Je to uchylné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2922
6.12.17 14:35

My bohužel hlídání z rodiny nemáme, je téměř nulové a mě už přestalo bavit se o každý dvě hodiny hlídání doprošovat u babiček. Platíme si chůvu a upřímně, teď má přijít v sobotu, jdeme na večeři a na koncert a upřímně, jestli děti onemocní nebo něco, tak mě trefí šlak, se na to těším už tejden. V okolí máme lidi podobného složení, takže žádných výčitek se mi nedostává. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
6.12.17 14:42
@Anonymní píše:
Nevim jestli bych si platila chůvu.. spíše ne - neměla bych na ní :lol: ale přece nejsem špatná matka protože jdu s manželem na rande.. :roll: :lol: :roll:

Vidíš, sem ještě horší, moje dítě je u cizích lidí. Dokonce není ani u babičky. :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
6.12.17 14:44
@Anonymní píše:
Ahoj! Mám manžela, jsme spolu dohromady 4 roky. Manželé 2 roky a 2,5 leté dítě.. je nám skvěle. Nehádáme se ale kámen úrazu našeho vztahu vnímám v okolí. Od doby co se narodil náš syn se prostě nic nezměnilo. Patříme mezi pár který ani dítě nerozhodilo. Prostě férově řeknu že se mile ráda vzdám dítěte abychom byli s mužem jen spolu. Už jsme byli týden na dovolené, několik víkendů.. když ho někdo chce hlídat.. nemám problém a jsme s manželem samy. A jdeme na rande.. ale okolí tvrdí že jsme úchylný.. že jsme jak puberťáci. Manžel mi koupil teplákovou soupravu s Mickey mousem, protože se mu to líbí… a hned jsem poslouchala že jsme jak malý děti. Nemám problém někomu říct ; jo, klidně se " zbavím dítěte " abychom byli jen spolu. Jenže spíše se setkáváme s kritikou proč jsme si tedy dělali dítě.. :roll: však mi 90 % času jsme s ním. A milujeme čas jako rodina ale stejně tak chceme být spolu. Je na tom něco špatného? Jak to máte vy ve vztahu? Samozřejmě že jsme i samy od sebe.. to taky poslouchám často.. že jdu do fitka, ke kadeřnici a atd. Manžel jede na víkend pryč taky a atd.. nebo si vezme manžel dítě a jedou spolu na víkend pryč úplně samy a kamarádky se mě ptají jestli jsem se nezbláznila.. ale proč? Však manžel se o něj postará stejně dobře..
Podotýkám že nemáme chůvu, hlídání je v kruhu rodiny.

Asi závidí. Jak to máte je to dobré a zdravé. Taky si užíváme bez dětí bez výčitek, je to pro vztah potřeba. Ted sice zas budu maminka na 100%, ale jak to půjde, budeme se snažit být i sami dva. Snad bude mimco hlidatelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.12.17 14:47
@Anonymní píše:
No my zase posloucháme, když si dáme pusu že jsme trapný.. :palec:

tsááá, normální závist..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523

Vůbec bych se tím netrápila :palec:. Ti co pomlouvají většinou jen závidí, že to tak mít nemůžou. Naše dcera je u babičky nebo jinde skoro každý druhý víkend a někdy to vyjde, že není doma i 3 víkendy po sobě a to už musím stát tvrdě za svým, že ji chci mít taky někdy pro sebe :D. A když tedy doma není tak hned si uděláme program s manželem :). My máme větší problém se psy, ty nám nechce hlídat nikdo :nevim: :lol:, takž na víkend spolunpryč jedeme málokdy. Takže taky závidím :palec: :mrgreen:. V dubnu se nám narodí další přírůstek a doufám, ze stále budeme mít rodinné chůvy a nebudeme pouze otroky dětí doma :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875

Příjde mi to zcela normální, že si partneři udělají čas jenom sami pro sebe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
@Anonymní píše:
Nevim jestli bych si platila chůvu.. spíše ne - neměla bych na ní :lol: ale přece nejsem špatná matka protože jdu s manželem na rande.. :roll: :lol: :roll:

Jistě že nejsi špatná matka, co je komu do toho? 8o Buď závidí nebo nevím. Asi bych takové lidi nepotřebovala mít kolem sebe. Dělejte si co chcete, jste spokojení, na ostatní kašlete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
6.12.17 14:48

V první řadě bych se vyprdla na to, co říkají „známí“ je to vaše dítě. A ano, normální to je:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
6.12.17 14:50

Máme to stejně. A trvá to už 10 let co spolu žijeme.
Ten kdo se vám vysmívá nejspíš závidí. Ve spoustě manželství už totiž nejsou ani tak manželé jako pouze rodiče!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
6.12.17 14:52
@Anonymní píše:
Ahoj! Mám manžela, jsme spolu dohromady 4 roky. Manželé 2 roky a 2,5 leté dítě.. je nám skvěle. Nehádáme se ale kámen úrazu našeho vztahu vnímám v okolí. Od doby co se narodil náš syn se prostě nic nezměnilo. Patříme mezi pár který ani dítě nerozhodilo. Prostě férově řeknu že se mile ráda vzdám dítěte abychom byli s mužem jen spolu. Už jsme byli týden na dovolené, několik víkendů.. když ho někdo chce hlídat.. nemám problém a jsme s manželem samy. A jdeme na rande.. ale okolí tvrdí že jsme úchylný.. že jsme jak puberťáci. Manžel mi koupil teplákovou soupravu s Mickey mousem, protože se mu to líbí… a hned jsem poslouchala že jsme jak malý děti. Nemám problém někomu říct ; jo, klidně se " zbavím dítěte " abychom byli jen spolu. Jenže spíše se setkáváme s kritikou proč jsme si tedy dělali dítě.. :roll: však mi 90 % času jsme s ním. A milujeme čas jako rodina ale stejně tak chceme být spolu. Je na tom něco špatného? Jak to máte vy ve vztahu? Samozřejmě že jsme i samy od sebe.. to taky poslouchám často.. že jdu do fitka, ke kadeřnici a atd. Manžel jede na víkend pryč taky a atd.. nebo si vezme manžel dítě a jedou spolu na víkend pryč úplně samy a kamarádky se mě ptají jestli jsem se nezbláznila.. ale proč? Však manžel se o něj postará stejně dobře..

To víš, v době, kdy se kvůli rádoby psychické pohodě dětí každý z nich doslova podělá, se chováte normálně.
Gratuluji, nepodléháte davové psychóze.
Kašli na ne, případné poznámky bych odpálkovala se smíchem a slovem „závidíš“. A Ať si myslí, co chtějí, vy jste ti v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
6.12.17 14:53

Tohle znám moc dobře. S manželem žijeme v zahraničí, teď už máme tři děti a fakt jsme rádi, když dvakrát do roka, když jsme v CZ se dětí zbavíme. Jsou na prázdninách u obou babiček a ještě tety si je také chtějí užít. Vůbec se tomu nebráníme. Jen někteří lidé to nemohou přežít a jedná se vesměs o ty, kteří to hlídání nikdy moc neměli k dispozici. Vyrypávají a klepou se po ramenou, jak jsou perfektní, že to zvládli bez hlídání :roll: Dříve jsem měla výčitky svědomí a bylo mi to blbé, ale teď na ně jednoduše peču. Za celý rok hlídání nemáme žádné a chceme být také jen spolu a užít si klidu, takže rada, vykašli se na okolí a žijte podle sebe :) je super, že máte tak krásný vztah, je třeba o něj pečovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
6.12.17 14:55

To fakt někteří lidi takhle vehementně řeší život někoho jiného, až tak, že mají potřebu do očí komentovat každou aktivitu? Jestli takové v okolí máš, tak je uzemni, ne? Prostě jim řekni, ať si energii schovají pro řešení vlastních problémů a neřeší tvůj život. Mně osobně to, jak to máte nastavené, přijde naprosto normální, většina lidí má občas hlídání a někam si vyrazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
6.12.17 14:58
@aiwwa píše:
Asi vám ostatní závidí. :lol:

přesně tak. Ti co spolu neumí být sami, se vymlouvají na to, že přece mají dítě aby byli sním. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
6.12.17 15:02

Az na teplakovku s mickym to mame podobne. Stale randime, stale se mame radi a dokazujem si to, vyrazime ven s kamarady a i zvlast, na dovolenou i bez ditete. Takhle se totiz pecuje o vztah. A pak spolecne pecujeme o dite obrazime detske akce, vychovavame atd atd. Myslim, ze diteti nemuzes nabidnout lepsi pohled, nez na rodice, kteri se maji evidentne radi a dite vyrusta v pohode a klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
6.12.17 15:08
@Anonymní píše:

1. Do toho jak to máte nikomu nic není.
2. „Úchylné“ pro tuhle situaci, podle mě, fakt není vhodné slovo.
3. Otázka je jak je tomu ve skutečnosti? Ono je strašně krásné a strašně správné najít si čas kromě dítěte i na partnerský vztah. Většina rozvodů je způsobena vzájemným odcizením, k němuž většinou dochází proto, že když je dítě tak prostě na společné aktivity už není čas a prostor. Většinou matka hlídá a manžel si vyrazí s kamarády „ven“, popřípadě se střídají a vyrazí si i žena s kamarádkami. Společně pak ale nenachází tolik prostoru pro společné známé. Vyrazit si na rande bez dítěte je skutečně vzácnost a tak páry přicházejí o společné zážitky a pomalu, ale jistě se odcizují. Tedy je vskutnu záviděníhodná situace, že u vás to tak nedopadne.
Nicméně druhá strana věci je, zda-li skutečně dítě „nezanedbáváte“ pro to vaše společné potěšení a váš soukromý vztah. Všechno by mělo mít své hranice a nebudeme si nic nalhávat, ruku na srdce… dítě a rodina má být na prvním místě.
Podle toho co popisuješ mi přijde, že to máte jinak. Že na prvním místě jste vy dva a na druhém vaše dítě. To, podle mě, není správně. Nesmí se to přehánět.

Co se týká infantilních dárečků s motivy Mickey Mouse, nevidím jediný důvod proč ne? Otázka vkusu… nic víc. :kytka:

Toliko MŮJ názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect