Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ugluk jaky kafe, ted jsem se koukla kolik ma ta ledova voda v nasem bazene - 24
![]()
@veria jsi zhejčkaná
My trávili celé léto na Slapech a jak to mělo 19, 23 už to bylo na pohodu, luxus ![]()
Necetl jsem prispevky. Ale fakticky jsem u klasicke dovolene u more byl naposled v sesti letech a moc si to nepamatuji. Jak probiha takova klasicka dovolena u more? Ze rano jdete na plaz, tam cely den prozevlujete u vody (aktivne ci pasivne) a vecer jdete domu? Cili jak nekde v kempu v CR?
Dekuji za odpovedi.
Jestli jo, tak to radeji delam v ceskem prostredi a vydrzim to par dni a preferuji jiny typ dovolene. More miluji, ale nechybi mi, rad jsem u nej i v Anekoupacim obdobi. (Coz jsem paradoxne casteji).
To se prece neda takhle rict. Ja miluju Svycarsko, berner oberland je fantasticka oblast, nebo Zermatt treba. Pak sev. Italii - Dolomity, oblast Rosengarten, Brenta a dalsi, krasne ferraty i lehci trasy. A stejne tak mam rada Sicilii, Thajsko, Malajsii, Indonesii, recke ostrovy i Norsko. Jezdime na vlastni pest, pujcime si auto, projedeme toho co nejvic, v kazdem ubytku jsme tak 3-4 noci, lezeme po horach, na sopky, po pamatkach, v mori se potapime nebo snorchlujeme, ochutnavame mistni jidlo a kdyz objevime nejakou super plaz klidne si tam dame par dni relax. Jo taky jsem parkrat s detma byla klasicky v hotelu, AI, plaz, bazen, obcas vylet, proc ne, nekdy je fajn uplne vypnout a o nic se nestarat. A CR mam projetou samozrejme taky.
Moře miluju, ale vyvalit se na 14 dní na pláž do luxusního resortu, je pro mě snad nejhůř dovolená na světě. Vyhovuje mi to tak, že strávím většinu dovolené aktivně a když už nemůžeme, pak si dáme dva dny válečku u moře.
Já se bez moře určitě obejdu - z vln se mi dělá špatně, i když jsou to jenom ty maličké ![]()
@ugluk 16 mel vzduch? My tam meli prumerne 21, obcas 19 a i 25, meli jsme stesti, mame ho kazdy rok
voda mela 17-19 podle toho, co tam hlasili, chlap i dcera se koupali, jak vidi vodu, musi do ni. Spise mi tentokrat vadil ten vitr, minule roky tam skoro nefoukalo.
@blumen ano, 16-17 vzduch, v nejteplejší den se vyšplhal i na 20, to jsme se trochu smočili
Já pamatuju i ten vítr, ale plážový stan a ohrádky to jistí, to mi tolik nevadí, teda pokud nefouká natolik, že je pak zákaz koupání. Řekněme, že to tam mám moc ráda, ale pamatuji i teplejší roky ![]()
@ugluk to urcite, tento rok tam byl nejchladnejsi, minuly pro nas pro zmenu nejteplejsi, meli jsme tam 30!
a umirali ![]()
@blumen loni se přemnožily sinice, ne? My loni nebyli, s mrňavým mimčem jsme trajdali po ČR.
@ugluk my byli ke konci cervna a bylo tam nadherne, sinice zadne
@Xmichaelah píše:
Pro me je more dulezite, v cechach bych na dovolenou vlastne ani nejela… ( ale zas nebydlim v panelaku a les mam uz v podstate na zahrade). Byla jsem zvykla jezdit 2-3 x do roka a diky malemu mimcu jsem mela 2 roky pauzu. Mela jsem letet v cervnu, tak to mam prehozeny na srpen a doufam, ze to klapne, protoze proste potrebuju k mori…jinak v mem okoli tohle v podstate nikdo nechape
MÁM to stejné jako ty, jela jsem k moři v 23 tt. těhotenství a to sama, s dítětem jsem jela poprve když mělo rok a třičtvrtě ![]()
takže jsem vynechala jen rok, to jsme byli na Lipně a tam bylo v srpnu 12 stupňů ![]()
@Natálka26
Já sice jsem Švýcarka, a v Čr žiji už dlouho..
Na dovolené jezdíme i k moři a i si jedeme někam na hory-v zimě na lyžování, v létě na túry.
My si i zasportujeme při dovolené u moře, můj muž má hodně rád například surfovaní atd..
Miluju more. Ac jsem na dovolene u more leta nebyla, strasne mi to chybi. Plaze, slunce, horko, tropicke noci u baru s drinkem a prochazky, dobre jidlo a ty vune cizich kraju..
Mam samozrejme rada i nasi zem a spokojim se s dovolenou nekde na chate v prirode. Miluji lesy, vune poli a luk, posecene travy.. vecerni koupacky v rybniku a taboraky. Ale nemyslim si ze jako cech bych mela travit dovolene pouze u nas. Spis naopak.
Kdyby mi nekdo dal vybrat z dovolene u more nebo u nas nekde na chate uprostred prirody, dam prednost mori..
@stinga ja chtela loni vyrazit sama s ditetem
nakonec me presvedcili, ze pojedem letos 2×
tak si rikam, ze jsem blba, ze jsem loni nejela
no ja se nemuzu ani tady koupat ( atopicky ekzem a gyn. potize), takze i kdyby pocasi bylo uplne bozi, tak do toho proste nevlezu. Naposled jsem se koupala pred 10 lety na Slapech a doted mam pred ocima jak jsem dopadla ![]()