Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lucie123456 píše:
Já si dítě nechám ať to dopadne jakkoliv…Moje mamka porodila první 3 miminka o které se hodně snažila mrtvé..její sestra děti mít nemuze a trápí se kvůli tomu celý život..stavím se k tomu trochu jinak..
Ahoj! Já měla taky první dcerku v 17 a bála jsem se to doma říct,že mě máma vyhodí,ale spletla jsem se. Naopak mou situaci chápala a pomohla mě i příteli s výbavičkou,prostě se vším! Školu jsem na rok přerušila a pak dokončila
Neboj se a v klidu si sní o tom promluv! Držím ti mooc palečky ![]()
Souhlasím s ostatními. Chlapi jsou pohodlní a je jim zatěžko přebrat zodpovědnost. V tuto chvíli ale není čas nic oddalovat, musí se rozhodnout, je potřeba to řešit. Pokud je alespoň trochu uvědomělý, podrží tě, spolu s tebou přijde k tvým rodičům a řekne jim že čekáte miminko, a vezme zodpovědnost na sebe. Pokud ne, budeš to muset řešit bez něj, ale v každém případě, když čekáš dítě, je nutné vybudovat zázemí. Ať už s ním, nebo bez něj. Přála bych ti, aby se tvůj přítel zachoval tak jak má, ale je to složité, pokud si s chlapem nepromluvíš narovinu a netlačíš na něj dostatečně, je schopen řešení odkládat a od problémů vycouvat. Je nutné si s ním promluvit narovinu a donutit ho aby jasně řekl co chce a jak on si to představuje, protože on si vážnost situace možná ani nepřipouští. A hlavně, zůstaň klidná a nestresuj se!
pandora píše:
Myslíš že by tě máma vyhodila těhotnou na ulici ? Tak to raději rychle zjisti. Nemůžeš přece porodit a nemít jak se o to malí postarat. Dítě je strašná práce a starost a taky finanční zátěž. Až tohle budeš vědět tak pak můžeš řešit co pak. Prostě postupně.
Ano!! Jasná věc!! ![]()
takže jak na to tak koukám, tak musím udělat toto… Říct to mamce a zjistit reakci..
Přítele postavit před hotovou věc…s tím, že bude táta a že tady nejde o to, jestli půjdeme v pátek na kulečník nebo na bowling…že mi bude muset pomáhat a né chodit pít apod..aby s tím počítal, že se život rapidně změní i jemu..
Já sem prostě ale srab…
Lucie, individuál jde prakticky všude. Co se školy týče, tam bych se nebála.
Lucie123456 píše:
takže jak na to tak koukám, tak musím udělat toto… Říct to mamce a zjistit reakci..
Přítele postavit před hotovou věc…s tím, že bude táta a že tady nejde o to, jestli půjdeme v pátek na kulečník nebo na bowling…že mi bude muset pomáhat a né chodit pít apod..aby s tím počítal, že se život rapidně změní i jemu..
Já sem prostě ale srab…
Tak i tak to jednou říct musíš,to bříško poroste
Neboj!! Uvidíš že to dopadne dobře! ![]()
Lucie123456 píše:
Já sem prostě ale srab…
Luci, opravdu to musíš mamce říct co nejdřív. a ona musí mít čas to vztřebat. s tím že bude hned jásat, nepočítej! ale pokud se nemůžeš opřít o chlapa, tak podporu z její strany opravdu budeš potřebovat!
děkuju moc za podporu..lidi kolem mě…na mě kašlou..kamarádky..apod…a tady potkám tak suprový maminky který mi poradí
![]()
Lucie123456 píše:
To je jasný…školu chci dodělat…chci do ní chdit dokud budu moct…dojíždím 22 km do školy a individual na nasi skole bohuzel nejde…bude to tezke..ale pokud budu fit a vsechno bude probihat v pohode, tak budu chodit až do porodu…pak přerušení ( mohu přerušit až na 2 roky) a pak dokončení…necelý šk. rok..
Myslím, že pokud jsou učitelé chápaví, tak individuální plán by ti mohli dát.
Lucie123456 píše:
děkuju moc za podporu..lidi kolem mě…na mě kašlou..kamarádky..apod…a tady potkám tak suprový maminky který mi poradí![]()
Luci napiš ještě Wendy z tamté diskuze. Ona také měla strach to říct doma. Byla přesvědčená, že to dopadne špatně, ale její máma to překonala a i na mimčo se těšila.
Bohužel to opravdu nejde…dneska jsem se na to ptala..jediný řešení je přerušení..
já jí psala, ale asi tu není no
tak já mám ještě pár měsíců na to si pokecat s wendy ![]()
Příspěvek upraven 26.02.12 v 23:31