Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráda bych se zeptala žen s podobnou zkušeností. Vy co jste z nějakého důvodu přestali spát se svým mužem/partnerem podařilo se vám znovu vrátit k sexu? Mám pocit, že u mě už to není reálné….
Co vám pomohlo? Případně jak dlouho jste měli pauzu? Pište i vy co nemáte pozitivní zkušenost ….
Zalezi jak to ma vas muz s vami. Ja na jeho miste vas pustim do obehu
Ale to je vystrel na prvni dobrou bez jakychkoliv informaci o vasem vztahu.
@Ivuche píše: Více
Přestávka asi dva roky po porodu (možná necelé dva roky, ale to si už nepamatuju). On měl pocit, že jsem z dítěte unavená a nechtěl otravovat. Pomohlo promluvit si.
@wo2 to asi chápu a vím, že dlouhodobě je to neudržitelné, ale u nás se stalo pár událostí, které bohužel narušili důvěru a to bylo to co mě fyzicky odtáhlo….nicméně jsme si řekli, že bychom to spolu ještě rádi zkusili, ale teď jsem já v bodu, kdy nevím zda to fyzicky dokážu zlomit 🙈…i když bych ráda…proto se ptám na zkušenosti ostatních….ve svém okolí mám bohužel spíše případy, kdy se k tomu ženy už zpátky nedokázaly vrátit…..
Ale dost záleží na tom konkrétním důvodu. Jsou situace, kdy si návrat představit umím a taky, kdy bych to nedokázala. Nejde takto paušalizovat.
@karkarka pauza cca rok ( za tu dobu jsme spolu spali dvakrát) z důvodu narušení důvěry ve vztahu za strany manžela…..
Tak po tom bych s tím chlapem už nechtěla spát.
To je pak složité. Nevím, zda je možné to zde vyřešit. Záleží na obnově důvěry. Píšu teď pouze za sebe, ale já bych asi šla za dobrým rodinným terapeutem a hledala bych pomoc spíš tam.
Od té události se změnil? Máte ted v něho důvěru ( jistotu),že už to neudělá?
Ano, měla jsem v sobě blok po porodu. A trval docela dlouho, prostě nebyla chuť. Ale věděla jsem, že to musím nějak překonat, protože manžela miluju a sex prostě ve vztahu má své důležité místo. Prostě jsem se překonala a po té době jsem měla pocit, že je to tak neohrabaný, divný…ale stačilo párkrát, uvolnili jsme se a bylo to zase dobrý
manžel byl trpělivý, ale jsem ráda, že jsem do toho šla, jen díky tomu občasnému prekonani vlastní únavy, nebo lenosti jsem rozproudila libido, které bylo na vodu mrazu. Teď už spolu spíme pravidelně, i když ne každý den…nevím, jaký je u tebe konkrétně problém, proč to nejde?
U nás pauza rok a ne, nedovedu si představit, že by se to mělo obnovit. Ale já už manžela nemiluju. U žen je to dost v hlavě. Pokud ho máš ráda a záleží ti na tom vztahu, tak to podle mě půjde.
Co k němu cítíš?
Během těhotenství mi sex nebyl příjemný. Ale párkrát jsem to „vydržela“. Po porodu jsem také nechtěla. Spíš psychika hrála roli. Nějak se mi zprotivil. Blokla jsem se a nechtěla, aby na mě vůbec sahal. Nedokázala jsem to, i když jsem chuť na sex měla. Naše soužití po 8 letech skončilo. Ale mělo to víc důvodu než jen sex.
U nas podobný, narušení důvěry, nějaké události a jeho chování při jejich řešení a i poté. Nespali jsme spolu už asi rok a půl. Domluvili jsme se, že se to pokusíme zachránit, ale nějak to nejde. Já už asi ani nechci, jedu tak. nejak na setrvačnost, kvůli dětem. Ale dřív nebo později to dospěje ke konci. Jiný by to bylo, pokud bych manhela stále milovala a chtěla s ním být do smrti. Ale já si poslední dobou nějak uvedomuju, že svoji budoucnost vidím bez něj. Takže moc nemám důvod, motivaci ani cokoliv jiného ke snažení o zlepšení našeho sexuálního života. Rozvod on nechce a já aktuálně nemám zatím podmínky, pracuji na nich, pak to přijde.. bohužel. Toť moje zkušenost.