Je pivo zdravé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1085
11.7.21 22:23
@divine woman píše:
Přesně, Plzeň je jediné zásadité pivo na trhu a proto je zdravá. Třetinka denně neuškodí.

Prozradíš, jaké je pH Plzně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18152
11.7.21 22:36

Jedna Plzeň denně ti rozhodně nemůže uškodit a když už nic, tak ti minimálně zvedne náladu :mrgreen:.
Přirovnávání k vypitým alkáčům v hospodě, co si jich dají denně 10 a proloží to panákama je trošku mimo mísu.
Za mě není v létě po horkém dni lepší osvěžení než vychlazené točené navečer někde na zahrádce :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
11.7.21 22:49
@Kukacka123 píše:
Hod sem, prosim, nejakou studii, docela by me to zajimalo. Ja nasla celkem opak totiz. Nejaka studie z 2019, ze naopak pivo zvysuje moznost mozkove mrtvice… U nas doma se teda pivo pije v lete a vyjimecne (ne denne), ale zajima me to :)

Promiň, odkazy nemám, nečetla jsem to na internetu. Ale určitě se dá dohledat. Namátkou třeba Evropská asociace pro výzkum diabetu před pár lety vydala studii o snížení rizika cukrovky v souvislosti s pitím piva. Existuje i studie o snížení rizika kardiovaskulárních chorob. Ale znovu zdůrazňuju, jedná se o asi tři půllitry týdně, případně nealko. Samozřejmě když někdo lemtá každej den, negativní účinky alkoholu převáží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18306
12.7.21 07:51

@Informace02
Když mám žízeň nedám si 1/2 kg kuřete nebo 2 kg zeleniny

V hospodě je vždy lepši si dát pivo, než přeslazenou, obarvenou vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184