Jde vydat občanka na počkání?

Anonymní
16.10.13 12:08

jde vydat občanka na počkání?

Ahoj mám propadlou občanku a bohužel potřebuji rychle novou, pas nemám.

Na poště mi hlavně leží složenka s rodičákem. Na úřadě mě dnes odmítla, že nic takovýho nedělaj, at dám 1500kč a udělá mi pas.

Holky tu psali, že jde vydat náhradní na 1 měsíc. Máte někdo prosím zkušenost?

Nevím jestli mám risknout jít na poštu pro ty peníze, třeba by si nevšimla ale pochybuju :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
16.10.13 12:11
@Anonymní píše:
Ahoj mám propadlou občanku a bohužel potřebuji rychle novou, pas nemám.

Na poště mi hlavně leží složenka s rodičákem. Na úřadě mě dnes odmítla, že nic takovýho nedělaj, at dám 1500kč a udělá mi pas.

Holky tu psali, že jde vydat náhradní na 1 měsíc. Máte někdo prosím zkušenost?

Nevím jestli mám risknout jít na poštu pro ty peníze, třeba by si nevšimla ale pochybuju :(

Zkus to.. Tomu mýmu policajti při kontrole ustříhli roh (on je hrozně drzej a oni mu to dali sežrat. Na poště s tím byl. Jinak občanku na měsíc by ti měli dát okamžitě, doneseš fotku a snad 100 Kč. Teď se to dělá takhle, žádný jiný potvrzení se teď už přeci nevydává :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
16.10.13 12:12

Ná na propadlou občanku fungovala rok. Jedině když se registruješ na úřad nebo zakládáš např účet tak kontrolují jestli je doklad platný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
16.10.13 12:15

Na poště by ti OP zkontrolovat měli, já to dělám vždycky. Řidičák nemáš? Na ten ti to taky vyplatí. Jinak k nám na poštu chodí lidi i s tou OP na jeden měsíc, takže se určitě vydává :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.10.13 12:15

Jo, oni tý občance ustřihnou roh, a společně s potvrzením že ti dělají novou, ta stará platí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.13 12:16

Jestli mi ta baba kecala tak ji zabiju, mám to 20km na úřad. Mě řekla, že mě ji můžou vydat jen příští pátek kvůli volbám

• Citovat
  • Upravit
13674
16.10.13 12:17
@slavuska1 píše:
Jo, oni tý občance ustřihnou roh, a společně s potvrzením že ti dělají novou, ta stará platí

když je propadlá, tak ti jí odeberou a né, že ustřihnou roh. Já jí měla taky propadlou a rovnou mi jí vzali. A na to zelený potvrzení na poště nevydávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
16.10.13 12:20

Já jí neměla propadlou ale měnila jsem trvalé bydliště tak mi ustřihla roh a měla jsem jí než jsem si šla pro novou

hele a když to máš na úřad daleko, tak chápu, že jste asi malý město nebo ves, že tě pošťačka zná když tam chodíš, tak bych to zkusila a ona buď tě upozorní že ti propadla, a ty řekneš že sis toho nevšimla, nebo ona si toho nevšimne ony všechno nekontrolujou jako bydliště, jméno to jo ale platnost asi né

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.10.13 12:25

Aha, tak to já měnila taky kvůli TP, možná u propadlý je to jinak :think: no a řidičák nemáš? ten by měl stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
16.10.13 12:30

Propadlou občanku ti vezmou a dají ti místo toho náhradní doklad, který máš místo toho..Na to ti ale na poště asi dopis nedají..Záleží jak kde..
Vem si řidičák nebo pas, jestli máš..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
16.10.13 12:31

A jinak, občanka na počkání vyřídit nejde..Dostaneš právě ten náhradní doklad(je to kus papíru)..Na vyřízení mají 30 dní..Někdy je to dřív..

• Citovat
  • Upravit
13674
16.10.13 12:31

Tak ona nemusí sedět adresa, hlavně, aby sedělo jméno a u těhle poukázek rodný číslo. A platnost OP, no :? Jedině zkusit zajít za vedoucí pošty, udělat smutný oči a třeba se smiluje. Jak dlouho jí máš propadlou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
16.10.13 12:33

@Silwinka87 určitě se dělá, k nám na poštu normálně choděj s tou „měsíční“ občankou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.13 12:35
@bulina píše:
Tak ona nemusí sedět adresa, hlavně, aby sedělo jméno a u těhle poukázek rodný číslo. A platnost OP, no :? Jedině zkusit zajít za vedoucí pošty, udělat smutný oči a třeba se smiluje. Jak dlouho jí máš propadlou?

Propadla 19 září no :( neměla jsem ani tucha o tom, a tohle mám první rodičák na složenku

• Citovat
  • Upravit
13674
16.10.13 12:37
@Anonymní píše:
Propadla 19 září no :( neměla jsem ani tucha o tom, a tohle mám první rodičák na složenku

tý jo, to už je skoro měsíc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová