Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano ano, mluvím. Říkám mu, co je pro mě důležité, že potřebuju čas trávit s ním, že potřebuju vidět z jeho strany zájem, co mě mrzí atd. zároven mluvím i tom, za co ho mám ráda a chválím ho. Takže komunikace ropbíhá, ne jen stížnosti, ale výsledek je na den dva a pak stejná situace… ![]()
@dani24687 píše:
@Elka12 no já nevím, podle mě to tak není, neočekávám nic a jsem spokojená a těším se na věciv životě jsem se naučila nic neočekávat a už vůbec ne od chlapa
neporadíš jak na to, mám ten samý problém
@Venetia píše:
neporadíš jak na to, mám ten samý problém
chce to asi se spálit, nejlépe vícekrát po sobě ![]()
@dani24687 píše:
chce to asi se spálit, nejlépe vícekrát po sobě
tak na tom celkem úspěšně pracuju
Asi mám velkou výdrž, protože ne a ne se poučit a pořád ještě mám někde v sobě jiskřičku naděje, že to může někdy vyjít. Asi těch spálení potřebuju ještě hodně, než to úplně vzdám.
@Venetia jak kdybys mi mmluvila z duše
.. ale pořád ne a ne se vzdát ![]()
@Elka12 píše:
@Venetia jak kdybys mi mmluvila z duše.. ale pořád ne a ne se vzdát
ono to musí přijít, jednou džbán přeteče, ale u každého to asi trvá jinak dlouho, než se s tím smíří.
Proč by lidi měli plnit naše očekávání, pokud s nimi nejsou ztotožněni? Z jakého důvodu? Není snazší změnit sebe a neočekávat?
@Elka12 píše:
Ano ano, mluvím. Říkám mu, co je pro mě důležité, že potřebuju čas trávit s ním, že potřebuju vidět z jeho strany zájem, co mě mrzí atd. zároven mluvím i tom, za co ho mám ráda a chválím ho. Takže komunikace ropbíhá, ne jen stížnosti, ale výsledek je na den dva a pak stejná situace…
a on? co potřebuje on? co když to on takto nepotřebuje? co když to cítí jinak? co když mu stačí jen vědomí že seš ale čas s tebou trávit nemá potřebu? lze někoho donutit aby byl se mnou jak já potřebuju měl zájem a ještě to dělal rád? lze to?
@jdukolem píše:
Proč by lidi měli plnit naše očekávání, pokud s nimi nejsou ztotožněni? Z jakého důvodu? Není snazší změnit sebe a neočekávat?
a ma smysl byt s nekym, kdo ta ocekavani nenaplnuje? To by pak kazdy mohl byt s kazdym, a nebylo by co resit. O tom to asi neni, ze?
@jdukolem píše:
a on? co potřebuje on? co když to on takto nepotřebuje? co když to cítí jinak? co když mu stačí jen vědomí že seš ale čas s tebou trávit nemá potřebu? lze někoho donutit aby byl se mnou jak já potřebuju měl zájem a ještě to dělal rád? lze to?
tak pak, ale ty lidi k sobe nepatri, a je zbytecne to resit a prodluzovat.
@Venetia píše:
a ma smysl byt s nekym, kdo ta ocekavani nenaplnuje? To by pak kazdy mohl byt s kazdym, a nebylo by co resit. O tom to asi neni, ze?
dobrý dotaz. je dobře, když naplňuje to moje očekávání, o kterých jsem mu řekla, že očekávám či co by se mi líbilo a on s tím souhlasí a splní to.
@dani24687 píše:
dobrý dotaz. je dobře, když naplňuje to moje očekávání, o kterých jsem mu řekla, že očekávám či co by se mi líbilo a on s tím souhlasí a splní to.
k tomu asi musi clovek dospet, aby si rikal o neco, co ten druhy v sobe prirozene nema
@Venetia člověk to ale v sobě mít musí, když nemá, tak se bude nějaký čas přetvařovat, ale pak ho to přestane bavit.
@dani24687 píše:
@Venetia člověk to ale v sobě mít musí, když nemá, tak se bude nějaký čas přetvařovat, ale pak ho to přestane bavit.
to jsem mela na mysli… kdyz to tam neni, je nesmysl to po nekom chtit