Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Přesně tohle jsem řešil z pozice muže také. Po dětech se naše potřeby rozešli a nejen v intimním životě. Ale rozhodl jsem to nakonec neudělat i když příležitosti byly. A to velmi krásné a lákavé.
A udělal bych to chybělo dost málo. Ale uvědomil jsem si, že to není řešení. Že by to dětem štěstí stejně nepřineslo. A naše vzájemné neshody by se ještě zhoršili. Ale i po rozvodu spolu budeme muset komunikovat a fungovat. Takže jít do toho je vlastně v důsledku mnohem horší.
Může to fungovat jak si myslíš.
Prodloužíš to o pár let, ale zavřeš si většinu cest zpátky.
Až tě milenec omrzí, nepůjde se jednoduše vrátit jako by se nic nestalo.
Po nějaké době zřejmě i manžel udělá to co ty, role se otočí.
A klidně se to může stát s docela velkým zpožděním, v době, kdy s tím nebudeš počítat.
@Josef_t je to možný, zatím má rád svůj počítač a údajně je líný si někoho hledat, nechtěl ženskou ani když potkal mě, pak si to rozmyslel no
Pokud není vyloženě bezdomovec, jak dlouho si myslíš, že bude dlouho trvat než nějaká nezadaná sama projeví zájem. ![]()
Rozdíl bude v tom, že milenec tě bude mít asi jen na to jedno ![]()
Ale té jeho půjde pravděpodobně o vztah.
@Josef_t mně je to jasné.. i jsem mu to řekla, ale je to proti jeho morálních zásad, prý
Milenec jako řešení na problémy doma? Nechceš to raději řešit alkoholem, antidepresivy nebo kombinací obojiho? ![]()
Jsme spolu kvůli dětem… Tak tohle si myslí asi každý v určité životní etapě. Teprve tu se ukáže, zda je člověk sobec. Slýchávam rady aby se lidi měli rádi jenže mam pocit, že nemalá část se už dávno miluje a stále jim to nestačí… Sebevědomí a mit se rád jsou dvě odlišné věci. Trošku jsem odbočil…
Nevěra může mit pozitivní účinek: Nic neřeší, ale pomůže přežít období trvání problémů. Takže pomůže pouze u problémů, které časem sami zmizi (deti vyrostou, hormony se zklidní) - stejně jako užívání antidepresiv. Občas můžeš mit štěstí na nesobeckého milence a ten funguje jako psycholog - ale nesobecky milenec nechrápe s zenama, které maji takové problémy. Najdi si radeji někoho na pokec(mě ne, já už takové sluzby z časových důvodů neposkytuji
)
Negativní účinky a rizika převládají: Chlap chce většinou jen sex a o prospěch partnerky se zajima jen do té míry aby mu nebyl odepřen přístup. Čím zkušenější, tím snáze dosahuje svych cílů. Ženy touží po pozornosti. My netrpime psychickými problémy abychom mohli byt na jedné vlně s vámi. Trpime převážně neodbytnou hormonálně motivovanou erekcí, díky které vám nosíme kvetiny a skládáme básně. Po vyprázdnění kulek si jdeme dat cigáro a bezime za manželkou. Hormony jsou fajn, zamilovanost je fajn, může to trvat roky, ale konce jsou většinou nepříliš příjemné. Poškodí to pohled na svět, na vztahy a dost často prohloubí psychické problémy. Hodně z důvodu, že chlap, který se ti bude nejlépe dvořit toho ma za sebou nejvíc a jeho city jsou už jen uveritelna vzpomínka.
Nevěra je pro vyrovnané lidi, co chtějí sex. Děti jsou to nejdůležitější ve vztahu a žijeme pro ně (tim samozřejmě nemyslím benevolentní výchovu) Ostatní se musí přizpůsobit. Rozdělení společnosti je moderní trend, ale dle mě by měl končit alespoň na úrovni rodiny. Vyreste problémy co máte doma, většinou to bývají peníze, práce, volný cas, přehnaný cas na mobilu. Pak se znovu zamysli nad tim, jestli chceš byt nevěrná. Nevěra totiž pouze oddaluje řešení problémů. Spíš to smeruj na vyčlenění času jen pro sebe, třeba vyraz s kamarádkami na procházku 3× týdně. Pokecej, postezuj si a možná zjistíš že to co zazivas je úplně normální. Ale ještě uvazuj, že rozvedená bude vždy tvrdit: rozved se, nevěrná: podváděj, poslouchej ty, které mají to co od života chceš. Tj úplnou a fungující rodinu.
Ty budeš citově angažovaná jinde, on bude vyprahlý jak Sahara.
Každá druhá ho utáhne na vlídné slovo a půjde pokorně jak tele n porážku.
@Josef_t píše: Více
Já byl vždy ve vztahu ten, kdo to potřeboval víc, ale kdyby žena byla vyprahlá jak Sahara, tak je to cesta k posílení vztahu. Protože to je přesně to, co by bylo potřeba. ![]()
@virsilvae píše: Více
Problém je v tom, že ty budeš poslední kdo se to dozví.
Když jí zalichotíš ty - bude to ignorovat
Když kolega nebo soused tak ![]()
@Josef_t Možná máme každý jiný důvod proč hledáme ve vztahu někoho dalšího. Já to mám tak, že hledám co tam už není. Pokud by to tam znovu bylo nemám důvod hledat jinde. ![]()
@virsilvae píše: Více
A nebo to tam je, jen to nechcete vidět, protože vám oběma to přijde už okoukané, protože i sebemenší křivda z minulosti se počítá…
Je to jak s kinder-vajíčkem. Čokoláda je pořád stejná a je jí tam hodně málo.
Hračka ve uvnitř je pokaždé jiná, ale v podstatě je to stejná hloupost ze stejného plastu.
Konec filozofie. Třeba najdeš co hledáš ![]()
@Josef_t píše: Více
kinder-vajíčko jsem tam tedy ještě nikdy nenašel ![]()
Bajka o GPS
Dneska se mi to zase stalo, jel jsem autem, myslel na blbosti, minul odbocku a tocil jsem se az po 5 ti kilometrech.
Poučení: Včas zahnout je jediná cesta k cíli! ![]()
@Mango_Lassi já nad tím milencem přemýšlím jen abych zvládla ty roky s dětmi vedle toho muže.. nevím, před rokem jsem ho ještě milovala, víc a víc se to vytrácí