Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice píše:
@Alušáček Děti by si možná taky to moře vybrali. Ale rozhodně by je nebavilo týdenpendlovat hotel-pláž-bazén. Animační programy starší nesnáší a nezapojuje se, k vodě měl doposud velmi odtažitý vztah.
Prostě máme jiný životní styl a rádi poznáváme. Loni jsme u može byli, ale stejně jsme k němu chodili tak ob den.
Naše děti tohle bez problémů zvládnou i 14 dnů. U bazénu býváme minimálně, oba milují koupání v moři.
@ivašot. Prostě každý to má jinak. Takže nechť si každý dělá, co mu vyhovuje.
@fera21 Nikoho takového neznám, kde se to vyskytuje? Šla bych se podívat, to by bylo lepší, jak zoo.
@fera21 píše:to bylo tak po revoluci ne ? Ted spíš jedou ty resorty a AI .
Já už Jugošku ani devizák věkem ani neštrejchnul
@Freeandwild píše:
Nechápu názor, že bez moře není „pořádná“ dovolená
Já preferuju v první řadě aktivní dovolenou a pak hory, moře mám taky ráda, ale k životu ho nutně nepotřebuju. Dovolená je pro mě hlavně o vypnutí od běžných povinností a poznávání nových míst, ať už je to v Čechách nebo v cizině, v horách nebo u moře. Užila jsem si moře a památky na Mallorce, horská jezera v Alpách i stanování v Krkonoších, plnohodnotná dovolená je pro mě každá varianta.
každý to máme jinak, já jsem vyloženě resortový typ…pro mně je dovolená hlavně o tom válení, opalování, koupání..večer drink a nějaká zábava
@ivašot. píše:
Naše děti tohle bez problémů zvládnou i 14 dnů. U bazénu býváme minimálně, oba milují koupání v moři.
moje děti dávaly pž) řednost i u moře bazénům, což nás trochu štvalo. Víc se tem vyblbnou.
@Venetia píše:
každý to máme jinak, já jsem vyloženě resortový typ…pro mně je dovolená hlavně o tom válení, opalování, koupání..večer drink a nějaká zábava
Mám to úplně stejně ![]()
@Venetia píše:
moje děti dávaly pž) řednost i u moře bazénům, což nás trochu štvalo. Víc se tem vyblbnou.
No naše se k tomu taky propracovaly až věkem, od takových 9-10 let naprosto vítězilo moře.
@ivašot. píše:
No naše se k tomu taky propracovaly až věkem, od takových 9-10 let naprosto vítězilo moře.
U nás bych řekla opačně, větší právě chtěli skákat a dělat podobné blbiny, tak táhli k tomu bazénu víc.
@Natálka26 píše:
Dobrý večer, tohle téma zakládám, protože jsme dnes diskutovaly s kamarádkou na téma dovolená. Podle mě a především pro mě je důležité každý rok k moři odjet/odletět, mám rada tu atmosféru tam, čerstvý mořský plody, večerní procházky, koupání v moři, slunce,… kamarádka naopak tvrdí, ze jsme Češi a proto máme trávit léto v Čechách, protože jsme narození pro naše rybníky, lesy a hory. Ona rada chodí túry po horách, stačí ji rybník na chatě, dovolené zkratka jen v Čechách. V létě hory, v zimě hory klidně i bez sněhu. Letos je šťastná za léto jaké je a tvrdí, ze pokud někdo má potřebu horka tak ať jede třeba do Albánie, já naopak se těším, ze budu aspoň ten týden v horku u moře.Prosím nezajímají mě názory na mě, nebo kamarádku. Zajímá mě jak to mate s mořem a zda se ztotožňuje s názorem, ze jako Češi jsme narození pro naše hory a lesy.
Děkuji za odpovědi.
Myslím, že kamarádka je trošičku „zabědněná,“ nevím jaké najít jiné a hezčí slovo, ale prostě ona má ráda tůry po horách v Čechách a neumí si ani představit, že by to jako někdo měl jinak. Docela si umím představit, že kdyby celé česko naběhlo na ty její destinace, tak by nadávala jak špaček, že nemá klid a je to přeplněné
Kdybys byla stejná jako ona, tvrdila bys, že nic není krásnějšího než moře a že všichni by se měli vykašlat na hory a jet k moři, protože ty to tak přece máš ráda. Můj názor ![]()
U nas teda vitezi hory a jezera v okoli, akorat ze ne ty v CR ![]()
Ja nebyla u more ani nepamatuju, ale mne nejake valeni na plazi nebavi, byla bych k smrti otravena. Pristi rok asi uz budu muset, at si deti vyzkousi i to, ale vidim to na nejaky resort, aby mely moznost i nejakych atrakci. Co tam budu delat ja, nevim. Asi si vezmu sebou nejakou praci a nejak to pretrpim. ![]()
Taky to tak mám, teď druhy rok jedeme do Chorvatska, protože loni jsem byla těhotná tak jsem nechtěla daleko a být závislá na letovým řádu, letos protože máme půl roční mimino tak zase aby to bylo v dosahu. Ale jedeme zase na jiné místo a i tam podnikání výlety. Co se resortu tyče tak doufam ze v zimě vypadneme někam letecky, kde budu mít vše pod nosem a pokud se budu nudit tak uděláme nějaký výlet po okolí, ale je pravda ze jezdíme bez cestovky takže si vše plánuju doma a na místě jen doladím.
A hory když je sníh tak taky miluju, lyzujeme, odpo prochazka, někde kafe/dortík/výlet/bazén, večeře, děti do postele a my dolu do lobby na skleničku. Ale na ty túry mě neužije, pokud se dá vyjet lanovou není problém potom kus dojít, ale celodenní túry to není nic pro mě/nás.
@blumen jo, u Baltu je 23 ideál a více netřeba… ale letošních 16 už bylo i na mě poněkud málo
Mluvím o vzduchu, ale to moře na tom bylo asi podobně ![]()
@ugluk píše:
@blumen jo, u Baltu je 23 ideál a více netřeba… ale letošních 16 už bylo i na mě poněkud máloMluvím o vzduchu, ale to moře na tom bylo asi podobně
23 stupnu vzduchu mi taky staci ale 23 voda je sakra malo a to tam myslim nema ani v nejvetsich vedrech ![]()
@veria vidíš, já mám vodu na osvěžení a 23 je pro mě tak na hranici, nesnáším teplý kafe ![]()