tím že jsem celou noc cvičila svaly na břiše jak jej mám namožené. Jen doufám že nebudu z těch „šťastnějších“ a nebudu to mít až do konce
A to jako při prvním těhotenství mi bylo blbě 14 dní a pak jsem ani nevěděla že těhotná sem. Za to tenhle puleček… ten stojí za to ![]()
@ZPDP Mas skveleho sefa, to Ti moc zavidim, prace z domova je v tehotenstvi to nejlepsi, co muze byt:) drzim palce, at to brzy skonci a krasne si to uzivas!
ja jsem teprve 7+3 a u pc sedim denne 10hod. a taky mam nekdy co delat, abych to nevyhodila, uff ![]()
@Adeelka93 Juuu 7+3 je krásný
to mi bylo ještě dobře
Já závidím všem kteří normálně vše můžou. Děkuji. Všude píšou že kolem 12 týdne až do 14 týdne by to již mělo odeznít, a je pravda že to pomaličku ustupuje. Ale i tak vím že třetí NIKDY!! ![]()
@danytek.hor vidím to u švagrové, první rok a pul vypadala, že si hodí lano
,pak si spolu začali hrát a lumpacit. A ted jim je kolem 5 a nemůže si to vynachvalit. Mám strach, jak budu zvládat jedno, jestli mi to půjde, tak jak si to představuji…ale dvě holčičky si myslím, že je krásné ![]()
Ahoj holky, tak dnes už jsem 8tt+0, je mě pořád hodně špatně od žaludku…ale to je asi normální tak snad je vše v poho… kdy se dá poznat co čekáme? někdo mi říkal že už v 12 tt někdo až v 20.tt ?
@danytek.hor ahoj všem, zkusím se poprve přidat do diskuse. Dnes v 7. tydnu potvrzeno těhotenství a hned dvojcatka
potvrzuji, ze clostik rozhodne pomohl. U me ani přítele dvojčata v rodině nejsou
za 12 dni další kontrola, tak snad se dozvim vice co me čeká a nemine
jsem tehule poprve ![]()