Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Promiň, ale hrozně jsi mě pobavila… pokud by moje matka spala s mým manželem, to by mi přišlo tedy dost netradiční
![]()
Jo, že zemřela (bohužel vlastním přičiněním) a já už nemám mámu
ale netradiční to asi není, jen smutný
@taibi píše:
Promiň, ale hrozně jsi mě pobavila… pokud by moje matka spala s mým manželem, to by mi přišlo tedy dost netradiční![]()
Já osobně nic takového nemám, ale věřím, že moje sestra by toho měla dost. Moje matka se jí vzdala ve prospěch babičky, která ji citově vydírala, že tam bude po našem odstěhování sama apod., takže se matka odstěhovala jen se mnou.
Že dala přednost drogám přede mnou. Pak se objevila po cca 18 letech a čekala, že jí snad všichni padnou do náruče (já jí v podstatě neznala, odešla když mi byly asi 3 roky).
To je teda sila @Fjodorka …
Sve matce neodpustim, ze si vzdy volila to snadne misto toho spravneho, a ze zustava s mym otcem agresivnim alkoholikem.
Já se mámė snažím odpustit že mě nemilovala. A nějak mi to nejde.
@taibi píše:
Promiň, ale hrozně jsi mě pobavila… pokud by moje matka spala s mým manželem, to by mi přišlo tedy dost netradiční![]()
To me napadlo jako první, kdyz jsem to precetla.Neco vic netradičního si snad ani nedovedu predstavit ![]()
@Anonymní píše:
Ptám se anonymně, protože mě to opravdu zajímá, klidně pište také anonymně.Chci se zeptat jestli je ve vašem životě něco co vaše máma udělala co jí nedokážete odpustit?
Neptám se ani na to, zda spala s vaším manželem, nebo vás okradla atd…ptám se spíše na něco netradičního nebo né úplně typického…
ty myslíš, že když matka spí se zetěm, že je to normální? to je zvrácenost ![]()
To, že se mi nikdy nedokázala za nic omluvit. Vždy vytvářela výčitky u mě. Toho se u svých dětí vyvaruju. ![]()
Jojo, kdyby spala s mým manželem, to bych nerozdýchala. Mě jenom máma podkopla nohy, zjistila jsem, že je to proradná zmije, kam vítr, tam plášť
No, a chtěla mi sebrat dítě, aby si svojí životní úroveň zvedla díky výživnému. Hnus a to jsem ji fakt milovala a snažila se ji pomáhat. Za dobrotu na žebrotu. ![]()
No. Ja svoji matce urcite nikdy neodpustim, ze spoustu lidi z rodiny a znamych privedla do velkych dluhu, ze se o nas se segrou nestarala, kdyz se rozesla s otcimem, o segru i domacnost, jsem se musela ve svych 14 letech starat ja a ze nakonec odesla s mladym klukem buhvi kam a soupla nas se segrou zpet k otcimovi. Pak se dloouhou dobu ani neozyvala ani nenapsala proste nic. Ostatne ja muzu byt rada, ze si me otcim vzal jinak bych zkoncila v decaku. A neodpustim ji proste celkove to, jaka je, jak premejsli nebo spis nepremejsli atd. Uff. A ted jsem si zas ulevila ![]()
Nemám to tolik závažné jako to, co se objevuje přede mnou.
Moje máma je fajn a máme hodně pěkný vztah, ale mám pocit, že mi nikdy neodpustila, že jsem holka. Vždycky chtěla 4 kluky a o 3 miminka přede mnou přišla. První dva byli kluci. Jeden zemřel po porodu, druhý kolem 30.tt v bříšku. Pořád to tam je. Teď přede mnou často preferuje mého manžela, to už bereme s humorem, protože to je výchovou, stejně se chovají další členky rodiny
. Na mých synech se vyloženě vyžívá.
Pak mě mrzí, že mě nikdy nepochopila. Pořád se ze mě snažila dělat svojí kopii. Jsem introvert po tátovi a ona je velký extrovert, neustále mě tlačila do věcí, které jsem nechtěla a nenáviděla - výlety, tábory, lyžáky… A já se tam jen trápila a chtěla domů.
A je to doteď, mám tvořivého koníčka, začalo mě to bavit kolem 7 let a drží se mě to dodnes, kdysi jsem se tím chtěla živit, ale dodnes mě díky tomu zesměšňuje, i když v tom, co dělám, jsem dobrá, přivedla mě k tomu ona, u okolí tím sklízím úspěch.
Taky díky ní jsem si prošla 5 lety šikany. Bála jsem se to doma říct, protože byla učitelka. A když se to provalilo, tak její jediná hláška bylo to, že se mám zamyslet, co dělám špatně a kdyby jí doktor nepohrozil sociálkou, protože jsem měla jasné znaky fyzického násilí, tak by to asi neřešila nikdy
. Takhle to vyřešila, protože se bála, co by řekli lidi, kdyby se dozvěděli, že tam měli sociálku kvůli týrání.
Ale vím, že mi nikdy nechtěla a nechce ublížit. Jen jsme každá úplně jiná, tak vznikají třecí plochy.
Taky anonym.
To je šílený
![]()
Ted ani nevim, jestli sem psát svůj trapnej příspěvek.
Moje máma je dokonalá osoba a já jí mám jako vzor všeho dobrýho na světě. Když se s tátou rozcházeli, udělali chyby, jakože jsem jim skrze telefon tlumočila jejich vzkazy = hádku. Ale na co nikdy nezapomenu…šly jsme k zubaři, já se bála, protože jsem měla kus staršího zubu a za ním se tlačil nový zub. a bála jsem se, že mi to vytrhnou, tak jsem mamku donutila mi slíbit, že to zubařce neřekne. ležim na lehátku, klepu se. no a mamka jí to řekla. zubařka by na to jistě přišla taky. samozřejmě mi to vyškubla a všechno v pohodě. jen mám v hlavě to, že mamka něco slíbila a nedodržela…a je to vzácný právě proto, že se to pak už nikdy neopakovalo.
Je to maličkost. Díky bohu…
Ptám se anonymně, protože mě to opravdu zajímá, klidně pište také anonymně.
Chci se zeptat jestli je ve vašem životě něco co vaše máma udělala co jí nedokážete odpustit?
Neptám se ani na to, zda spala s vaším manželem, nebo vás okradla atd…ptám se spíše na něco netradičního nebo né úplně typického…