Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@warita píše:
muze byt..... ale ja to nejustifikuju kulturou.
Na začátku taková ostrá reakce a pak si místo s abstinentkou povídám s pivařkou ![]()
Vždyť to je potvrzuje to, co píšu.
Přiznej se, že tys pivo mentálně nezahrnula pod „alkohol“?
A taková kouzla s naší hlavou právě umí kultura.
@Helen123456 píše:
Ahoj, myslíte si, že je normální dát si pár pivek např. 3 dny po sobě, když je volno nebo si takgle posedet patek i sobota s prateli?
Jo, připadá mi to hodně, zvlášť pokud je to každý víkend a k tomu něco přes týden večer. Češi jsou dost chlastací národ. My s manželem na to nejsme. Když už, tak si dáme hodně dobré víno, ale dohromady vypijeme jenom několik lahví za celý rok.
@Emimin7 píše:
Chce to prohibici.
Nevím, jak by to fungovalo.
Když tady naposledy byla prohibice, z dobrého důvodu, protože ve flaškách byl jed, tak lidi chlastali stejně.
Pro někoho prostě platí, raději smrt než abstinenci (cynický smích).
@Bábrdl píše:
Nevím, jak by to fungovalo.
Když tady naposledy byla prohibice, z dobrého důvodu, protože ve flaškách byl jed, tak lidi chlastali stejně.
Pro někoho prostě platí, raději smrt než abstinenci (cynický smích).
Bylo to malo hlidane. Chce to StBaka na kazdem rohu a dozivotni trest za nadychani.
@Emimin7 píše:
Bylo to malo hlidane. Chce to StBaka na kazdem rohu a dozivotni trest za nadychani.
Málo hlídané?
Spíš zákonodárce přecenil zdravý rozum našich spoluobčanů. Člověk by si myslel, že když se řekne: Nepijte tvrdý alkohol, je v něm smrtelný jed, lidi tak nějak nebudou pít i bez etébáka. ![]()
@Bábrdl píše:
Málo hlídané?
Spíš zákonodárce přecenil zdravý rozum našich spoluobčanů. Člověk by si myslel, že když se řekne: Nepijte tvrdý alkohol, je v něm smrtelný jed, lidi tak nějak nebudou pít i bez etébáka.
Evidentne to nestacilo, no.
@Helen123456 píše:
@Sůvička80
Spis o vikendu si dame patek sobota a ted kdyz bylo volnicko, tak i ty 3ale neni to tak ze bych se opila do nemoty..jeden den vic pak treba jen dve pivka…
Tak to je ok
ono taky záleží jak člověk alkohol snáší. Jestli není agresivní, nebo se někde nepřizabije
. Osobně po pěti pivech nemám problém, co já vím, dojít nakoupit, uvařit, uklidit…ale znám i lidi, kteří by měli problém dojít domů. A naopak ty, kteří jsou do osmého jakoby nic ![]()
Jo je to v pohodě, taky si dáme s chlapem třeba tři dny po sobě 2-3piva a pohoda. Co bysme z toho života měli ![]()
@Helen123456 když to není pravidelné tak proč ne,navíc v létě je to ještě víc lákavé večer posedět,kdo by rád nedal relax, dokud jsem pila také jsem si kolikrát dala každý večer dvě decky vínka jak všechny děti odpadly
. S mým už to odle mě tak není na ty musí jít každý večer nebo aspoň obden a pokud se něco stane a není dva dny na pivě po sobě je to hrůza vteklý nemluví a jen ječí,ale že je závislej to si dvoluju říct moc
@Bábrdl píše:
A to s tchánem mě mrzí.
Ale fakt pije 90% dospělých v této zemi. A alkoholici nejsou.
Třetina z nich bez chlastu nevydrží - tedy jsou závislí, třetina z nich se po chlastu neumí chovat a jsou z nich burani, třetina se při pití alkoholu ovládá. Ostatní ovládá ten alkohol.
Procenta jsem odhadla podle svých zkušeností. ![]()
@nestarejtese píše:
Jo je to v pohodě, taky si dáme s chlapem třeba tři dny po sobě 2-3piva a pohoda. Co bysme z toho života měli
Když jediným smyslem tvého života je chlast a jinak tě život nebaví, tak to máš teda těžký.
To bych nechtěla. Ale asi nevím, o co přicházím. To je možné. ![]()
Já si ráda dám skoro každý den večer víno, piju k tomu hodně vody, povídáme si anebo si dělám věci do práce.
Nikdy nepiju colu, kofolu, mirindu a podobné s.ačky, to mi přijde mnohem horší… ![]()