Je to normální? :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3699
17.6.16 19:49
@Anonymní píše:
Prosím anonym, nepíšu o sobě.Roky znám kamarádku. zabývá se duchovnem, esoterikou..a i když ji mám moc ráda, tak jsem jí postupně přestala zvedat telefon. Na všechno i úplnou pitomost měla duchovní vysvětlení. Všechno musí složitě prociťovat a ptát se andělů a pořád něco nejde-chodit např do práce, protože je to tam negativní a ubírá ji to energii…má 40,dítě by sice chtěla, ale už 10 let řeší blok z minulého života, tak mi říká, že věří, že si k ní miminko cestu najde. Ale protože pracuje na bloku ohledně vztahů, s žádným mužem nechodila a nechodí, musí si to napřed vyčistit.

To co píšeš je extrém. Když si poslechneš samotného Duška, tohle tam rozhodně není. Ani to co říká tvůj přítel, ani to co tvoje kamarádka. Takhle to nefunguje.
Existuje dobro a zlo, existuje něco mezi nebem a zemí, někdo to může mít jako víru v Boha, někdo má víru v dobrou nebo špatnou energii. Ok. Ovšem to co píšeš je na Bohnice a jestli to nejsou zrovna Jehovisti, tak jsou to lidé žijící v nějakém extrémním bludu a představách. Pokud se budeme bavit o nějakých energiích, ublížení, vině, pak je to o tom, dokázat odpustit sám sobě (ať už „podle Duška“, nebo „podle Ježíše“), přijmout se takový jaký jsi a přijmout tak i ostatní. To obviňování a neustálé babrání v tom je mimo mísu. Do esoteriky jsem nahlédla, jinak žiji ve víře - tohle je ovšem nenormální stav. Rozhodně se nenech tlačit k těm pocitům co ti vnucuje. VŠICHNI jsme se ve svém životě provinili, ať už vědomě, nebo ne. Ale tak to je a všem je nám odpuštěno. Nikdo není svatý, nikdo není bez viny. Ze svých chyb bychom se měli poučit, ale ne se jimi týrat. Kdyby to tak bylo, měli bychom se všichni bez výjimky jít leda obvinit. Jsi v pořádku. Sama jsem měla ve svém životě dost zvířat, některá jsem třeba chybně ošetřila, u některých jsem třeba neodhadla něco, nebo si to jinak vykládala. Tak to prostě je, nikdo nejsme vševědoucí a všichni se snažíme něco dělat nějak. Někdy je to dobře, někdy je to hůř, ale to už tak v životě chodí. Tvůj přítel by si mohl vyčítat, že zakázal zvíře vyšetřit. Jenže ono je daleko jednodušší z toho obvinit někoho jiného. Takže klid. Zkus si s ním promluvit, budeš muset asi uvažovat, že jestli se tohle nezmění, jestli s ním jsi schopná a i jestli chceš s ním žít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
17.6.16 19:51
@Bábi Zlopočasná píše:
Hovori sa pomoz si clovece, aj Boh Ti pomoze.
Tvoj priatel sam nepomohol (zakazal vysetrenie), tak ani Boh neprilozil ruku k dielu, a psik sa zachranit nemohol. Ak to dava priatel Tebe za vinu, vidi to spatne, Ty si len nastroj, ktorym mu Boh chcel ukazat, ze je necinny.A ano, vyhovaranie sa na negativne emocie/energie je znamkou nezvladnutia duchovna. Ak by bol silny, ak by dobre sily stali za nim, tak by (Tvoje) negativno zvladal s prehladom. Ezoterika a duchovno je tu na to, aby nam davala silu bojovat so zlom. On tomu zlu podlahol. Pustil si do zivota sily, na ktore nema, a ktore ho pohltili. Skus mu to takto podat, ale neverim, ze to nejako zaberie.
Povedz mu, ze knizky, ktore cita, ak ho naviedli na cestu placu a obvinovania, su knizkami sarlatanskymi. Ulohou ‚dobreho‘ ezoterika je bojovat proti negativnemu, rozdavat svetlo, zahanat tiene a cistit prostredie v ktorom zije. Lenze toto nie je lahka uloha. Lahsie je zosypat sa a rozplakat a vynadat vsetkym ostatnym, ze su o chlp silnejsi nez on sam.

Ano, pod to se podepíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
17.6.16 19:52
@Anonymní píše:
Tvrdi, ze jsem to mela na starosti a mela jsem mu to vcas vysvetlit. Na uvedene vysetreni jsem ho objednala, on ho zakazal s tim, ze je narkoza zbytecna a nebezpecna. Jinak vinu na tom mam, protoze mel v tu chvili ohlavku :( coz me neskutecne trapi. Spis mi vadi nulova podpora a naopak stale vycitky plac a kritika. Ani jednou se me nezastal ani nepodporil i kdyz me videl casto plakat, byla jsem uplne znicena. Samotnou me to dost trapi i kdyz uz ubehlo hodne casu… Neprijdu si jako blazen, ale obcas uz nevim jestli nejsem divna a vsem okolo nebezpecna kdyz mi to neustale tvrdi. Tvrdi mi at zmenim svuj pristup a bude vse v poradku. Pry se k nam mozna vrati az se znovu narodi. Chce to napravit :(
:hug: To je mi líto, já celou dobu myslela, že je to pejsek a on koník. Hele, možná na tom máš svojí vinu, ale tvoje největší vina je v tom, že si nedala sama na sebe a dovolila si mu tě tolik ovlivnit. Vlastně je to paradoxní, protože kdyby se to bralo z esoterického pohledu, tak ty ses nechala ovlivnit jeho špatnou energií. A teď děláš to stejný, ale týká se to přímo tebe. Zase potlačuješ svůj špatný pocit. U zvířátka ve vaší péči to dopadlo špatně. Takže z toho se dá celkem odvodit, kam to půjde s tebou, když to nezastavíš. Neříkám, abys vyrazila se víkendově ožírat. Ale prostě dej sama na sebe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
17.6.16 20:06

A on kolem sebe jako šíří pozitivní energii?? když ti omílá jak jsi negativní, hrozná, za všechno můžeš a nechá tě topit ve smutku??? je to namyšlený manipulátor a pomalu tě dostává tam, kde tě chce mít.. vidím to tak, že ti časem ublíží, nebo ještě spíš dožene k tomu, aby sis ublížila sama a bude za to moct tvoje ‚negativní energie‘ :( není normální a měla by ses ho co nejrychleji zbavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.16 20:21

Tak ja sveho casu propadla esoterice tak, ze jsem malem prisla o rodinu a nakonec jsem diky psychospiritualni krizi na mesic skoncila v Bohnicich. Balo to hrozne obdobi, ale zdaleka jsem nebyla tak jebla jako tvuj pritel. Prilis mnoho esoteriky skodi a tvuj pritel to jeste ke vsemu vzal z naprosto spatneho konce, Chape on vubec ty principy, kterymi chce, aby jsi se ridila? Je uplne mimo a mam s kym porovnavat. V prostredi esolidi jsem se pohybovala dost dlouho. Ty si hlavne uvedom, ze je to jeho boj, a ze to s tebou nema nic spolecneho. Nenech se stahovat. Obavam se, ze tvuj pritel uz se do toho zamotal tak moc, ze uz s nim neni mozny normalni vztah…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.16 20:23
@sinapis.alba píše:
A on kolem sebe jako šíří pozitivní energii?? když ti omílá jak jsi negativní, hrozná, za všechno můžeš a nechá tě topit ve smutku??? je to namyšlený manipulátor a pomalu tě dostává tam, kde tě chce mít.. vidím to tak, že ti časem ublíží, nebo ještě spíš dožene k tomu, aby sis ublížila sama a bude za to moct tvoje ‚negativní energie‘ :( není normální a měla by ses ho co nejrychleji zbavit

Hm pry ma srdce a citi prirozenou litost a bolest. Zatimco ja sem divna.

• Citovat
  • Upravit
17.6.16 20:32
@Anonymní píše:
Hm pry ma srdce a citi prirozenou litost a bolest. Zatimco ja sem divna.

Srdce nema. A ani svedomie.

Co on urobil pre to, aby pomohol psikovi? Nie co si urobila/neurobila Ty. Cim prispel on? Cim ulahcil psikovo trapenie? Cim ON OSOBNE zmiernil psikovu bolest?

Co on robi pre to, aby u vas doma nebola negativna energia/emocie? Co ON zmenil pre to, aby si sa Ty sama necitila tak negativne? Ste par, ovplyvnujete jeden druheho. Ako on zlepsuje Tvoje emocie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
17.6.16 20:43
@Anonymní píše:
Ahoj holky omlouvám se ale píšu anonymě je to hodně intimní a soukromý.S mým manželem jem přes dva roky a poslední cca tři měsice po každém pohlavním styku s ním pláču a jsem nešťastná přitom je to hezké ale vždy si pak neůžu pomoc a je mi ho pak líto, protože vím že se užírá co udělal špatně :zed: :zed: :zed: Přitom nic chyba je ve mě…Nemáte někdo stejný nebo podobný problém?

Taky jsem to tak měla, ale ne pokaždé. Jsou to emoce. Ja jsem v te dobe nebyla šťastná a výsledek byl, ze jsem se pak rozbrecela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.16 20:45
@Bábi Zlopočasná píše:

Co on urobil pre to, aby pomohol psikovi? Nie co si urobila/neurobila Ty. Cim prispel on? Cim ulahcil psikovo trapenie? Cim ON OSOBNE zmiernil psikovu bolest?

Co on robi pre to, aby u vas doma nebola negativna energia/emocie? Co ON zmenil pre to, aby si sa Ty sama necitila tak negativne? Ste par, ovplyvnujete jeden druheho. Ako on zlepsuje Tvoje emocie?

Delal toho strasne moc, venoval byl se mnou s nim do posledni chvile, hledal reseni a lecbu a spoustu dalsich veci. To nelze uprit!

• Citovat
  • Upravit
1257
17.6.16 20:49

Tak vidím, ze odpovídám na neaktuální diskuzi :mrgreen:. Tak k te aktuální, zakladatelko, uteč od nej, vždyť te psychicky depta. Je nemocnej a tebe tento člověk zničí neustalyma vycitkama a obvinovanim. On potřebuje pomoc, ale odbornou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.16 20:51
@Bábi Zlopočasná píše:

jinak me vzdy tvrdil, ze se nemam trapit, ale ze to jezbytecne at se z toho konecne poucim a zmenim. Soucasne mi ale nicil tim, ze sme ho zabilo, znicili a ze sem to zpusobila ja on tomu nedokazal zabranit. Ted zakopne a muzu za to ja svoji energii. Neco zapomene a je to kuli me pac ho nenecham soustredit a rozptyluju svoji pozornosti. Asi jsem z toho chvili silela uz… k tomu ta bolest ze ztraty. Ale i uleva z te situace, ze uz se netrapi a taky to bylo hrozne tezke videt ze trpi…

• Citovat
  • Upravit
17.6.16 20:55
@Anonymní píše:
jinak me vzdy tvrdil, ze se nemam trapit, ale ze to jezbytecne at se z toho konecne poucim a zmenim. Soucasne mi ale nicil tim, ze sme ho zabilo, znicili a ze sem to zpusobila ja on tomu nedokazal zabranit. Ted zakopne a muzu za to ja svoji energii. Neco zapomene a je to kuli me pac ho nenecham soustredit a rozptyluju svoji pozornosti. Asi jsem z toho chvili silela uz… k tomu ta bolest ze ztraty. Ale i uleva z te situace, ze uz se netrapi a taky to bylo hrozne tezke videt ze trpi…

Vzdy ked Ti povie, ze je nieco kvoli Tvojej energii, tak mu odpovedz, ze to nie je Tvoja chyba, ze je o tolko slabsi nez Ty, a ze ma pracovat sam na sebe, aby zmocnel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.16 21:03
@Annapavelkovaml píše:
Jak tak čtu tve příspěvky tak ty si asi chtěla slyšet že normalni je že? Jinak nechápu proč ho obhajuješ a zároveň se snažíš obhájit sebe, ale úplně zbytecně pač ty si nic špatného neudělala…akorat se deptaš a ničíš si život, pokud si nepřiznáš že se zbláznil nemá to řešení…

asi sem jen tak znicena a rozhozena, ze potrebuju ujistit. Uvnitr to vim, ale stejne me to strasne nici i kdyz to vim. Jen nevim jak postupovat. K psychologovi chodi diky bohu. Prasek by si nikdy nevzal:(.

• Citovat
  • Upravit
2339
17.6.16 21:20

Stejne, ale rika to same :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
17.6.16 21:42
@Bábi Zlopočasná píše:
Vzdy ked Ti povie, ze je nieco kvoli Tvojej energii, tak mu odpovedz, ze to nie je Tvoja chyba, ze je o tolko slabsi nez Ty, a ze ma pracovat sam na sebe, aby zmocnel.
:potlesk: výborná odpověď, ta by mu mohla na chvíli zacpat pusu (nebo přilít olej do ohně, ale aspoň by musel zapřemýšlet nad reakcí)
každopádně lepší zdrhat a neohlížet se, ten chlap tě cíleně deptá, nemá nejmenší zájem, abys byla šťastná, chce tě ovládat, potřebuje vygumovanou slípku, co mu bude líbat nohy, aby si vykompenzoval nějaké svoje mindráky :cert:..a pokud máte děti, tak by jim taky bylo líp bez takového cvoka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová