Je tady někdo, kdo chce zůstat u jedináčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
xxZuzana
3.1.11 15:37
Lowel píše:
no tak bod 8 nás nakopl k tomu zvětšit dům :mrgreen: , ale tu možnost samozřejmě nemá každý

hmmm, bydlím v podkroví paneláku, kdybych udělala díru do stropu, jsem na střeše. Budu případné přírůstky stohovat nad sebe na palandě :mrgreen:

Aspoň se z bytových důvodů včas ožení a vdají a nebudou svoji nebohou matku vyjídat do 30 let :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4417
3.1.11 15:39

taky se hlásím, máme jedno a zůstane to tak.
Sice oba máme sourozence, můj brácha má 2 děti, přítelova sestra má taky 2, ale malá bude jedináček.

A důvody - finance, práce, zážitek z porodu, můj věk.

Dětí bude mít kolem sebe dost, nejen z příbuzenstva, ale i od kamarádek, rozmazlovat ji nehodlám.

Prostě jsme se tak dohodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
3.1.11 15:41

Mám děti od sebe ve věku 22 ,20 a 10 měsíců… doma už mám jen toho malého a tak už k věkovému rozdílu vlastně tak trochu jedináček je… kluci nejsou jak holky že by se rozplývali nad dětátkem :wink:
Takže tohle dítě „jedináčkem“ zůstane,proto,že bod č.9 já už rodit nebudu,abych to taky stihla vychovat vzhledem k mládí,žejo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
3.1.11 15:57

No ve mě se to právě taky pere..

Mám trochu strach, že když Lukýs odroste a já si zase zvyknu, že okolo něho nemusím tak lítat, že zpohodlním…a pak už třeba nebudu chtít..

Já mám sourozence 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.1.11 15:59

Na jednu stranu chápu, že někomu stačí jedno, na druhou stranu pro mě máloco z uvedeného je překážkou, i když to mám třeba podobně.

Taky nemáme moc peněz, budem stavět atd., ale mít sourozence nemůžou vyvážit žádné lyže, ani dovolená u moře. O tom, že bude školní výlet, vím celý rok, dá se šetřit. Na výlety se dá chodit i pěšky a troufnu si říct, že je z nich mnohem víc zážitků na dlouhodobé vzpomínání, než ze **** all inclusive :lol: Vůbec jsem si říkala, že když někde přijedem na dovolenou, tak zjišťujeme, kam se dá jít, co se tam dá dělat. Totéž dělají jistě turisté v našem regionu, ale proč totéž nepodnikáme i my, když to máme u nosu s ubytováním „zdarma“ a radši se někam trmácíme, fakt netuším :lol: :lol: :lol:

Hraček má 3 p*dele, aniž bysme je kupovali, nějak se nám to různě schází a nejvíc vedou 15 let stará plastová auta po mých bratrancích, které jsme dostali darem :lol: Např. nemáme jedinou tzv. hudební hračku - dítě zatím nejeví známky vážnějšího poškození :mrgreen:

Vždycky, když hořekuju nad naší bytovou situací, vzpomenu si na mého dědu - jich žilo v chaloupce o málo větší, než je naše 1+1 devět :lol: Moje babička byla z 11 dětí, chalupu jsem neviděla, ale prý je to mrňavá dřevěnička. Sousedi bydleli v podobném bytě, jak my v dětství (malý 3+1 - tak do 60 m2) - měli 5 dětí. Slušnější děcka jsem nezažila, všichni chodili čistí, upravení, hráli na hudební nástroje, kluci-puberťáci podrželi dveře (a to i třeba mně, taky puberťačce)… Vzhledem k tomu, že maminka musela být imrvére na MD, žili z platu tatínka, který měl nějakou normální práci (rozhodně to nebyl nějaký naftový magnát nebo tak :lol: ).

Porod byl taky šílený, ale slíbili mi, že příště to bude lepší :lol: :lol: :lol:

Práce? Neuteče. Co mám z toho, že se obětuju práci (ve které to ještě stejně ani velice nikdo neocení) na úkor rodiny? :nevim:

Moje mamka je jedináček a upřímně mě mrzí, že nemám z její strany žádné bratrance ani sestřenice. Ale tam to jinak nešlo, ona je myslím nějaký 11. pokus (po předchozích potratech :roll: ).

Mám to dlouhé a vlastně OT, ale třeba tím Betty získá nějaké argumenty pro manžela :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
3.1.11 16:02

Ahoj.Tak to my bychom s manželem chtěli dvě :dance: :dance: . Vzhledem k tomu,že u nás je jediná možnost IVF :-( ,tak to třeba vyjde a přijdou najednou :wink: . Vůbec by nám to nevadilo,naopak. :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.1.11 16:10
BettyB. píše:
No ve mě se to právě taky pere..

Mám trochu strach, že když Lukýs odroste a já si zase zvyknu, že okolo něho nemusím tak lítat, že zpohodlním…a pak už třeba nebudu chtít..

Já mám sourozence 2.

Betty, v tomhle s tebou souhlasím. Taky se to ve mně pere - na jednu stranu bych ráda pro Maxe sourozence (sama jsem ze 4 dětí, přítel ze 2), ale na druhou stranu je tady taky moje pohodlnost - práce, studium, koníčky, kterým se teď nemůžu věnovat naplno :nevim:

Říkala jsem si, že to můžeme třeba zkusit za 5 let, ale to mi bude 33 a teď mi prostě připadá, že budu stará :nevim:
Přítel je zatím pro, mít jen jedináčka, ani mě to zatím nevadí…ale kdo ví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
3.1.11 16:10

Tak si vás čtu a musím souhlasit s ANGUA … ta to napsala přesně podle mého gusta :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
3.1.11 16:15

Mě třeba k tomu, mít druhé dítě, nic nebrání. Finance jsou, byt je velký a bude ještě větší, práce neuteče, schopná vychovat více dětí jsem snad také, ale neberu to jako povinnost, mít druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
3.1.11 16:30

Já i manžel chceme taky jedináčka. Důvod? Nikdy jsem nechtěla více dětí, i když jsem ze svého 3měsíčního mimi úplně vedle :-P Dalším důvodem je finanční stránka,chceme malému zabezpečit vyšší životní standard a u druhého bychom museli slevit, pak je tu i můj věk 37, i když i kolem čtyřicítky by se to ještě dalo :-)
Sama mám bratra o 14 let staršího, vyrůstala jsem prakticky taky jako jedináček a nikdy mi to nevadilo.
Nemyslím si, že jedináček rovná se automaticky rozmazlené dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12983
3.1.11 16:50

Já už jedináčka mít nebudu, ale já sama jsem jedináček a svým dětem bych to nikdy neudělala.
Nehodlám vysvětlovat proč, bylo by to moc dlouhé. Jsem hodně ovlivněná tím, že u nás rodině jsou sourozenecké vztahy funkční. Nějakou dbu u nás bydlela sestřenice, máme doteď hodně blízký vztah a musím říct, že bych veškeré ty hmotné statky, které jsem měla jen sama pro sebe, klidně rozdělila, jen kdybych toho sourozence mít mohla.
Jestliže vzahy fungují, tak je sourozenec něco jako rodič, jen jste na stejné úrovni. Prostě člověk o kterého se lze opřít, člověk se kterým mě pojí nejvíce společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
3.1.11 17:38

Já se hlásím do klubu jedináčků :mavam: proč?přiznám se,jsem sobec,chci si užívat-jezdit na dovolenou,chodit cvičit na kosmetiku,něco si dopřát.Malej sice dobře jí a spí,nemocnej nebyl,ale někdy je pěkně vzteklej.Navíc,je to i ve mě trochu z rodiny,rodiče,ačkoli to nikdy nepřiznali,vždycky upřednostňovali mého bratra…vždycky jsem chtěla být jedináček.Možná se to změní,já změním názor,ale spíše ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.1.11 18:52

Betty ale ty si si přece další dítě přála,nebo né? :nevim: ení to teda spíš jen přání manžela?

Já sem po porodu byla rozhodnutá že dítě už né.Nic mě k tomu nevedlo jen ten porod.Dum máme novej obrovskej,peněz také dost ale říkala sem si že prostě už se bojim i o svuj život.
Bohužel v rodině nastala situace která mě donutila o dalším dítěti hodně uvažovat a nakonec sem se rozhodla pro další dítě.Možná i pro další dvě? :lol: né to už přeháním :lol: .Takže nakonec i když sem byla přesvědčená o jedináčkovi tak sem názor změnila a budu doufat že to bude zase tak užasný dítě jako Matyášek proto že mě e teda nikdy nestalo že bych kolem dítěte lítala a nebo byla unavená :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
3.1.11 19:19

Kami- to víš, že chci druhé! Jen zvažuji, že to třeba s jedním taky není až tak špatné…

Mýmu chvilku trvá, než se rozhodne zapracovat, ale ono to přijde, to já vím, toho se snad až tak nebojím…

Teď jen, zda čekat, nebo tenhle rok tlačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
3.1.11 19:26

momi33: jo to jsou ty další důvody…taky to tak mám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová