Je mi 17 a jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3684
23.2.12 21:48
Lucie123456 píše:
Já si dítě nechám ať to dopadne jakkoliv…Moje mamka porodila první 3 miminka o které se hodně snažila mrtvé..její sestra děti mít nemuze a trápí se kvůli tomu celý život..stavím se k tomu trochu jinak..

Ahoj! Já měla taky první dcerku v 17 a bála jsem se to doma říct,že mě máma vyhodí,ale spletla jsem se. Naopak mou situaci chápala a pomohla mě i příteli s výbavičkou,prostě se vším! Školu jsem na rok přerušila a pak dokončila :) Neboj se a v klidu si sní o tom promluv! Držím ti mooc palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
23.2.12 21:48

Souhlasím s ostatními. Chlapi jsou pohodlní a je jim zatěžko přebrat zodpovědnost. V tuto chvíli ale není čas nic oddalovat, musí se rozhodnout, je potřeba to řešit. Pokud je alespoň trochu uvědomělý, podrží tě, spolu s tebou přijde k tvým rodičům a řekne jim že čekáte miminko, a vezme zodpovědnost na sebe. Pokud ne, budeš to muset řešit bez něj, ale v každém případě, když čekáš dítě, je nutné vybudovat zázemí. Ať už s ním, nebo bez něj. Přála bych ti, aby se tvůj přítel zachoval tak jak má, ale je to složité, pokud si s chlapem nepromluvíš narovinu a netlačíš na něj dostatečně, je schopen řešení odkládat a od problémů vycouvat. Je nutné si s ním promluvit narovinu a donutit ho aby jasně řekl co chce a jak on si to představuje, protože on si vážnost situace možná ani nepřipouští. A hlavně, zůstaň klidná a nestresuj se!

• Citovat
  • Upravit
3684
23.2.12 21:49
pandora píše:
Myslíš že by tě máma vyhodila těhotnou na ulici ? Tak to raději rychle zjisti. Nemůžeš přece porodit a nemít jak se o to malí postarat. Dítě je strašná práce a starost a taky finanční zátěž. Až tohle budeš vědět tak pak můžeš řešit co pak. Prostě postupně.

Ano!! Jasná věc!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.12 21:50

takže jak na to tak koukám, tak musím udělat toto… Říct to mamce a zjistit reakci..
Přítele postavit před hotovou věc…s tím, že bude táta a že tady nejde o to, jestli půjdeme v pátek na kulečník nebo na bowling…že mi bude muset pomáhat a né chodit pít apod..aby s tím počítal, že se život rapidně změní i jemu..
Já sem prostě ale srab…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.2.12 21:52

Lucie, individuál jde prakticky všude. Co se školy týče, tam bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
23.2.12 21:53
Lucie123456 píše:
takže jak na to tak koukám, tak musím udělat toto… Říct to mamce a zjistit reakci..
Přítele postavit před hotovou věc…s tím, že bude táta a že tady nejde o to, jestli půjdeme v pátek na kulečník nebo na bowling…že mi bude muset pomáhat a né chodit pít apod..aby s tím počítal, že se život rapidně změní i jemu..
Já sem prostě ale srab…

Tak i tak to jednou říct musíš,to bříško poroste :D Neboj!! Uvidíš že to dopadne dobře! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.12 21:54

u nás právě individuál nejde…kvůli praxi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
23.2.12 21:54
Lucie123456 píše:
Já sem prostě ale srab…

Luci, opravdu to musíš mamce říct co nejdřív. a ona musí mít čas to vztřebat. s tím že bude hned jásat, nepočítej! ale pokud se nemůžeš opřít o chlapa, tak podporu z její strany opravdu budeš potřebovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.12 21:55

děkuju moc za podporu..lidi kolem mě…na mě kašlou..kamarádky..apod…a tady potkám tak suprový maminky který mi poradí :) :-*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
Lucie123456 píše:
To je jasný…školu chci dodělat…chci do ní chdit dokud budu moct…dojíždím 22 km do školy a individual na nasi skole bohuzel nejde…bude to tezke..ale pokud budu fit a vsechno bude probihat v pohode, tak budu chodit až do porodu…pak přerušení ( mohu přerušit až na 2 roky) a pak dokončení…necelý šk. rok..

Myslím, že pokud jsou učitelé chápaví, tak individuální plán by ti mohli dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809

Lucie, a co je to za školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
23.2.12 21:57
Lucie123456 píše:
děkuju moc za podporu..lidi kolem mě…na mě kašlou..kamarádky..apod…a tady potkám tak suprový maminky který mi poradí :) :-*

Luci napiš ještě Wendy z tamté diskuze. Ona také měla strach to říct doma. Byla přesvědčená, že to dopadne špatně, ale její máma to překonala a i na mimčo se těšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.12 21:57

Bohužel to opravdu nejde…dneska jsem se na to ptala..jediný řešení je přerušení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.12 21:58

já jí psala, ale asi tu není no :) tak já mám ještě pár měsíců na to si pokecat s wendy :D

Příspěvek upraven 26.02.12 v 23:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.12 21:58

Kadeřnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie