Je naše dítě hyperaktivní, nebo nevychované?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
532
9.7.14 20:00

A na kolika mesicni dite jsi tohle zkusila? proste rict, udelas to a jedeme domu? Mala porad hazi veci -hlavne jidlo na zem a nemuzu ji to odnaucit :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
9.7.14 20:05

@martula78
na naše kvítko to také neplatí. Bylo by mu naprosto jedno, zda jedeme z návštěvy domů nebo ne. Naše jídlo plive, s manželem nás vždycky svrbí ruka mu přes pusu dát, ale držíme se. Jednou dal manžel jen malinko a pak mu řekl, ať si dá sám. No a z toho byla akorát legrace bez efektu…Milión věcí může zakazovat, plácat za to, pořád dokola omílat, ale stejně to příště udělá/neudělá zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
9.7.14 20:10

Nečetla jsem celou diskusi, ale máme to podobné. Mladší syn je klidnější, ale stejně. Ta starší mi ve 2,5 letech skákala z parapetu na podlahu. A neposlouchá dodnes, jsou jí 4,5, mladšímu 3 a nakupování je taky horor. Syn má období ječení, takže je slyšet na celý obchod, do toho se strkají… Dost často se mi z nich chce brečet, jak mě vytočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
9.7.14 23:46
@martula78 píše:
A na kolika mesicni dite jsi tohle zkusila? proste rict, udelas to a jedeme domu? Mala porad hazi veci -hlavne jidlo na zem a nemuzu ji to odnaucit :-/

Co si pamatuji, fungovalo to takhle nejvíc od 2 let do asi 2 a 3/4. Ale začala jsem s tím po roce. Počítání s motivací: pojď, honem, uděláme to spolu, myslíš, že to stihneš, budeme trefovat hračky do krabice (úklid) atd… A důslednost často třeba i tak, že pokud ho prostě nebylo možné k úklidu přimět ani s pomocí a mozivací, prostě jsem ho vzpouzejícího vzala, držela jsem mu ruku, kterou jsem vzala tu hračku a hodili jsme ji do té krabice. Stačila třeba jen 1 hračka pro ten psychický pocit, že když to máma prostě vyžaduje, tak to tak bude. Například. Nebo nesleze odněkud, vždy ho odtud sundám. Ono ho to po pár pokusech přestane bavit když zjistí, že je matka důsledná a je to zbytečná námaha… Musím ale přiznat, že s nástupem do školky se to hodně zhoršilo, děti jsou z ní hodně unavené a zřejmě po celodenním drilu jak utržené ze řetězu… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.7.14 09:10

Napíšu to podle sebe..
Já si mylsím, že toto všechno je prostě období dítěte, kdy zlobí a každá si musí určit hranice.. Já jsem si taky myslela, že mám hyperaktivní dítě- fakt pořád něco v pohybu, ale pak jsme mluvila s doktorkou a ta mi řkela, že v dnešní době každé zlobivější dítě je podle rodičů hyperaktivní..
Přečetla jsem si co to vlastně znamená a prostě je to o něčem jiném.. Že se třeba neumí soustředit, nevydrží poslouchat-mluvené slovo atd. atd. ne že někde leza a pořád něco vyvádí..zlobí
Bohužel asi bude, ale ono to fakt neni o tom že někde skáče a běhá, ale i v něčem jiném..Má teda 5 let a už trochu znaky se objevují..
Třeba u nás kluk i když se dívá na pohádku tak skáče v křesle a dívá se, má problémy se v klidu najíst, je hodný sedí jí, ale ne nervozní pořád musí něco s nohama, rukama, atd..
i když si pořád říkám, že si to namlouvám, že je prostě kluk a pořád něco musí dělat.. ale je pravda, že mi i máma říkala, že nevydrží u žádné činnosti, že neumíse soustředit, nekreslí, je u toho nervozní atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2025
10.7.14 13:17

Maminky, ted bojuji s chováním mým a našeho 25m syna. Jak píšete, když se stane že neusne, tak je tím větší divoch. Ale jde o to, že taky něco mu řeknu třeba pojd za mnou obleču ti kalhoty, někdy jde a jindy začne dělat blbosti. nebo co je horší, tak před domem mi klidně ze srandy začne utíkat směr k silnici! a to mu to pořád vysvětluju, ale pokud jede auto tak mi to hlási při procházce dopředu. někdy ho chytnou stavy že v pokojíku udělá boží dopuštění… nebo mě začne pleskat ale to asi má ode mě že já ho plesknu přes ruku nebo zadek když už to jinak nejde. nebo na chodbě kde se to ozývá tak piští a třikrát ho napomenu a pak dám na zadek, to je pak pláče a to nemusí vůbec bolet.. nebo taky rád zlobí psa, vzteká se… ale na druhou stranu u nás to není pořád. dokáže sedět u televize, nebo tulit se u mě, usnout se mnou nebo i beze mě, nebo při pohádce co mu čtu, je citlivej, když mě vidí že jsem smutná tak hned se tulí a pusinkuje, je to mazel. když to tak po sobě čtu, tak si říkám, že to není tak hrozné, ale to proto že ted spí a je klid :palec: ale když pak jsem v té situaci a nevím co už s ním mám dělat, jak ho přesvědčit…snad z toho vyroste. jen si říkám, že asi nedávat na zadek ale když už nic nepomáhá, nekřičím na něj jak hysterka ale přísně mu domlouvám, ale asi nedokážu někdy být důsledná a povolím to co jsem před chvílí zakázala protože mi slíbí že bude hodnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.7.14 13:45
@Martiiinka111 píše:
Není holčina náhodou květnová? :D tenhle měsíc je asi ve znamení ďáblíka :mrgreen: :P toho totiž máme taky doma :cert:

je březnová, ve znamení berana, což na ni skutečně sedí :lol: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
2.6.15 18:07
@Fima píše:
Cheche, jako bych četla o svém synovi, akorát s tím rozdílem, že on teda po obědě spí, večer taky usíná bez problémů (už) a ještě mu nebyl ani rok. :mrgreen: Myslím si, že je to povahou. Je zkrátka živá, rozhodně bych v tom nehledala hned hyperaktivitu nebo nevychovanost. Vidím to u nás. Druhorozený je janek, hysterka, sedět umí jenom v kočáru a to jen po nezbytně nutnou dobu… Od maličkého mimina sebou neustále mrskal, brzy se začal hýbat, v 10 měsících, kdy většina dětí začíná obcházet nábytek mi on tady lezl po oknech a do výšek, v půlroce se houpal pověšený na šuplatech… doma na zadku nesedí vůbec. Pořád v pohybu, neustále. Věčně něco dělá, někde leze, vzteká se v 11 měsících tím způsobem, že sebou mrskne o zem a tluče hlavou do země… matku většinou ignoruje, sedět u jídla v židličce? Nesmysl! :mrgreen: Upřímně? Jsem z něj občas hotová a děsím se toho, až bude jednou období vzdoru. Je naprosto pravým opakem svého klidného, hodného a milého staršího brášky. :mrgreen:

Ahoj, můžu se zeptat, jak to u vás vypadá po roce od napsání tvého příspěvku? Protože ten jako bych psala já :mrgreen: Zrovna teď po mě prcek leze a vzteká se, že ho nenechám mačkat klávesnici. Otloukání hlavy o zem či jiné tvrdé předměty znám taky.
A už mě štvou ty věčné řeči okolí, že kdybysme mu důrazně řekli že ne, tak to dělat nebude - haha :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
2.6.15 18:18

A řekli jste mu to důrazně? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
2.6.15 18:41

Hyperaktivita se dá rozpoznat u kojence, já bych typovala na hyperaktivitu, zakladatelko. myslím, že si ještě užiješ, mám syna, přesně jak říkáš, vztek, ignorace, neposednost, jo, jo, to znám, počkej, až ti bude odpovídat v pubertě, to budeš teprv vytočená. ještě vzpomínka na batolecí léta budou jak procházka růžovýnm sadem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.15 18:51

Tak to co popusujes tak mam doma ale čtyřikrat :-( spat chodej v 23.hod a rano v 6hod jsou na nohou dnes mi už lezou na nervy :zed: bejt s nima v ibchode je podivana tři se rozutecou a v kočarku to řve aja řvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
3.6.15 17:36
@marketasulcova28 píše:
Tak to co popusujes tak mam doma ale čtyřikrat :-( spat chodej v 23.hod a rano v 6hod jsou na nohou dnes mi už lezou na nervy :zed: bejt s nima v ibchode je podivana tři se rozutecou a v kočarku to řve aja řvu

Taky bych potřebovala tolik energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.15 17:40
@jana ja2611 píše:
Taky bych potřebovala tolik energie. [/citace :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
3.6.15 17:58