Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Xrklpx Glntor píše: Více
Presne to je logika hadr, porodim si 3 fakany a pak se divim, ze nema cas a jen starosti. A samozrejme byl u toho i ten chlapek, ale dobre vime, ze takovy trouba se snadno zpracuje a pocet decek urcuje zena. ![]()
@Adull píše: Více
Ono by ale fakt bylo dobrý kdybys zakladatelce něco poradila, víš? Tvoje plevelení a rady typu „tak to je, se s tim smiř“ - jako dobrý
Ale to jí nepomůže. A jinak, díky že mi pořád vypisuješ, fakt mi děláš radost, ale, promiň, nemám zájem. Příště víc radit a míň hejtovat, ju? ![]()
@Řízík píše: Více
Vis kolik chlapu vyzaduje, aby bylo doma vse uklizene a nalestene? Asi by ses hodne divil.
Já bych se asi nejdříve zeptala, jaké povinnosti mají děti. Od toho se dá odpíchnout. Pokud žádné, je to prostor pro změnu.
Ráda byla…navštívit psychologa a vše to s ním rozebrat, protože těžko tady může někdo posoudit, co kdo ve vztahu dělá nebo nedělá špatně a kde je „zakopaný pes“.Zkus se naučit lépe číst bez začneš psát ty svoje bláboly.
Evidentně si pleteš pojmy s dojmy…není to vypisování ve stylu zájmu o tvoji osobu…ale tomu se říká diskuze, ale to je asi nad tvoje chabé chápání.
Jestli tomu dobře rozumím 1) vzhlížíš k otci alkoholikovi, který ti mlátil mámu. 2) děláš doma dusno kvůli něčemu, co očividně kromě tebe nikoho nezajímá (extrémní pořádek) čímž všechny včetně sebe obíráš o volný čas i dobrou náladu - a nedovedeš přestat. 3) neumíš kontrolovat svůj hněv.
Prosím, běž k psychologovi. A to myslím bez urážky - tohle jsou fakt zásadní problémy co se týče nějakého interního nastavení hodnot a sebeovládání, které je důležité pořešit.
@Anonymní píše: Více
Mám taky mámu. Ta tvrdí, že je jen nervózní, ale má nás ráda. Abych to vysvětlila ze svého pohledu. Její jsem jen nervózní bych přeložila, že je vzteklá a hysterická a nedá se to vydržet. Mlčím už přes padesát let, protože se s ní nedá mluvit, na její nervozitu, tedy vzteklé scény, nejsem zvědavá, to to občas vydržím, tolik se nestýkáme, protože bych to nedala. Tak abys nedopadla v očích dětí jednou stejně.
@arinecka To je ale problém i pak těch ženských, že po sobě nechají šlapat a dělají ze sebe otrokyni domácnosti. Takže tohle není vůbec věrohodný argument. Když to jako ženská dělat nechceš, nebaví tě to, tak to tak zkrátka nehrot a nedělej
Jeslti to požaduje po tobě chlap a ty poslušná ovce jdeš a začneš leštit, tak to je ale tvoje chyba jako ženy a tvoje toxický nastavení mysli k sobě sama ![]()
@arinecka píše: Více
no par maniku se asi najde, ale naprostou vetsinu domacich praci a uklidu si zeny vymysli samy a dobrovolne. ![]()
@Adull, poradím ti: lžeš, jsi sprostá a jiné názory tě vytáčejí k nepříčetnosti. Pokus se s tím vztekem, neustálými útoky a tolerancí něco dělat. Ber to jako dobrou radu zdarma. Nejspše by ti to řekla třeba i kamarádka, ale pokud bys na ni pak řvala, je běžně zticha protože proč by ti radila, že? Nakonec opatrně, ono i kolem toho tvého se může objevit 25ka která bude nejen sexy, ale hlavně úplně v pohodě a kolik bylo těch „ne, ten můj to určitě nikdy neudělá“..
K věci: domnívám se že autorce otázky může pomoci i když si občas - klidně jednou za týden - vyjde s kamarádkou (nejlépe lepší než je ona sama - aby zbytečně nedrbaly ale jen si udělaly pohodové odpoledne/večer), taky dost pomáhá gym - vyplaví se endorfiny a bude se cítit daleko lépe - klidně několikrát týdně. Pomůže i jednoduchý výlet s nenáročnou trasou - alespoň 5km. Jo a co se týká puberty, na to bacha - puberta je problém rodičů, nikoliv dětí - rodiče mají ve svých očích to malé stále za dítě, jenže už se začíná projevovat jako dospělák. A to rodiče nechtějí pochopit. Když to budu vědět, proběhne puberta víc v klidu..
Zkus změnit medikaci, třeba ti to pomůže ![]()
A to je jako všechno? Slabota.
Zkus to znovu ![]()
Pro silnější prášky musíš za doktorem.
Jinak mě už neotravuj.
Super. Lepšíš se
zkus to do třetice všeho dobrého ![]()
p. s. slovíčko „neotravuj“ zní z úst člověka co sám začal otravovat a pokračuje v tom doteď docela komicky ![]()
a teď už žádný flákání a napiš něco pořádnýho!