Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj mám propadlou občanku a bohužel potřebuji rychle novou, pas nemám.Na poště mi hlavně leží složenka s rodičákem. Na úřadě mě dnes odmítla, že nic takovýho nedělaj, at dám 1500kč a udělá mi pas.
Holky tu psali, že jde vydat náhradní na 1 měsíc. Máte někdo prosím zkušenost?
Nevím jestli mám risknout jít na poštu pro ty peníze, třeba by si nevšimla ale pochybuju
Zkus to.. Tomu mýmu policajti při kontrole ustříhli roh (on je hrozně drzej a oni mu to dali sežrat. Na poště s tím byl. Jinak občanku na měsíc by ti měli dát okamžitě, doneseš fotku a snad 100 Kč. Teď se to dělá takhle, žádný jiný potvrzení se teď už přeci nevydává ![]()
Ná na propadlou občanku fungovala rok. Jedině když se registruješ na úřad nebo zakládáš např účet tak kontrolují jestli je doklad platný
Na poště by ti OP zkontrolovat měli, já to dělám vždycky. Řidičák nemáš? Na ten ti to taky vyplatí. Jinak k nám na poštu chodí lidi i s tou OP na jeden měsíc, takže se určitě vydává ![]()
Jo, oni tý občance ustřihnou roh, a společně s potvrzením že ti dělají novou, ta stará platí
Jestli mi ta baba kecala tak ji zabiju, mám to 20km na úřad. Mě řekla, že mě ji můžou vydat jen příští pátek kvůli volbám
@slavuska1 píše:
Jo, oni tý občance ustřihnou roh, a společně s potvrzením že ti dělají novou, ta stará platí
když je propadlá, tak ti jí odeberou a né, že ustřihnou roh. Já jí měla taky propadlou a rovnou mi jí vzali. A na to zelený potvrzení na poště nevydávají
Já jí neměla propadlou ale měnila jsem trvalé bydliště tak mi ustřihla roh a měla jsem jí než jsem si šla pro novou
hele a když to máš na úřad daleko, tak chápu, že jste asi malý město nebo ves, že tě pošťačka zná když tam chodíš, tak bych to zkusila a ona buď tě upozorní že ti propadla, a ty řekneš že sis toho nevšimla, nebo ona si toho nevšimne ony všechno nekontrolujou jako bydliště, jméno to jo ale platnost asi né
Aha, tak to já měnila taky kvůli TP, možná u propadlý je to jinak
no a řidičák nemáš? ten by měl stačit
Propadlou občanku ti vezmou a dají ti místo toho náhradní doklad, který máš místo toho..Na to ti ale na poště asi dopis nedají..Záleží jak kde..
Vem si řidičák nebo pas, jestli máš..
A jinak, občanka na počkání vyřídit nejde..Dostaneš právě ten náhradní doklad(je to kus papíru)..Na vyřízení mají 30 dní..Někdy je to dřív..
Tak ona nemusí sedět adresa, hlavně, aby sedělo jméno a u těhle poukázek rodný číslo. A platnost OP, no
Jedině zkusit zajít za vedoucí pošty, udělat smutný oči a třeba se smiluje. Jak dlouho jí máš propadlou?
@Silwinka87 určitě se dělá, k nám na poštu normálně choděj s tou „měsíční“ občankou
@bulina píše:
Tak ona nemusí sedět adresa, hlavně, aby sedělo jméno a u těhle poukázek rodný číslo. A platnost OP, noJedině zkusit zajít za vedoucí pošty, udělat smutný oči a třeba se smiluje. Jak dlouho jí máš propadlou?
Propadla 19 září no
neměla jsem ani tucha o tom, a tohle mám první rodičák na složenku
@Anonymní píše:
Propadla 19 září noneměla jsem ani tucha o tom, a tohle mám první rodičák na složenku
tý jo, to už je skoro měsíc ![]()
Ahoj mám propadlou občanku a bohužel potřebuji rychle novou, pas nemám.
Na poště mi hlavně leží složenka s rodičákem. Na úřadě mě dnes odmítla, že nic takovýho nedělaj, at dám 1500kč a udělá mi pas.
Holky tu psali, že jde vydat náhradní na 1 měsíc. Máte někdo prosím zkušenost?
Nevím jestli mám risknout jít na poštu pro ty peníze, třeba by si nevšimla ale pochybuju