Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lucie123456 píše:
já jí psala, ale asi tu není notak já mám ještě 8 měsíců na to si pokecat s wendy
Určitě ti odpoví. ![]()
Lucie, tak to trošku chápu, ale třeba by to šlo pak nějak skloubit. Tj. dodělat teorii, praxi potom apod. Měli by ti nějakým způsobem vyjít vstříc. Jinak bezva obor, když budeš šikovná, tak se určitě neztratíš.)
já mám před sebou ještě rok a půl kuchaře-číšníka a individuál mi taky dali.. zkrátka jenom jednou za půl roku udělám zkoušky a je to.. takže to s tou praxí nějak nechápu.. jinak držím pěsti, aby se tvůj přítel zachoval statečněji než ten můj - odešel od nás, když jsem byla ve 4. měsíci.. a mamka, která byla hned proti, se teď na prcka moc těší, i když ví, že jí zůstaneme oba na krku.. i ta tvoje by to zvládla, uvidíš ![]()
Lucie123456 píše:
takže jak na to tak koukám, tak musím udělat toto… Říct to mamce a zjistit reakci..
Přítele postavit před hotovou věc…s tím, že bude táta a že tady nejde o to, jestli půjdeme v pátek na kulečník nebo na bowling…že mi bude muset pomáhat a né chodit pít apod..aby s tím počítal, že se život rapidně změní i jemu..
Já sem prostě ale srab…
Ahoj Lucie,
přečetla jsem celou diskuzi.
A tímto příspěvkem jsi to docela vystihla.
Holky ti radí dobře. Řekni mamce že jsi těhotná a pak uvidíš …
Každopádně s tou školou je dobře že už ses na to informovala.
Jsem vyučená kadeřnice.
Takže vím že s tou praxí bude/může být/ problém,
ale je dobře že uvažuješ jako dospělá a rozhodla ses to řešit co nejdřív.
Budu držet pěsti ať to dobře dopadne ![]()
Ahoj, já otěhotněla v 16 (chtěli jsme oba - důvody rozebírat nebudu
v 17 jsem rodila, školu jsem studovala dálkově, 4.ročník denně (to už syn chodil do školky). Od mých 17 bydlíme v hezkém bytě, já byla na mateřské, manžel normal práci a máme skvělého, chytrého chlapečka.. nyní už chodím do práce, mám maturitu a chystám se na VŠ. Stačí chtít. Já jsem hodně cílevědomá a vše co jsem chtěla, toho jsem dosáhla (i když musim říct, že jednu dobu jsem si šáhla na dno) ale vše se zvládlo výborně
a syn je hoodně napřed oproti jiným dětem, nad výchovou přemýšlím a vím co chci, a malý se od mala učí se mnou, čteme spolu, sportujeme atd… prostě jak třicetiletá mamina (já tak tedy i vypadam, tak vždycky všichni koulí oči,když řeknu kolik mi je)
držím palce ![]()
Řídim se už hodně dlouho tímto: KDO NECHCE - HLEDÁ DŮVODY, KDO CHCE - HLEDÁ ZPŮSOBY ![]()
Srab nesrab ted jsi už v podstatě hypoteticky máma toho prcka a bojuješ za vás dva takže strach stranou a jdi do toho čím dřív tím líp a zjisti jak si stojíte. Pro mamku to bude šok dej čas .Některé reakce bývají zbrklé . Vím o čem mluvim mám 16 tiletýho syna
Jsem štastná že ho mám .Ikdyž byl brzo ale asi vím jak se tvoje mamka bude citit.
Me je ted čerstvě 21 a letos budu maturovat a taky jsem byla vykleplá jak to všichni přijmou, ale prostě jsem je postavila před hotovou věc a pro moje překvapení když jsem to říkala přítelovi tak jeho odpověd nebyla necháš si to? ale jak se bude jmenovat? Takže i reakce muže překvapit ale hlavne si stat za svým… a az uvidí mrnouska tak zjihnou:)
dadasik píše:
Me je ted čerstvě 21 a letos budu maturovat a taky jsem byla vykleplá jak to všichni přijmou, ale prostě jsem je postavila před hotovou věc a pro moje překvapení když jsem to říkala přítelovi tak jeho odpověd nebyla necháš si to? ale jak se bude jmenovat? Takže i reakce muže překvapit ale hlavne si stat za svým… a az uvidí mrnouska tak zjihnou:)
To je hezký.)A jak se tedy nakonec jmenuje? A jméno vybral tatínek, maminka nebo jste vybírali nakonec společně. ![]()
Hele Evvčo budeme mít holčičku Lucii:) a kluka jsme chtěli Jaroslava, ale tak je holka. A jmena jsme vybranly hned první večer:) ![]()
Je mi taky 17 a za 2 měsíce mám termín. Jestli chceš, tak mi napiš do zpráv.
U nás ve škole taky individuál nešel, ani ne tak k vůli praxi, ale k vůli nespravedlnosti k ostatním. Navíc, matka, studentka střední školy, nemá na žádný individuál zákonné právo.
Jediná povinnost učitelů a ředitele školy,která vychází ze zákona, je omlouvat nepřítomnost studentky pro těhotenství a mateřství jako pro nemoc(tak je to definováno v zákoně) - to znamená, že může být doma v šestinedělí,později s nemocným dítětem, ale když překročí povolený limit absence(nevím, jestli jsou teď ještě na všech školách limity kolem max. 25 až 30 procent, ale někde určitě ano), tak je neklasifikována jako ostatní a podstupuje doplňující zkoušky.
Stejně tak by se přistupovalo ke studentům, kteří by potřebovali individuál k vůli vrcholovému sportu. Nám prostě hned v prváku na první schůzce řekli, že tato škola není pro vrcholové sportovce a náctileté matky, nikdo individuál nedá.
Co se týče těhotenství, taky souhlasím s tím,co nejdřív to říct mamce. A co se týče přítele, ve 24 letech mi to přijde jako nepřiměřeně dětinská reakce, postavit se, přestěhovat se, postarat se. Zvlášť, když by finance byly a vydělává dost.
Není na co čekat a nepovažuju za nejlepší nápad přestěhovat se k jedním z rodičů. Spíš bych řekla, jestli si neuvědomil, že vás dělí větší věkový rozdíl, nezletilou Tě přivedl do jiného stavu(i když se dítě narodí v čerstvých 18), nebo jestli se třeba nebojí reakce okolí, svých rodičů.
Tuto reakci bych pochopila tak v 21,22 letech chlapa, ale ve 24 ![]()
Taky bych ho postavila před hotovou věc. Jen mě tak napadlo, jestli si jeho přílišnou lásku a náklonnost nenamlouváš, že by Tě jako nikdy neopustil..
Držím pěsti, ať to dopadne co nejlépe ![]()
Taky to můžeš svést na selhání antikoncepce. Stává se to. Pokud se moc bojíš, že se mamka bude zlobit, že jsi pilule vysadila.
No určitě bych nelhala a nesváděla to na selhání antiko…bo ležmá krátké nohy ![]()
Rozhodla jsi se pilule nebrat a bohužel se stalo,to se prostě stává
A ty máš se svými názory a rozhodnutím můj obdiv víš co chceš a možnosti jsi již zjišťovala a stavíš s k těhu zodpovědně
Jen to nebudeš mít nijak jednoduché,ale věř že zvládnout se to dá
Určo to co nejdříve řekni mamce,třeba budeš reakcí mile překvapena,teda asi mamka jásat nebude ale postaví se za tebe,taky je možnost že by mohla jít na mateřskou za tebe než dostuduješ
Jinak co se týká budoucího tatínka,zkus si nemalovat nic na růžovo,ty sama si uvědomuješ že nebude žádný bowling atd.
Ale co on,co bude dělat až bude s mimčem práce nebo nebude miminko vzorný spáč ale malý drak co nespí a neustále pláče......i to se všechno totiž může stát a je potřeba o tom mluvit
P.S.jinak mám taky kadenici která končila školu smimčem ![]()
NO tak jestli na tebe padala únava po antikoncepčních pilulkách, tak teď tě asi sejme doslova:-) teda vůbec si nedovedu představit mít v 17ti dítě. Ale jsi odvážná, že do toho jdeš. Teda to je něco prasknul kondom a hned těhule, někdo se pokouší roky a nic. Určitě to musíš na mamku vybalit, brrrr, úplně mi běhá mráz po zádech, kdyby mi to řekla dcera:-)
ale snad je tvoje mamka větší držák než já a pomůže, každá mamka přece pomůže, jen jí pak nesmíš hodit dítě na krk a chtít si ještě něco užít. Musíš si to dobře rozmyslet, je to straně moc práce a zodpovědnosti. Ale Na druhou stranu znám ženský, co se o dítě nedokážou postarat v 35ti a znám výbornou matku, mimochodem sousedku, co se postala naprosto s přehledem v 17ti.
Mamky se neboj, nejdřív nebude vědět, která bije, pak bude pomáhat a nakonec se bude těšit
. V případě, že nemá jiný vnoučata teda
Děkuju moc za reakce
Nevidím nic s růžovýma brýlema, ale tohle mi vyšlo
Resp. přítel se začal těšit, hladí mi tu malou fazolku, co mi roste v bříšku a i si s ní povídá a dokonce mě i požádal o ruku, blázen můj ![]()
Co se týče školy, jak už jsem psala, budu do ní chodit, dokud budu moct
A individual mi opravdu nedaji, takze holt mě čeká přerušení školy - miminko - a pokračování. Určitě si školu dodělám, jelikož nejsem pako. Navíc na základce to bylo hrozný, byla sem ráda za 4ky..A teď jsem měla na vysvědčení dvě 2
Ale určitě nedám škole přednost před miminkem, říkám si, že škola počká miminko ne a dát ho pryč bych nedokázala. Holt se stala nehoda a musíme nést následky, navíc když sme se o těhotenství s přítelem bavili (to jsem ještě zdaleka nebyla těhotná) tak jsem mu okamžitě řekla, že potrat a „odložení“ dítěte nepřichází v úvahu..Nedokázala bych to..Navíc přece jen bude v tom prckovi půlka mě a půlka přítele..:) A pokud bude po tatínkovi, tak bude krásný
.
To, že jsem napsala, že se stala nehoda, nemyslím nějak zle, sice to byla nehoda, ale v dobrém. Chtěla jsem miminko hned po škole, tak to holt přišlo dřív, to se nějak zmákne. Byli sme si s přítelem zablbnout s malým bráškou v aquaparku, to bylo samý Ondrášku pojď, půjdeme na tobogán a Ondrášku nemáš hlad? Zajdeme si na oběd?
… prostě jsem ho hned viděla jinýma očima..Těma, který vidí, že bude skvělej tatínek
. Moc se na to malé těším, chápu, že to budou starosti..že budu pořád unavená, že se to malý v noci bude budit hladem..že se nevyspíme..a ikdyž z tohodle všeho budeme asi oba na prášky, přece jen to bude krásné .. Budeme mít přece malinkýho človíčka, který bude jen náš. ![]()
Co se týče mamky..No…Jak bych začla…Asi tak, že přítelová mamka to ví a moc nadšená z toho není…Přece jen její 24letej syn čeká dítě se 17kou..Ale snad se za chvíli taky začne těšit na svoje první vnoučátko..:) A moje mamka..Neodhodlala jsem se jí to ještě říct..Mám strach ale taky vím, že jí to prostě říct musím..A řeknu..Máme to v plánu na úterý, až přijede přítel ke mě.. Mám z toho takový bobky, že sme si s přítelem i sestavili řeč
Já jen řeknu, mamí-musíme s tebou mluvit..A přítel to dokončí..Je moc hodnej, protože já bych jí to asi nedokázala všechno říct někde u čaje..
Tak mi baby držte v úterý odpoledne palce, budu to moc potřebovat ![]()
Jinak moje babička už to ví a moc se těší, bála se, že se pravnoučátek nedožije
Upekla nám i dort, kde je moje a přítele jméno a pod tím „GRATULUJI“
Bohužel pro přítele, sem ho celej snědla
Dobré je, že moje chutě svedu na fazolku ![]()
Jsem strašně šťastná
A jsem vděčná jedné dušičce z toho fóra..:) Moc mi pomohla..:) Už sme i vybírali kočárek
Zvítězil černo bílý s kytičkama
Bála jsem se ceny, protože mamka kupovala kočárek za 9 000 .. tento krásný, co jsem s pomocí dobré dušičky vybrala stojí max. 2 500 (teď přesně nevím, jsem u přítele v pelechu s jeho notebookem a ten kočárek mám uložený doma na svým notebooku )
kočárek bude zatím schovaný u babičky - znáte to, neměj doma kočárek, dokud tam není mimí ![]()
Doufám, že ze mě bude jednou ta mladá, sexy mamka ![]()
Ještě jednou děkuji za reakce, zase se tu ukážu ![]()