Je to od lidí blbost nebo bezohlednost nebo obojí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3224
22.10.18 21:23

@eva valoi vidím to stejne jako ty…kamaradka si mi stěžuje jak je naše mesto naprd že musí s detma jet nakoupit a čekat v tý šílený koloně… je na mateřský… já jezdím nakupovat bud před 8 ráno anebo pak až po 20 večer. idealni čas. dám spat deti a jedu. Přesne tak jak píseš, kolony přenechávám lidem který opravdu nekam jet musí a vetsinou na cas. do školky chodím pešky z toho samýho duvodu-abych neucpávala mesto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
22.10.18 21:49
@Ester13 píše:
Inteligence někerých lidí překvapuje? Víš co, mě taky. Tak si přečti příspěvek, na který jsem reagovala. Pak mou reakci. Pak další příspěvek… Pardon, ale pokud jsi na tom, jak píšeš, máš ZTP, ne? Pokud ne, tak alespoň hubu, co? Ano, máš pravdu. Inteligence některých lidí…

ZTP mi doktoři neustále nutí,ale já ji nechci. Protože jsem před těžkou autonehodou nikdy neměla nemocenskou a jsem zvyklá starat se o sebe, pracovat a ne pobírat dávky (doufám, že se někdy vrátím do práce). A nejsem ten typ člověka, co každému na potkání vykládá svoje soukromí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
22.10.18 22:19
@krajta píše:
ZTP mi doktoři neustále nutí,ale já ji nechci. Protože jsem před těžkou autonehodou nikdy neměla nemocenskou a jsem zvyklá starat se o sebe, pracovat a ne pobírat dávky (doufám, že se někdy vrátím do práce). A nejsem ten typ člověka, co každému na potkání vykládá svoje soukromí. :mavam:

Jasně, ale cíleně vytváříš kolem sebe situace, abys to pak těm hloupým lidem mohla arogantně natřít a sdělit jim, že jsi po těžkém úraze a cítit se jako vítěz, jak jsi je „zahanbila“. Působíš dojmem, že by si z tebe měl každý sednout na zadek a ještě tě obdivovat, že nechceš pobírat dávky, ačkoli jsi na tom tak strašně špatně. Nechci zlehčovat, co se ti stalo, ale uvědom si, že nejsi zdaleka jediná, kdo měl těžkou autonehodu. Můj muž ji například před rokem měl taky. A spousta jiných lidí. Tak si přestaň myslet, že jsi středobodem vesmíru a když budeš v autobuse dřepět a nad tebou bude stát vetchá stařenka, slušně jí vysvětli, že bys ji ráda pustila sednout, ale jsi po těžkém úraze a nemůžeš dlouho stát. Pusa ti neupadne a zapůsobíš alespoň lidsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41539
23.10.18 07:40
@Denisa56 píše:
Jasně, ale cíleně vytváříš kolem sebe situace, abys to pak těm hloupým lidem mohla arogantně natřít a sdělit jim, že jsi po těžkém úraze a cítit se jako vítěz, jak jsi je „zahanbila“. Působíš dojmem, že by si z tebe měl každý sednout na zadek a ještě tě obdivovat, že nechceš pobírat dávky, ačkoli jsi na tom tak strašně špatně. Nechci zlehčovat, co se ti stalo, ale uvědom si, že nejsi zdaleka jediná, kdo měl těžkou autonehodu. Můj muž ji například před rokem měl taky. A spousta jiných lidí. Tak si přestaň myslet, že jsi středobodem vesmíru a když budeš v autobuse dřepět a nad tebou bude stát vetchá stařenka, slušně jí vysvětli, že bys ji ráda pustila sednout, ale jsi po těžkém úraze a nemůžeš dlouho stát. Pusa ti neupadne a zapůsobíš alespoň lidsky.

Asi tak nějak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
23.10.18 07:58
@Keyllah píše:
Asi tak nějak :palec:

Jo. Předvedla to i tady v diskusi. Napřed napíš, že nechápe, proč by měla někoho pouštět sednout jen proto, že je starý a ona vypadá na dvacet. A když jí pár lidí napsalo, že je to nevychované, tak trimfálně sdělí podrobnosti o autonehodě, o úraze a jeho následcích, čímž s největší pravděpdobností očekává zahanbené - jo aha, tak to je jasné, že potřebuješ sedět… A takhle to dělá asi i v reálu, že si ty situace vychutnává a baví ji dostávat lidi do rozpaků. Zasloužila by za tenhle přístup vylískat, je to od ní určitý způsob citového vydírání a vzbuzování v ostatních nějaký pocit provinění vůči ní. Přitom si to tak vytváří sama. Já, já, já jenom já. Já jsem po těžké nehodě, já mám problémy, já nemůžu stát déle něž pět minut a mám právo dřepět jako trubka i když je nade mnou vetchá stařenka a nejsem povinna jí cokoli vysvětlovat. Vůbec jí nedochází, že pak působí prostě jako primitiv, ona se spíš vyslověně těší na to, až jí někdo řekne: Slečno, nemohla byste tu paní pustit sednout? A pak by triumfovala svou autonehodou a úrazem s vítězným várazem - teď čumíte, co? Vidíte, jak jste ke mně byli nespravedliví a přitom já jsem chudák. Styďte se!

A jinak pro krajtu dovětek - víš, proč si staří lidé potřebují v MHD sednout? Protože jsou staří, slabí, mají broblém se při jízdě a v zatáčkách udržet. A víš, čím je to způsobeno? Celkovým oslabením v důsledku sešlosti věkem a také změnám na mozku, ke kterým dochází a k nimž například patří i postupně se snižující smysl pro rovnováhu. Takže znovu ti to připomenu - nejen ty, ale i ostatní lidé mají své bolesti a problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
23.10.18 08:56
@ontar píše:
Nejsem žádná žena, natož děsivá…souhlasím, že je to debata o ničem, ale proč se někdo cpe s kočárem v prázdném krámě zrovna do uličky, kde někdo už je, to teda nechápu…ale, když se musí, tak se holt musí… :lol:

Tys asi nikdy nemusel s ditetem jit nakupovat.. on je to dost i stres pro tu mamu s kocarem, a kdo jiny to udela kdyz hlidani neni a manzel je na sluzebni ceste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
23.10.18 09:15
@Denisa56 píše:
Jo. Předvedla to i tady v diskusi. Napřed napíš, že nechápe, proč by měla někoho pouštět sednout jen proto, že je starý a ona vypadá na dvacet. A když jí pár lidí napsalo, že je to nevychované, tak trimfálně sdělí podrobnosti o autonehodě, o úraze a jeho následcích, čímž s největší pravděpdobností očekává zahanbené - jo aha, tak to je jasné, že potřebuješ sedět… A takhle to dělá asi i v reálu, že si ty situace vychutnává a baví ji dostávat lidi do rozpaků. Zasloužila by za tenhle přístup vylískat, je to od ní určitý způsob citového vydírání a vzbuzování v ostatních nějaký pocit provinění vůči ní. Přitom si to tak vytváří sama. Já, já, já jenom já. Já jsem po těžké nehodě, já mám problémy, já nemůžu stát déle něž pět minut a mám právo dřepět jako trubka i když je nade mnou vetchá stařenka a nejsem povinna jí cokoli vysvětlovat. Vůbec jí nedochází, že pak působí prostě jako primitiv, ona se spíš vyslověně těší na to, až jí někdo řekne: Slečno, nemohla byste tu paní pustit sednout? A pak by triumfovala svou autonehodou a úrazem s vítězným várazem - teď čumíte, co? Vidíte, jak jste ke mně byli nespravedliví a přitom já jsem chudák. Styďte se!A jinak pro krajtu dovětek - víš, proč si staří lidé potřebují v MHD sednout? Protože jsou staří, slabí, mají broblém se při jízdě a v zatáčkách udržet. A víš, čím je to způsobeno? Celkovým oslabením v důsledku sešlosti věkem a také změnám na mozku, ke kterým dochází a k nimž například patří i postupně se snižující smysl pro rovnováhu. Takže znovu ti to připomenu - nejen ty, ale i ostatní lidé mají své bolesti a problémy.

Lépe se to napsat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
23.10.18 10:43
@Denisa56 píše: trimfálně sdělí podrobnosti o autonehodě, o úraze a jeho následcích, čímž s největší pravděpdobností očekává zahanbené - jo aha, tak to je jasné, že potřebuješ sedět…

Každý se chová jak umí nejlépe. Nedělala bych z toho žádné drama. Lidí kteří sedí jako tvrdé Y bude v každé tramvaji několik a je zbytečné zkoumat jejich důvody :-) Nejlepší je tiše je minout a jít o sedadlo dál :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
24.10.18 08:59
@Serpentini píše:
Oni jsou asi vážně rádi v centru dění. U nás jich jezdí MHD nejvíc mezi sedmou a osmou a potom odpo po druhé hodině. A mezitím všude klid, tak tři-čtyři lidi v autobuse. A jak se to sejde děcka, důchodci, tak to bych vraždila. Teď jsem těhotná a jela jsem k doktorovi na osmou, tak jsem si sedla protože se bojím že mě některé dítě smete batohem, nebo neustojí zatáčku a vrazí do mě. Ježiš to bylo keců ze strany důchodců, že jim zabírám místo. Přitom všude kolem mě seděly děti, nepochopím proč nevyhodili některé z nich :roll: Prostě mají rádi dění a konflikty. :nevim:

Čím víc musí být člověk v kontaktu s cizíma nasranýma lidma, tím víc chce zabíjet, aby měl klid. To je přirozene…

Nasraný důchodci, nevychovaný děti, bezohledny pracujici nemají čas myslet dění okolo… Život ve městě má výhody, ale i nevýhody v podobě spousty lidí který by zasloužili zazdit do podlahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.10.18 13:28

Včera se můj nejmenovaný známý vypravil jak on říká do trhu. Vyrazil před osmou, aby se náhodou nevyhnul zácpě a nadšeně vyprávěl, co tam bylo lidu, nebylo, kde zaparkovat, co tam bylo aut a ty fronty všude, do toho vzpomínal, koho tam potkal a plánoval, jak pojede objet krámy, protože něco shání a potřebuje zjistit, kde to mají levnější. Ušetřením pětikoruny projede stovku, a to se vyplatí. Na moji poznámku, že na to by mě neužilo, že si to koupím raději tam, kde to mám po cestě a kde je míň lidí mi řekl, že on takovej osel není.
Asi jsem to už pochopila. A dost možná budu jednou stejná. On byl tak nadšenej, jak se zvládl probojovat zácpou a ve zdraví vystál ty fronty. Mohl by se tomu tak snadno vyhnout, ale co by to bylo za život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
24.10.18 13:31
@eva valoi píše:
Včera se můj nejmenovaný známý vypravil jak on říká do trhu. Vyrazil před osmou, aby se náhodou nevyhnul zácpě a nadšeně vyprávěl, co tam bylo lidu, nebylo, kde zaparkovat, co tam bylo aut a ty fronty všude, do toho vzpomínal, koho tam potkal a plánoval, jak pojede objet krámy, protože něco shání a potřebuje zjistit, kde to mají levnější. Ušetřením pětikoruny projede stovku, a to se vyplatí. Na moji poznámku, že na to by mě neužilo, že si to koupím raději tam, kde to mám po cestě a kde je míň lidí mi řekl, že on takovej osel není.
Asi jsem to už pochopila. A dost možná budu jednou stejná. On byl tak nadšenej, jak se zvládl probojovat zácpou a ve zdraví vystál ty fronty. Mohl by se tomu tak snadno vyhnout, ale co by to bylo za život…

když ho to baví, zakazovat se mu to nemůže,
měla bys mu ukázat porovnavače cen na internetu, třeba se chytne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová