Jaydess NT - zkušenost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
22.1.19 18:58

@sucuba No, to není zrovna málo, 10 kg, tvorba progesteronu je po nějaké době dopování se Levonogestrelem na nule, žena má tímto způsobem v těle uměle vyvolanou estrogenovou dominanci - hromadění vody a tendence hromadit tukové buňky v těle.

Kdybys měla Mirenu, tak už máš nahoře 20 kg (je v ní 4násobek umělého hormonu, co v Jaydess). Mirenu by měli vůbec zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
22.1.19 19:11

@I-na no já si ale nejsem jistá, jestli by to mělo být tím teliskem, protože jsem prvně začala cvičit každý dne kvůli sportu, kterému jsem se věnovala vrcholově, 2 roky zpátky jsem přestala, a vždycky se říká, že když se přestane cvičit, tak že svaly ochabnou a nabere se na tuku. I když piju jen vodu a snažím se jíst zdravě, myslím že to niky není jen teliskem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
23.1.19 09:14

@I-na bohužel se nedivím, že přibíráš po takovém jídelníčku…nemáš vyváženou zdravou stravu…nejíst oběd, večer jen bílkoviny? Pak nastává klasický jojo efekt…
Ani si nemyslím, že přibrat za 2,5 roku 4 kila je moc. Spíše s takovou stravou je zázrak že né víc. Zkus popřemýšlet jestli to opravdu je tělískem?
Já mám jaydess už podruhé a když jsem přibrala tak opravdu jen díky špatné stravě. Jakmile jsem začala jíst správně a cvičit měla jsem za půl roku 13kg dole i s jaydess…Nehubne se na dny, ale na měsíce-je to dlouhý proces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
23.1.19 09:16

@sucuba taky si to myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
23.1.19 17:17

@ajaho18 Každý má jiné metabolické pochody, a když se ptáš ty mě, tak se ptám já tebe. Přiznalas, že jsi při Jaydess také přibrala. Tak se ptám. Opravdu si jsi jistá, že jsi přibrala jen díky špatné stravě? Jen pojem „špatná strava“ je diskutabilní termín, nejsme stroje, abychom jedli třikrát ne-li pěktrát denně podle soudobých trendů současné dietologie. Co pomůže jednomu, nemusí vyhovovat a mít výsledky u druhého. Co ti v současné době pomohlo, ti s postupem věku pomáhat nemusí. Fajn. Tvoje tělo je dopováno Levonogrestrelem dál, zatím si s tím tvoje tělo nějak poradilo, může se ale časem stát, že tvým játrům a štítné žláze dojde dech. Kam pak s přebytečnými odpadními hormonálními metabolity? Hm. To se pak tělíčko hezky přenastaví na tvorbu tukové tkáně a hromadění vody (aby to mělo kam uskladnit, když neví, co s tím), a tvoje zdravá dietka se mine účinkem.

Tenhle chemický hormon tím, čím je v těle déle, vyřazuje z činnosti tělu vlastní progesteron, nastává estrogenová dominance a z toho plynoucí další kaskádovitá ovlivnění hormonálního systému celého těla. Záleží pak na kondici organismu, jak se s tím vyrovná.

Osobně znám ženu, která se celý život zabývá zdravou stravou jako výživová poradkyně a fitness trenérka. Dneska je jí něco přes padesát let, má Mirenu, nabrala s ní několik kilo a přestože se zdravě stravuje, denně cíleně nachodí 10 km, nemůže se těch nadbytečných kilogramů zbavit, sice dále nepřibírá, ale také ani nehubne. Sama lékařka jí potvrdila, že s tímto problémem se potýká až 90% uživatelek těchto hormálních tělísek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
24.1.19 08:45

@I-na Ano, já vím na 100% že jsem přibrala díky špatně stravě, hodně jsem jedla sladké a pohyb jsem měla téměř nulový…u mě to s tělískem rozhodně nesouviselo.
A pokud bych měla pochybnosti o tělísku (jako máš evidentně ty) tak bych do něj nešla. Hodně jsem se rozhodovala jestli zvolit znovu tělísko a mám kamarádku, která dostala po tělísku záněty a šla i na operaci..ale zas jiné kamarádky, které jsou spokojené a mají i mirenu a váhu si drží normální. A to už mají přes 40let. Dokonce v práci kolegyně má 60let a má již několikáté tělísko, je štíhlá jako proutek, přechod překonala aniž by pomalu o něm věděla a je nadmíru spokojená. Ale - jí 5× denně, zdravě, hýbe se…není to o tom nic pro to nedělat.
Ano..každý jsme jiný, je to individuální a to samé i se stravou a pohybem a hodně dělá i věk a genetika.
Já mezi tělískama jedla prášky a stačilo mi to půl roku. Všechno jsem měla rozhozené, jak cyklus, tak psychiku, tak metabolismus. Pak nastává další otázka..co tedy užívat? Každému sedne něco jiného. Mě tělísko naštěstí sedlo a nemám s ním žádné problémy a píši svoji zkušenost.
Je lehké svést přibírání na tělísko, pokud ovšem nezabírá ani zdravá strava, ani cvičení, tak nevyvracím, že to může tím být (né-li jinými zdravotními problémy)a v tom případě bych volila jinou možnost antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.19 21:57

@čokoládka88 tělísko mám už rok a jsem spokojená zavedení bylo spíše nepříjemné než bolestivé, ale potom to začlo teda dost bolet ještě tak týden jsme cítila bolest jak při menstruaci. Špinila jsem snad čtvrt roku nebylo dne bez intimky tak jsem šla za dr a napsala mi léky po kterých to přestalo. Menstruaci mám nepravidelnou někdy dva měsíce nic a pak to přijde na třeba týden a pak dva týdny špiním. Jinak děti nemám zavedeno mi bylo v 17 prášky jsem nechtěla a jelikož jsem měla problém s hrozně silnou menstruaci a občas i se zvracenim od bolesti tak musím uznat tělísko záchrana. Vždy jsem měla hezkou pleť a teď teda to není sláva před ms naskacou akne mám i na zádech a na čele což jsem nikdy neměla, tak věřím že někdo kdo k tomu má sklony i bez toho tak se to asi zhorší:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.19 22:00

A na váze nevidím změnu teda ano vidím, ale kvůli tomu že jsem i s teliskem zhubla náročnýma dietama a blbnutim 12 kg a pak jojo efekt jak prase takže nene tělísko za nárůst vahy nemůže jen ty chutě před ms co si budem kdo se uhlida že :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
26.6.19 18:59

Dělejte si, co chcete, já jsem začala pozvolna hubnout až po vyndání tělíska. Jestli si ten sajrant chcete nadále obhajovat a zasírat si tělo hormonálním odpadem, budiž vaše volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.9.19 16:20

...

@Ireneee to je mi líto, ale toto se může stát při jakékoliv antikoncepci. Když je označeno jako vysoce spolehlivé, neznamená, že je selhání nemožné…takže koho, nebo co vinite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 22:28

Jaydess - po zavedení nekrvácim

Ahoj, ráda bych se zeptala, zda některá z vás má zkušenosti s tím, že po zavedení nt Jaydess nekrvácela. Minulý týden jsem byla na zavedení tělíska. Jsem nerodička a antikoncepci mam poprvé. Zákrok mi po neúspěšnem pokusu udělali v celkové narkoze a v den nástupu mi měla začít ms. Bohužel se ale pravděpodobně kvuli nervum nedostavila a i přes to mě tělísko po prohlídce zavedli. Všude čtu jak každá uživatelka po zavedení minimálně ihned špiní a já vůbec nic. Ani po zavedení a ani nyní po týdnu. Ms se vůbec nedostavila :?. Vůbec nevím co si o tom mám myslet… Mám z toho již nervy na pochodu. 2 dr. mě před zákrokem prohlíželi a dokonce jsem dostala i injekci na vyvolání ms. Stejně to však nezabralo. Máte některá z vás podobmou zkušenost? Je to normální? Taktéž bych se ráda zeptala, jak rychle začne tělísko působit? Je možné mít již po 30 hodinach od zavedení nechráněný styk?
Předem moc děkuji za každou radu či odpověď :oops:

• Citovat
  • Upravit
12007
23.9.19 09:11
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda některá z vás má zkušenosti s tím, že po zavedení nt Jaydess nekrvácela. Minulý týden jsem byla na zavedení tělíska. Jsem nerodička a antikoncepci mam poprvé. Zákrok mi po neúspěšnem pokusu udělali v celkové narkoze a v den nástupu mi měla začít ms. Bohužel se ale pravděpodobně kvuli nervum nedostavila a i přes to mě tělísko po prohlídce zavedli. Všude čtu jak každá uživatelka po zavedení minimálně ihned špiní a já vůbec nic. Ani po zavedení a ani nyní po týdnu. Ms se vůbec nedostavila :?. Vůbec nevím co si o tom mám myslet… Mám z toho již nervy na pochodu. 2 dr. mě před zákrokem prohlíželi a dokonce jsem dostala i injekci na vyvolání ms. Stejně to však nezabralo. Máte některá z vás podobmou zkušenost? Je to normální? Taktéž bych se ráda zeptala, jak rychle začne tělísko působit? Je možné mít již po 30 hodinach od zavedení nechráněný styk?
Předem moc děkuji za každou radu či odpověď :oops:

Nebylo by jednodussi zvednout telefon a zavolat doktorovi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
23.9.19 13:02
@Anonymní píše:

Myslím, že ti opravdu poradí pouze doktor. Píšeš, že ti píchli injekci na vyvolání MS, ale MS se nedostavila. Překvapuje mě, že i tak ti tělísko zavedli a překvapuje mě, že tě teda nepozvali na kontrolu k tvému gynekologovi??
Uričtě se objednej, nikdo jiný ti zřejmě neporadí.
Když mě dr. tělísko zaváděl, říkal že účinek antikoncepce by měl být asi za pár hodin, ale samozřejmě nic se nemá přehánět..tuším že mi doporučoval asi 24hodin nemít styk, což stejně nebylo možné několik dnů. Po zavedení jsem měla takové divné tlaky a neustále jsem špinila. Rozhodně bych v tvém případě počkala na vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.19 14:08

Ahoj natočila jsem ohledně tělíska video, když jsem tehdy rozmýšlela tak jsem toho na youtube moc nenašla :D https://youtu.be/VS9azNqp_xo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 17:08
@Anonymní píše:

Tak jsem volala dr. druhý den mi udělala krevní testy, kterými vyloučila těhotenství. Krvácení stále nemám a dle slov dr. za to může zavedení tělíska před cyklem. Tělísko krvácení zablokovalo a cyklus bych tedy měla dostat až příští měsíc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1