Je možná kolega schizoid?

44
13.7.15 16:26

Je možná kolega SCHIZOID?

Ahoj, potřebuji se zeptat mám kolegu se který si cca 1 rok a půl píšu emaily..začalo to nevinně jen třeba sluší ti to děkuji…konec..postupem času jsme si začali psát více a delší zprávy v emailech jsme si postupně řekli skoro vše..o nás dvou byla jsem po rozchodu s otcem mého dítěte vše věděl a ví, že mám dítě. O Vánocích mi od něj přišla nádherná sms aniž bych mu dala kdy číslo..at si vánoce poprvé sama s malým užiji atd..no v únoru od něj přišlo pozvání na večeři po práci..druhý den se omluvil, že je mu špatně a rande zrušil s tím, že má výtr ze vztahů a zvykl si být sám.. a od té doby se začal chovat divně..nebavil se nepsal vyhýbal se..(něco asi tak jako kdyby jsme se spolu vyspali a nebylo to ono)tak to trvalo cca 2měsíce..před měsícem jsem mu napsala jestli už by se mohl začít chovat normálně, že netuším co jsem mu provedla..napsal jasně vše v pohodě a také ano úplně normálně začal komunikovat..přišlo pozvání na oběd a byla to pecka ani hodina nám nestačila bylo to prostě krásné..dohodli jsme se na spolčném výletě i se synem já nechtěla, abych malému neblbla hlavu a on nene chci ho poznat vymyslím program pro něj..výlet absolutní pecka druhý den v práci ráno líbačka viděla jsem jak je šťasný..druhý den ráno nedorazil na líbačku psala jsem mu co se děje napsal, že mi potřebuje něco říct..řekl, že malého nedává, že má strach ze vztahu a zvykl si být sám a že cítí hroznou odpovědnost.. je sám 7let..nechápu má rád děti myslím, že to malým není..gdyž jsem si vygoooglila STRACH ZE VTAHU vylezlo mi Schizoid vím že se léčí u psychiatra bere léky na nervy, ale myslela jsem jen na stres..jeho chování jsem nepochopila opět se chová divně nekomunikuje atd..žádný email/zpráva nic..řekl mi, že nemá žádné city zabít vedle něj psa tak mu to je jedno…- divné máte tedy někdo zkušenost s Schizoidem?? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
13.7.15 16:29

Těžko ti tady někdo řekne diagnozu. Navíc je to jedno. CHová se hodně divně a to co ti řekl…to bych asi hodně rychle zdrhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
13.7.15 16:34

A nenapadlo te, ze to dela schvalne? Ze se te snazi dostat kam chce prave tim odhanenim? Netvrdim ze je to jeho pripad, ale lidi s podobnou diagnouzou umi byl velmi manipulativni a na svoji prilezitost cekat mesice/roky. Porad bude pritahovat a upoustet oteze a bude te dostavat do uzkych atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
13.7.15 16:55

Možná není přímo „schizoid“, ale je rozhodně problematický. Být Tebou, tak bych dala ruce pryč a poohlédla se po někom vyrovnanějším :hug:. Vztah s podobným člověkem by byl asi jako na horské dráze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.7.15 16:56

@petrouš Já myslím, že za to nemůže, že se fakt bojí. Bojí vztahů, bojí toho, že selže. ALe co s tím, nevím. Možná se domluvte a jsi někdy k psychologovi s ním, ať ti to osvětlí. Každopádně pokud se ti podaří získat důvěru, tak asi za hodně dlouho, jestli vůbec. Já měla kamarádku podobného ražení. Už se mi nedaří ji pár let najít, protože za sebou úplně spálila mosty. Byla dost podobná tomu tvému příteli. Chvilku jsme se mohly bavit o všem a pak se najednou uzavřela a třeba pár dní, týden nekomunikovala. A takhle to bylo pořád dokolečka. Poznali jsme se na výšce, pak jsme spolu komunikovali ještě pár let mimo a pak najednou prostě zmizla a vůbec nevím, co s ní je. Asi ji zkusím zas najít, dík za inspiraci, protože to byla opravdu fajn holka do nepohody. Jen nevyzpytatelná :) Člověk nikdy nevěděl, co jí přelítne přes nos a kdy přestane komunikovat a pak se zas bavila jako by se nechumelilo. Vím jen, že jsem ji ničím nenaštvala, ona prostě měla jen své dny, kdy si zalezla do ulity a potřebovala být sama. Ale proč jsem nikdy nezjistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
13.7.15 17:26

Pravděpodobně ho mám 12 let za manžela. teda přesněji, ten pán, co jsem si ho před 12 lety vzala, se chová jako schizoid. nicméně v době, kdy jsme spolu chodili, se projevoval velice hezky a o žádném strachu ze vztahů nemluvil. chlapovi, který se chová jako ten tvůj, bych se obloukem vyhnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
13.7.15 20:03

Kdyby mel takove reci po par mesicich plnych sexu s tebou, tak bych to chapal. :mrgreen: Ale takhle ma asi vazne nejaky problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22054
13.7.15 20:47

Mně na tom nepřipadá nic, kvůli čemu by měl být označen za „schizoida“ nebo za někoho s „vážným problémem“, vůbec nechápu důvod takhle praštěného označení - prostě se zjevně vrhl do něčeho, u čeho si neuvědomil důsledky.

Nabrnknout si ženskou s dítětem není jednoduché, už vůbec ne pro chlapa, který byl dlouhou dobu úplně sám - mohl si na to troufat, mohl se začít zamilovávat… ale postupně si zřejmě bohužel uvědomuje, že to asi není to, co chce, tak se cuká a couvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
14.7.15 10:26

Hustý fakt… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
14.7.15 10:29

Přesně manipuluje semnou docela dost… jsme ve fázi kdy on je uplně v pohodě nechápu řekl mi, že má ten vítr ze vztahu a pak cca za 14dní mi přinese dárek k narozeninám??? nechápu ho!!! asi si fakt hlídá zadní vrátka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
14.7.15 10:31

Ale zamilovala jsem se lehce… ale po přečtení všech info na netu mě to asi už snad i přešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
14.7.15 10:34

Tak dej vědět jestli si jí našla… Honzík je přesně to samé jak popisuješ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
14.7.15 10:40

@petrouš co vlastně řešíš? Nepohrál si s tebou dost? Snad ti to stačilo…ať je co je, jeho problém, ne tvůj.

• Citovat
  • Upravit
44
14.7.15 10:42

@navy blue @BohunkaP tak nechápu že mě někam tahal, že mám dítě ví dávno mohli jsme si to ušetřit… ještě jsem mu to říkala, že vyrazíme raději samy nejdřív…nene děti mi nevadějí mám malý brášky jsem zvyklý… pak mě pošle někam a za 14 dní mi přinese dárek k narozkám a zase před celou firmou dělá haura… já mu fakt nerozumím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22054
14.7.15 10:49

@petrouš, no tak si asi myslel, že to půjde, no… a ono to nešlo :nevim: Holt přecenil sám sebe, to se stává.

Krom toho - pokud Ti nosí dárky, dělá „haura“ před celou firmou, chodí na „líbačky“ v práci (což mimochodem naprosto nechápu ani z Tvé strany - polehoučku se rozvíjející vztah mezi kolegy se snad takhle veřejně v práci neprezentuje), tak to taky o něčem svědčí. Holt se chce předvést, ukázat… ale do vztahu s Tebou se nežene.

Nepočítala bych s ním do budoucna jako s partnerem ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí