Myslím si, že jsem špatná máma i manželka, nevím jak dál:(

Anonymní
30.3.24 21:45

Myslim si,ze jsem špatná mama i manželka.Nevím dal:(

Dobrý večer,
prosím o zachování anonymity-pro mě velmi citlivé tema.
Je mi 36 let, jsem mamou tři chlapců ve věku 15,10 a 4.S manželem jsme spolu 18let.
1/můj první problém je ten, ze mi přestal chutnat sex.Do aktu se musím nutit, neuzivam si to. Přesto, ze používáme ochranu bojim se, ze otehotnim(!).Nedrazdi mě manzelovo tělo, on to má úplně naopak.Rad se mě dotýká, mazli,hladi.Ja potřebuji jeho kontakt ale obyčejné drbani na zadech nebo ve vlasech mi stačí(!)vim, ze mu sex chybí a mrzi mě to :(
2/ve vztahu jsem asi ja ten chlap, jsem naladova a protivna. Manžel mi nikdy nic nevycetl, nevynadal. Konflikty a tichou domácnost vyvolam ja(!)jsem si plně vědoma svých zlých slov k němu(neumím se proste ovládnout)(!)

Toto je vztah. Který komplikuju, dusim, trýznim ja! Muj táta pil, hádali se s mamou doma, občas i dostala a ja si pamatuji, jak jsem ji v duchu prosila at ho nechá být a nereje do něho když má vypito. Táta byl jinak fajn, nekonfliktní, nedělal doma dusno. Když byl střízlivý rada jsem s nim byla. I když tady už není moc mi chybí :srdce: Jeho mama, moje babička byla velmi flegmaticka, společenská, vesele. Velmi často jsem u ni bývala. Dokonce i při studiu na VS jsem trávili dny učení u ni. Tenhle člověk milovaný mi moc chybi :srdce:

3/jsou to naše deti. První je v těžké pubertě. Vnímám ho tak, ze neumí pomoct, všechno má nějaký problém, kouleni oči atd.,prostřední je zatím fajn ;) no nejmenší pisiskvor je fajn ale kolikrát si reknu(nechci se rouhat)kdybychom ho neměli, tak už mám daleko větší klid, prostor pro sebe. Malý je velmi kontaktní a hravý. Ale za doprovodu mámy. Ja jsem nastoupila v lednu zpět do práce.

Trapi mě(úplně nejvic!!!),ze jsem pedant na pořádek, vytočí mě do bela vytahany botník, smetí na zemi-nedej bože fleky, neumyje nádobí. A jedu-kricim, zakazují a porad dokola, dokud ta nalada neodejde. Nechci at deti vyrůstají v křiku, hadkach. Snažím se v práci, v domácnosti, doprovazim je na kroužky, čteme si, rada jsem s němi. ALE

Chybí mi čas pro mě, moje zájmy, koníčky. Cítím se tak, ze ziju jen pro ne a jejich komfort.Ze moje ja, je až někde za…tetou Oli.

Chtěla bych být pohodova mama pubertaka, zpatky dobra milenka i manželka.
Nechci být stále nervózní, jak nic nestihnu, jak mám všude čurbel, jak mi nikdo nic nepomůže, :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
30.3.24 22:17

Domluv se s manželem, že jeden víkend v mesici bude jen tvůj. Ty si ho užiješ podle sebe. A pak svolat rodinnou radu a domluvit pravidla domacnosti- uklízení atd. Děti jsou dost velké aby se zapijily a manžel jestli chce usměvavou manželku, tak taky jistě rád přiloží ruku k dílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
30.3.24 22:39

No na druhou stranu se třemi dětmi nemůžeš vyžadovat perfektní pořádek a neuroticky křičet k vůli smetí na zemi nebo fleku. Pokud jsi byla 4 roky doma, tak jsi měla možná čas lítat se smetákem, hadrem, vše leštit. Ale to v každodenní pracovní realitě s malým dítětem není možné. Ano, ať každý má své povinnosti, ale i unavený puberťák, který se připravuje do školy, věnuje se svým zájmům, taky nemá čas uspokojovat přehnané něčí uklízecí obscese.
Plus to chování k manželovi, zlá slova. Pokud jsi taková nebyla i dřív, docela bych se bála nějakých změn ve Tvé osobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
30.3.24 22:58

Máš to hrozně těžké. Rozumím ti. V první řadě - víš, co jsi nesnášela ve své původní rodině, tak si dej jenom jeden závazek - neopakovat to dusno. Nepůsobit na svoje děti tak, aby se cítily stejně, jako ty, když jsi byla dítě. To je asi nejdůležitější věc. Trénovat to a dát si to jako závazek. Potom v tom budeš lepší a lepší a budeš mít jednu věc, na které můžeš stavět a věc, kvůli které na sebe můžeš být hrdá. Když budeš řešit všechny problémy najednou, tak to nedáš. Máš toho hrozně moc. Strašně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3749
31.3.24 08:22

Všechny 3 body, o kterých píšeš, je nasledkem toho, že jsi unavená. Nemáš žádný čas pro sebe, furt se tocis kolem deti, domácnosti - odkud pak mas mit chut na sex?? Na to byt cool mama pubertaka a zároveň super pohodova mama 4letaka?? Zapoj vice lidí kolem sebe. Domluv se s babickou, babickama, aby se vice zapojili. Jeli k nim na vikend, vy si vyjedte s muzem na wellness, nebo budte prostě jen doma a zajdete na obed, kino, veceri, prostě pohoda. Během víkendu se tak nevyklidnis, za 2 dny nelze ziskat zpet co za 15 let, ale vypustis paru, nebudeš věčně ve stresu, že doma nekdo dela bordel, ze jste trapní rodiče, protože to je u pubertaku prostě normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.24 09:41

Jak nemáš čas na sebe? Tobě někdo drží kudlu pod krkem, že musí být nejdříve všude do puntíku uklizeno a až pak zábava? Asi ne vid…

Je to o nastavení mysli…Svoji vnitřní frustraci si léčíš na druhých, schytava to manžel i děti a ty si hraješ přitom na oběť a ospravedlnujes si to tím, jak chudinka nemáš čas. Však on by se čas našel, ale to bys nesměla řešit každý flek, je to v hlavě, je to o prioritách.
Došla bych si pro odbornou pomoc, aspoň se vypovídat a odborník by ti dal směr, jakými myšlenkami se vydat, protože tohle chování je toxický a dlouhodobě pro děti i manžela neudržitelné

• Citovat
  • Upravit
34389
31.3.24 09:48
@Anonymní píše: Více

Jsi moc náročná na sebe i na okolí. Uber a hned ti bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
31.3.24 11:47

Tak tomuhle neroumim
„/ve vztahu jsem asi ja ten chlap, jsem naladova a protivna. Manžel mi nikdy nic nevycetl, nevynadal. Konflikty a tichou domácnost vyvolam ja(!)jsem si plně vědoma svých zlých slov k němu(neumím se proste ovládnout)(!)“

Vzdyt to je naprosto bezny chovani zen po x letech vtahu, s tim musi pocitat kazdy troubelin, ktery jde do rodinky. :nevim:

Proste reseni uklidu, buzerace, odmitani sexu je naprosta klasika, ktera patri k vetsine vztahu po x letech. :nevim:

A samozrejme mistni „borkyne“ tu budou vehemetne presvedcovat, ze to je vyjimka. :mrgreen: Ale je to naprosta realita prumerny vztahu, nerikam kazdeho. Ale vetsiny v urcite mire jo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
31.3.24 11:50
@suzka1 píše: Více

Jestli neni jednodussi to proste v tech vasich zenskych palicich prehodit ohledne uklidu? Proc musi byt vse nalestene a srovnane? :nevim:
Lidi drive meli doma udusanou hlinu misto podlahy a spali treba i s hospodarskymi zviraty a co jako, zili taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
31.3.24 12:01

1)nemáš chuť na sex, jsi náladová, hádavá… nemůžeš už jít do přechodu? Perimenopauza je i 10 let před menopauzou. 2)život s puberťáky je náročný, sama doma jednoho mám a upřímně, aby ses nezbláznila, tak něco holt musíš přejít. Ja si vždycky říkám, že je to přechodné období a kvůli tomu si nezničím nervy. 3)úklid fakt není středobod vesmíru…můžeš si nespokojenost se životem kompenzovat právě na tom úklidu, takže psycholog fakt není od věci

Příspěvek upraven 31.03.24 v 13:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
31.3.24 12:16

Skvělý. Ty si uděláš 3 haranty s beta šášulou, následně se divíš že máš 3 haranty s beta šášulou a chybí ti volno pro sebe protože sis dobrovolně udělala 3 haranty s beta šášulou. Promiň, ale nevím. Z něj se pořádnej chlap už nestane a děti zabít kvůli volnu nemůžeš. Teda alespoň bys neměla. Vezmi si třeba svůj mobil, kladivo a pořádně ho rozsekej. Následně se extrémně podivuj, že se z něj už nedá volat :nevim: ale není všem dnům konec: když nosíš doma kalhoty ty, pořádně tu smečku zaměstnej a udělej si třeba den nebo víkend pro sebe. Neboj se, oni to bez tebe tu chvilku dají a ty si odpočineš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
31.3.24 12:38

Tak jak si brzy začala, tak si i brzy skončila, co? V 36 se cítit jak před důchodem, to je fakt mazec…To, že máš velkou rodinu neznamená, že musíš všechno dělat sama. A hoď si jinak priority, jinak se z toho jednou fakt po…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
31.3.24 13:00
@Xrklpx Glntor píše: Více

Hlavně, že ty jsi alfa blb :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
31.3.24 13:21
@Adull píše: Více

já alespoň zakladatelce poradil. Narozdíl od tebe miláčku :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
31.3.24 13:37
@Xrklpx Glntor píše: Více

Však bez trapného opakování, že má doma beta šášulu by ta rada neměla takový grády.
To, že jsi chlap…a vypisuješ si na emiminu…ledacos vysvětluje, hlavně to, že jsi ten alfa samec😀 😀 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí