Je možný návrat k sexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.3.24 21:07
@Ivuche píše: Více

My jsme byli rozejiti a měli jsme každý jiného partnera po manželství 28 let. Byla jsem přesvědčená, že zpět už to nepůjde a šlo to. Musí ale oba chtít, obnovit drobné pozornosti a malé intimity a v pohodě. Teď jedeme ctyricaty rok a fungujeme ve všem skvěle.
 M.

• Citovat
  • Upravit
631
31.3.24 21:12

A řekla jste mu ten důvod přímo, že u vás ztratil důveru? Jestli si uvědomuje v čem je problém? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.24 21:17

Neštěstí dnešní doby je, že je strašně jednoduché se rozejít. Jak muž, tak žena mají mnoho příležitostí, jak vztah jednoduše ukončit. Lidi se odnaučili problémy spolu řešit. Řeší to jednodušší cestou, útěkem ze vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
31.3.24 21:25

U žen obecně je sex barometr vztahu, takže pokud je nechuť na vaší straně, je otázka, jestli jste ráda, že je vůbec ve vaší blízkosti, jestli by vám nebylo lépe samotné, nebo s jiným. Pokud s ním chcete žít, pak tedy by mělo být automatické s ním i spát (pokud se vám to obecně líbí). Jestli k němu cítíte odpor kvůli něvěře, je třeba si vážně položit otázku, zda s ním spát opravdu nehcete, nebo máte pocit, že byste k němu měla cítit odpor, za to, co vyvedl - jinými slovy, zda se v té nevěře moc „nerýpete“. Nevěry se dějí, spousta žen i mužů žije šťastně s nevěrným partnerem - jen to nevědí. Už jsem to psala nějakému podvedenému muži: nikdy nemůžete vědět, co ve skutečnosti k vám ten druhý cítí, co si o vás myslí, proč s vámi je, tak je nejlepší se to nepokoušet řešit a zabývat se jen tím, co je důležité, tedy váš vztah k němu: chcete s ním žít? Líbí se vám s ním spát? Pokud ano, nechte si ho, pokud ne, odejděte od něj. Samozřejmě neříkám, že mu musíte něvěru schvalovat, to mu vynadejte, ale vztahy prostě nejsou ideání a nikdy nebudou. Pokud by pro vás lži a nevěra byly nepřekročitelné, na což máte právo, odešla byste hned a neváhala, zda se po pauze vrátit či ne. Každopádně přeji klidnou mysl a hodně síly na rozhodvání :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
31.3.24 21:33
@modra_vyletni_lod píše: Více

Víte, ono je to jinak, v dnešní době už spolu lidé nemusí žít, aby prostě přežili. A to je situace jen západního světa a jen nějakých 50 let. Pokud lidi spolu musí žít, protože se buď nemohou rozvést, nebo by se sami nesložili ani na nájem, samozřejmě „musí“ pracovat na vzahu. Dnešní „lehkovážnost“ ve vztazích je vlastně důkaz svobody. Je to podobné, jako úbytek věřících: jasně, že si mohou faráři a kněží povzdechávat, jak dříve měli plné kostely, ale už neřeší, proč tam ti lidé seděli - jen pro „lásku boží“ to nebylo, tudíž je vlastně mnohem cennější, když se zaplní dvě lacice v kostele v dnešní době. Stejě tak je pravá láska a šťastné manželství vlastně mnohem cennější, než dříve, je to ideál, kterého zkrátka většina lidí nedosáhne a to je v pořádku. Vztah už prostě není základní podmínka pro život, ale „jen“ velmi příjemný, ale vzácný, bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 22:17

Já s manželem spím 2-3× do roka a je to pro mě utrpení 🙈 úplně se mi to hnusi. Ale bylo tam psychické týrání z jeho strany. Nemiluji ho, on je spokojený 🙄 nechce mě nechat odejít. Hledám bydlení, ale ty ceny jsou strasne.

• Citovat
  • Upravit
322
31.3.24 22:53

@AnGo123
Nesouhlasím, na vztazích se musí pracovat, investovat, pořád. Jinak vztah skoro nemá šanci. Vyměnit partnera je velmi jednoduché, což znamená: nebudu investovat energii, pracovat, stačí si pořídit Nového… Popravdě, nelíbí se mi slovo partner. Když se jedná o pár, po svatbě je to manžel, a manželka, a je to pro mě mnohem více než partner.
Ta svoboda, o které píšete, je spíše iluze svobody, řekl bych, nezodpovědnost, lehkomyslnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.24 17:46

Já jsem do porodu chtěla denně. Po porodu jsem byla vyřízená, ale i tak to bylo minimálně jednou týdně, jenže tam do toho vstoupilo to, jak si to vynucoval, s ničím mi nepomohl, začat vyhrožovat, vydírat, pak jsem zjistila nevěry. Snažila jsem se to dát dohromady, ale on se mi zhnusil do té míry, svým chováním, že jsem nebyla schopna sexu s ním a když to mělo být, tak jsem z toho byla v hrozném stresu a cítila odpor. Takže jsem to přetrpěla. Po několika letech jsem si připustila, že ten odpor už se překonat nedá. Když jsem si uvědomila, že už s ním spát nebudu nikdy, protože nechci a je mi už jedno, jak to dopadne, tak se mi v tu chvíli neuvěřitelně ulevilo. Asi měsíc potom jsem si uvědomila, že takhle už to nejde (tam je problém celá manželova osobnost) a že chci rozvod. Na druhého chlapa jsem celé roky ani nepomyslela. A asi za týden jsem HO potkala. Takže sex zase miluju. Dokonce se mi manžel přestal tolik hnusit (to neznamená, že bych se s ním vyspala), takže když to vezmu zpětně a chtěla bych stůj co stůj zachránit manželství a jediným problémem by byl můj sexuální odpor, tak bych si našla milence, někoho, kdo mě opravdu vzrušuje. Tam je potom v hlavě posun právě kvůli tomu sexu. Je to nečestné, ale může to fungovat a milenec se dá později opustit. No já se tedy rozvádím a milence nemám, je to partner. Co se týče sexu, tak i když nemám v úmyslu ho s manželem provozovat, tak teď by mi to už šlo - ale nechci z jiných důvodů, kterým je regulérní nový partnerský vztah, kde jsou city. Manžel mě nezačal znovu přitahovat, protože mám jiného, jen už tam určitě není takový odpor a jako samoléčbu bych to mohla doporučit, pokud s manželem chceš zůstat. Ale chci zůstat anonymní, protože mnoho důvodů, zejména ta čočka, co dostanu od některých - nemám totiž doma párky, abych si to užila :lol:

• Citovat
  • Upravit
107638
2.4.24 07:38
@modra_vyletni_lod píše: Více

No zrovna nevěra by se odpouštět neměla a je jasné, že ten vztah změní a na společné intimity to bude mít zásadní vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
2.4.24 07:42

@Ivuche tak v tom případě u mě by se to nepodařilo zklamal jednou zklame znovu.. my měli pauzu po porodu rok a půl a dopadlo to špatně i když jsme spolu pak zase spát začali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wo2
2138
2.4.24 08:21
@Ivuche píše: Více

Dočetl jsem ten důvod. No. Těžká situace, ale pokud jste se dohodli, že to zkusíte nemá smysl se ptát na emiminu, kdo jak to má/měl ze své zkušenosti. Vy dva musíte makat na vztahu pokud ho chcete zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
2.4.24 09:35

Z pohledu chlapa: Moje žena občas má podobný záchvěvy, „pojďme nějak obnovit intimitu“, ale já to beru prostě jako takovej výkřik do tmy a neberu to vážně a nečekám, že by něco reálně začala dělat. Moje motivace se sám ve věci angažovat, je po letech odmítání na nule.
Takže za mě, ne. Nejde to vrátit. Jak to jednou umře, zůstane to mrtvý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
2.4.24 10:23
@Diagnoza2 píše: Více

A jak ta její snaha o obnovení intimity probíhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
2.4.24 10:31
@bigl píše: Více

No tím, že mi někdy přes den tak jednou za čtvrt roku napíše, že s tím musíme něco udělat. :nevim:
Ale za minutu to beztak zaháže úkolama. Myslím že má takový to, zmínila jsem to, úkol splněn, můžeme na další položku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
2.4.24 10:55
@Diagnoza2 píše: Více

Napíše, jako do práce? A pak, když přijdeš domů, už se k tomu nevrátí? Hmmm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí