Je mi smutno

• Otevřená skupina

Chybí ti kamarádka a nemáš si s kým popovídat?

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23.4.12 14:22
@papulka07 píše:
kééééž by… :think: :think:

Neboj určitě.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
23.4.12 14:40

Papulko, mám známou v Olomouci, co se věnuje i autistickým dětem, jestli budeš chtít, můžu se jí zeptat, kdo by ti v Praze mohl pomoci. Jinak ti doporučím knihu od Jiřiny Prekopové Pevné objetí (s terpíí objetím měla velké úspěchy u autistů, ale funguje to vlastně na všechno) a Malý tyran (to je pro všechny rodiče). Důvodů, proč se teď malý takhle chová může být opravdu hodně. Nesmíš se taky nechat převálcovat vším, co se dočteš a brát to s odstupem. Vím, že je to těžké, ale snaž se být co nejvíce v pohodě. :hug:
Daggy, jo, no je to fakt kus. Každých 6 let jsem se někam přesouvala kvůli studiu, takže mám přátele po celé ČR, no a zatím to dopadá tak, že jsem tu sama a nikdo ze známých se neozve ( pokud něco nepotřebuje). Mě přišel 3 trimestr nekonečný a už jsem chtěla konečně porodit.Teď si říkám, že jsem měla víc odpočívat a užívat si lenošení. Malá se začíná rozhýbávat. Končí legrace a pohoda ve smyslu, že zůstala, tam,kam jsem jí položila. Musíme s manželem co nejdříve projít domácnost na všech čtyřech a zabezpečit to tu trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.4.12 15:34

Papulko07, ještě mě napadla jedna věc,když píšeš, že na oslovení reaguje drobek jen někdy. Zkoušeli jste zajít na ušní? Moje neteř taky přestala jako malá reagovat, mysleli si všichni, že bude hluchá, ale na ušním jí vypláchli mazovou zátku z ucha (a to jí švagrová denně ouška čistila) a najednou malá zase reagovala. Má však úzké zvukovody a tak na „proplachování“ musí chodit občas i teď (už je jí 18 let). Moc vám přeju, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
23.4.12 17:34

@Bubbleblue …znám terapii Prekopové a vím, že se na to názory různí, ale Martínek má spíš opak tohoto problému mazlí se pořád a to s každým, každého objímá, dává mu to pocit jistoty a klidu na mě visí stále, prakticky co otevře oči visí na mě, my máme problém s tou komunikací…ale je fakt že vím, že slyší zkoušela jsem zašeptat něco na co vím že ráguje a to je jeho pití na to se otočí okamžitě , nebo přiběhne ppřes celý byt, ale ta zátka mě nenapadla, měl zánět středního ucha a když si to tak srovnám bylo to v době kdy vlastně mluvit přestal, tak to nebude asi odvěci tam zajít aby mu na ty ouška koukli. To je to nejmenší co můžu udělat, dojdu k Mudr. a řeknu jí to.nebo ho tam vezmu…je tam večer.
Jinak jse více v klidu co to s váma a s kýmkoli mohu řešit, jsem taková že musím o problému mluvit a děsně se mi uleví a tím, že tu fyzicky nikoho nemám, je tohle pro mě naprosto úžasný…děsně mi to pomáhá. Příbuzný ty většinou podotkonou nestraš, to bude dobrý, ale člověk spíš potřebuje nějaký věcný argument a typ co se dá dělat…
Jsem ráda že vás tu mám.
Zkusím ty ouška a uvidíme.
Objednala jsem celkem čtyři knihy o autismu, abych o tom něco věděla a tuhle:Syndróm trávenia a psychológie, je pouze ve slovenštině, ale jsou s tím úspěchy. Je to též to ejmenší zkusit mu zlepšit zdraví, psala mi tu holčina že tím odbourali epileptické záchvaty…pouze zlepšením mikroflóry a imunity.
Díky moc za rady a podporu :mavam: :mavam: :mavam:
Jdu ho vzbudit ať z toho dne něco má,křikloun.
Má být krásný víkend :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
23.4.12 17:37

@Bubbleblue ..jo a jinak zeptat s samozřejmě můžeš, já bych právě brala si o tom s někým promluvit třeba bez Martínka a slyšet nějaký názor a pak se podle toho zařídím. Už mi tady taky kmarádk slíbila že se zeptá, ale neozvala se…tak nevím jesli ji s tím neposlala kamsi. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.12 17:44

No vidíš ty ouška to je taky dobrý nápad,oni děti to přeci jen neumí říct,a jak dloho se takhle chová??

My už spinkáme jen po obědě.....odpoledne už jde málokdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
23.4.12 21:06

Jo jo, ouška jsou moc dobrý nápad. Já zatím Prekopovou rozečetla, tak jsem zvědavá,jaký si na to udělám nakonec názor. Známá je teď na dovolené, zjistím info až se vrátí.
Zítra má dorazit tchýně s tchánem, tak jsem pekla hruškový koláč, ale ještě s tou naší šílenou plynovou panelákovou starou troubou neumím dělat, takže je koláč skoro spálený. :cert: Jinak je to děsně jednoduchý a vynikající koláč. chjo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
28.4.12 19:23

ahojky jste někdo z Havířova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.4.12 13:56

Ahoj Bubbleblue, já žila s plynovou troubou až do loňska. Obecně všechny moučníky jsem pekla vždy na velmi mírný plamen - „skočí“ to i tak, stačí, když je trouba vyhřátá předem. Rozhodně ne na velký plamen, ani na střední - prostě skoro to „suš“. Jak je to hotové, tak se začnou odlepovat kraje od formy; jak to začne vonět, klidně to hlídej po 7 minutách se špejlí v ruce, časem získáš lepší odhad. V plynové troubě počítej s tím, že všechno kynuté těsto nebude křehké, ale křupavé a tvrdší (mám sice jeden recept na koláčky, který je výjimkou, stejně to ale nikdy nebylo takové jako z elektrické či horkovzdušné trouby). Kynuté jsem prostě skoro nepekla. S věkem trouba obvykle začne pálit víc, mamka si tam nechala udělat takové plechové široké véčko a někdy ještě dávala dokonce pod rošt s pekáčem další pekáč s vodou (to ale považuji za zbytečné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
29.4.12 20:32

Daggy, díky za rady. :palec: Tak nějak jsem na to taky postupně přišla a včera jsem udělala naprosto luxusní hruškový koláč. :-) Druhý plech s vodou se hodí jen na něco. Jak říkáš, nejmenší plamen a špejle v ruce to jistí. Stýská se mi po horkovzdušné troubě u našich.
Papulko, ty kontakty se mi bohužel nepodařilo sehnat. Kdyby se něco změnilo, ozvu se ti.
Dneska jsem si troufla a jezdila sama na bruslích s kočárem. Moc jsem jezdit neuměla a teď po porodu si musím zvykat na novou postavu (které se doufám brzy zbavím) s novým těžištěm. No vypdám jak obrněný transportér. Chrániče kam se podíváš. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
8.5.12 12:13

Papulko, vůbec bych si nelámala hlavu tím, jestli ti v nějaké orginaci řeknou, že s něčím otravuješ… nemáš jistotu, tak je klidně otravuj! Lepší přijít zbytečně, než něco zanedbat - a pak by ti řekli: „proč jsme nepřišla hned?“

Dnes máme v plánu sázet kytky do truhlíků - Klárka se už moc těší a já „taky“ - hlína bude všude. Snad se nepokazí počasí! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Akemi9160
2.7.12 10:31

Kamarádka

Ahojky. Jsem ze Sokolova od Karlových varů. Mám rok a půl starého synka Jakuba a nemám tu žádné kamarádky. Cítím se tu tak sama a proto hledám kamarádku, s kterou bych občas zašla na vínko, do fitka nebo bazénu, sportovat…cítím se tak sama a potřebuji nějakou kamarádku. Jste tu taky nějaká se stejným problémem?

• Citovat
  • Upravit
46
27.11.12 12:17

Ahoj holka,
jsem na tom úplně stejně a děti ještě nemám/tedy jedno čekám, takže jsem jako kůl v plotě :( Najít kamarádky opravdu není snadné. Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
27.11.12 12:26

Ahojííík děvčata!!! Tak mám radostou zprávu, narodila se mi 6.11. dcera Eliška 3310g a 50cm, roste jako z vody a je nádherná. martínek to vzal docela dobře a pořád jí hladí…jen je na mě teď víc fixovanej…ale to je asi samosebou..
A jakse všechny máte??? :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
27.11.12 12:28

@Bubbleblue Jak se máte…to už je doba…co brusle a postava…nějaká změna, já teď budu dělat to samé…ale asi ne s bruslema, ale budu muset cvičit, sice mi zůstalo jen kilo, ale ztloustla jsem už předtím a s plozením dětí končím, tak můžu huntovat tělo!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny