Jdete zítra v černém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2536
28.3.19 20:47
@SAJ píše:
Protože školství je ještě stále placeno na hlavu. Školy si tak nemohou dovolit nabrat dejme tomu jen těch dvacet dobrých a ostatní odmítnout, protože by pak neměly finance na provoz. Tož se dobere deset blbců (omlouvám se za upřímnost), o kterých v podstatě od začátku víme, že bude problém - na druhou stranu, ač z nich většina opravdu studium nedokončí, část se nějak vybičuje a dá to.Problém je v tvořivé výuce - nic proti ní, jenže se přestalo drilovat a jak nemáš základy, nemáš na čem stavět. My už můžeme dělat cokoli, jenže na písku prostě stabilní stavbu nevybuduješ. Proč si myslíš, že jsem svoje děti narvala na nižší gympl? Protože si myslím, že je to „prestižní“ škola? Ne. To ani omylem.
Dala jsem je tam, protože tam se s nima nemažou a ti moji milovaní hajzlíčci musí makat jak šroubci. A hele, kupodivu mají tu školu upřímně rádi. Na rozdíl od bývalých spolužáků, kteří chodí na tvořivou a projektovou ZŠ a jsou totálně zpruzení.

Přesně tak. Na VŠ je to vidět nejvíce. První ročníky přeplněné a na konci z původních x set vyleze dvacet třicet a z nich je polovina šikmookých a polovina pokračuje ve hře na doktorandy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
28.3.19 20:47

@SAJ :? Takže prachy a navíc se ve školách jede spíš na formu na úkor obsahu, rozumím dobře? Jinak děkuju za příspěvky i odpovědi, ráda tě v diskusích čtu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.3.19 20:51
@Kelliee píše:
@SAJ :? Takže prachy a navíc se ve školách jede spíš na formu na úkor obsahu, rozumím dobře? Jinak děkuju za příspěvky i odpovědi, ráda tě v diskusích čtu :kytka:

Ano, to je přesné, bohužel. Ve školství opravdu nejsou peníze - ale na druhou stranu se v něčem neskutečně plýtvá na nesmysly.

A děkuji. :) Baví mě místní diskuse, je to fajn odreagování - a taky mi to pomáhá udržet si nadhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
28.3.19 20:58
@Průzkumník píše: Ááále, nech toho. Chápu, že velký holky už si nehrajou na Zagorku, ale přeci jen :kytka: :hug: napuštěná vana, trošku šňapsu, svíčky, hudba…Co? :mrgreen:

No vidím to. Voda klokotá, bublinky pomalu prchají z lahve a já vytuhnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
28.3.19 21:01
@bozska-mrcha píše:
No vidím to. Voda klokotá, bublinky pomalu prchají z lahve a já vytuhnu :mrgreen:

Máš slabý játra? :mrgreen:

Hele si zapomněla, že v té vaně budu taky. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
28.3.19 21:10

@SAJ já tohle asi úplně nepochopím. V 1998 jsem se se šesti dvojkami drtila na přijímačky na zdravku a hrozně jsem se bála, že nemám šanci. Měli jsme 4 roky matiku, chemii, latinu, sranda to nebyla. Když dnes vidím, co se ( bez prijimacek) ocitne na zdravce a následně u mě na praxi :,( A taky byly peníze vypláceny na hlavu. My se ještě učili přechodníky, slovesné vzory, v matematice slovní úlohy na 5 řádků, rovnice o dvou neznámých. Jako je fakt, že jsme neměli vyjmenovaná slova po F, dva jazyky ( o dnešních možnostech ve výuce jazyků se
nám ani nesnilo)a DYS:nevim: asi nemá cenu srovnávat. Jen mi to přijde smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
28.3.19 21:10
@SAJ píše:
Ano, to je přesné, bohužel. Ve školství opravdu nejsou peníze - ale na druhou stranu se v něčem neskutečně plýtvá na nesmysly.A děkuji. :) Baví mě místní diskuse, je to fajn odreagování - a taky mi to pomáhá udržet si nadhled.

Hele a co inkluze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.3.19 21:22
@Průzkumník píše:
Hele a co inkluze?

Fyzicky a smyslově znevýhodněné děti už byly na běžných školách dávno před inkluzí. Ani zvládnuté děti s neurovývojovými poruchami nebyly a nejsou problém. Problém jsou rozmazlené a nevychované děti - a těch se inkluze netýká a netýkala.

Hele, to, co je nazýváno inkluzí, je pouze podivný pokus vyřešit nesmyslný problém se sociálně zvevýhodněnými dětmi (ano, opravdu tím myslím děti romského původu) ve speciálních školách. Jakože ta lidská práva. Bohužel se tím ublížilo i dětem, které byly na speciálkách spokojenější než na běžných základkách.
Jaksi se zapomíná na to, že do dítěte, které nechce, a u kterého ani jeho rodina nechce, nikdo žádné vzdělání nenaleje. Takže je uplácíme sociálními dávkami a mrháme penězmi na nesmyslné začleňovací projekty - a vlastně jim ubližujeme - ale je to ve jménu dobra, tak to neva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
28.3.19 21:28

U nás byly tři základky.

První, druhá a zvláštní. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.3.19 21:56
@SAJ píše:
Fyzicky a smyslově znevýhodněné děti už byly na běžných školách dávno před inkluzí. Ani zvládnuté děti s neurovývojovými poruchami nebyly a nejsou problém. Problém jsou rozmazlené a nevychované děti - a těch se inkluze netýká a netýkala.Hele, to, co je nazýváno inkluzí, je pouze podivný pokus vyřešit nesmyslný problém se sociálně zvevýhodněnými dětmi (ano, opravdu tím myslím děti romského původu) ve speciálních školách. Jakože ta lidská práva. Bohužel se tím ublížilo i dětem, které byly na speciálkách spokojenější než na běžných základkách.
Jaksi se zapomíná na to, že do dítěte, které nechce, a u kterého ani jeho rodina nechce, nikdo žádné vzdělání nenaleje. Takže je uplácíme sociálními dávkami a mrháme penězmi na nesmyslné začleňovací projekty - a vlastně jim ubližujeme - ale je to ve jménu dobra, tak to neva.

Myslím, že daleko větší problém jsou děti s mentálními retardacemi a poruchami, které je vedou do otevřené agrese. Retardované děti vláčíme základním školstvím s výstupy druhé třídy, nicméně s vysvědčením, na kterém mají v devítce vyznamenání. Děti, které by ve v praktických nebo speciálních školách daleko více rozkvetly, tak v běžných třídách vybarvují omalovánky, aby daly pokoj. Agresivní děti ohrožují ostatní, výuka je narušována tak, že je prakticky znemožněna všem dětem. Příslušné orgány dávají ruce pryč, poraďte si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.3.19 22:06
@hanka.br. píše:
Myslím, že daleko větší problém jsou děti s mentálními retardacemi a poruchami, které je vedou do otevřené agrese. Retardované děti vláčíme základním školstvím s výstupy druhé třídy, nicméně s vysvědčením, na kterém mají v devítce vyznamenání. Děti, které by ve v praktických nebo speciálních školách daleko více rozkvetly, tak v běžných třídách vybarvují omalovánky, aby daly pokoj. Agresivní děti ohrožují ostatní, výuka je narušována tak, že je prakticky znemožněna všem dětem. Příslušné orgány dávají ruce pryč, poraďte si.

No, tak ty k nám ještě nedorazily. :mrgreen: Pár autistů máme a jsou sice cáklí, ale přece jen tak nějak použitelně. :think: Jo, byla prča, když se nám ve frontě na oběd pobil autistickej druhák s ritalinovým prvákem, ale vyřešit to byl oříšek - ani jeden za to v podstatě nemohl. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.3.19 22:19
@SAJ píše:
No, tak ty k nám ještě nedorazily. :mrgreen: Pár autistů máme a jsou sice cáklí, ale přece jen tak nějak použitelně. :think: Jo, byla prča, když se nám ve frontě na oběd pobil autistickej druhák s ritalinovým prvákem, ale vyřešit to byl oříšek - ani jeden za to v podstatě nemohl. :roll:

To my si je na základkách užíváme. Dříve, když někdo mentálně nestačil nárokům běžné základky, tak přešel do praktické školy, kde se naučil, co bylo třeba svým tempem a se speciálním vedením. Dneska takové dítě dostane papír, abychom mu snížili nároky na úroveń, kterou zvládne, a ty hodnotili - jedničkama. A když to nezvládne při výuce, tak abychom je doučovali v rámci intervencí odpoledne. Rodiče jsou v pohodě, nedělají nic a děti mají vyznamenání až do devítky. Až začnete nabírat bez přijímaček, tak je tam máte taky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.3.19 22:23
@hanka.br. píše:
To my si je na základkách užíváme. Dříve, když někdo mentálně nestačil nárokům běžné základky, tak přešel do praktické školy, kde se naučil, co bylo třeba svým tempem a se speciálním vedením. Dneska takové dítě dostane papír, abychom mu snížili nároky na úroveń, kterou zvládne, a ty hodnotili - jedničkama. A když to nezvládne při výuce, tak abychom je doučovali v rámci intervencí odpoledne. Rodiče jsou v pohodě, nedělají nic a děti mají vyznamenání až do devítky. Až začnete nabírat bez přijímaček, tak je tam máte taky. :lol:

Naštěstí jsou státní přijímačky. A pokud by v rámci úlev nějak prošli, pak halt neprojdou přes odborné a přes tu hnusnou matikářku, co vyfasujou. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.3.19 22:25
@SAJ píše:
Naštěstí jsou státní přijímačky. A pokud by v rámci úlev nějak prošli, pak halt neprojdou přes odborné a přes tu hnusnou matikářku, co vyfasujou. :nevim: :nevim:

V to tiše doufám. Taky se může stát, že v rámci inkluze a rovných šancí pro všechny vystuduje medicínu retard a s asistentem za zády se nám budou hrabat ve vnitřnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
29.3.19 09:28
@Průzkumník píše:
Máš slabý játra? :mrgreen:Hele si zapomněla, že v té vaně budu taky. ;-)

vanu mám malou a játra mám jako kámen :mrgreen: Tedy v úplném pořádku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová