Je tu někdo, kdo nesnáší menstruační kalíšek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24983
28.10.19 14:53

@MP Janka Měla jsi ho skoro jistě špatně. Mě se to taky zprvu stávalo, ten kalíšek nesmíš cítit. Chce to trochu tréningu, aby sednul. Mě vždycky tlačil, když jsem ho měla moc na kraji. To samý ale tampón, když byl moc mělko, taky mě tlačil. Hlavně nevkládat suchý. Chce to namočit do vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.10.19 14:57

@nototo Já tedy nevím, ale kalíšek vylévám vždy do mísy tam krev odteče. To bych fakt řekla, že je lepší než když se množí bakterie v odpadkovém koši. Když už tedy píšeš o tom sebekratším čase na množení bakterií.

Jinak, co nechci, aby druzí dělali mně, to nedělám sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
28.10.19 14:59

@P4ja no a tak to má také být :kytka: No ano, ale koš a umyvadlo je snad zásaadní rozdíl, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
28.10.19 15:01
@eviku-miluna píše:
@Lenka002 a prezila to pani bez nasledku? :think:

Naštěstí ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24983
28.10.19 15:02

@Heivka Ty jo to je zajímavý, co píšeš s těmi křečemi. Mě teď došlo, že vlastně od doby, co používám kalíšek, taky nemám tak bolestivou MS. Ale nedovedu si to logicky odůvodnit. Jinak ad kvasinky, já byla dřív na gynekologii pořád. A s tím kalíškem můžu normálně do moře, do bazénu, všude. Tampón to byla hrůza, v Tatralandii jsem loni chytla takový problémy, že jsem se léčila celý zbytek pobytu na Slovensku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
28.10.19 15:05

Díky za všechny postřehy, já to zkoušela, nebylo mi to příjemné a nikdy více. Zůstanu u vložek :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24983
28.10.19 15:07
@Lenka002 píše:
Díky za všechny postřehy, já to zkoušela, nebylo mi to příjemné a nikdy více. Zůstanu u vložek :D.

Jasný, vždyť v pohodě. Jestli ti vyhovují, tak určitě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.10.19 15:08
@nototo píše:
@P4ja no a tak to má také být :kytka: No ano, ale koš a umyvadlo je snad zásaadní rozdíl, ne? :mrgreen:

Tak nevím, kolik žen jsi viděla, že vylyva kalíšek do umyvadla. :nevim:

Ale jen když už tak brojis proti rychle se množícím bakteriím v kalíšku, tak krev z něj vylijes do WC a splachnes. Kdežto vložky a tampony se pěkně plní v odpadkovem koši. Pamatuji si ani ne půlku směny v práci a odpadkový koš byl fakt echt humus. Párkrát byl odpad i ucpaný, protože některé to házely přímo do mísy. Ale pořád jsme u toho, ženy umí být prasátka a je úplně jedno, které hygienické potřeby používají. ;)

A hlavně můžeme být rády za tu možnost volby a alespoň nějaké pohodlí. Když vyprávěla prababička, tak by se z toho dnešní ženy :poblion: od utírání spodničkou přes vyvaření a šití vložek atd.

Příspěvek upraven 28.10.19 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
28.10.19 15:24
@nototo píše:
@jiti81 musíš si tu šňůrku přidržet směrem dozadu od močové trubice a nepočůráš si jí :D
No spíš bych měla obavu že si tam něco zanesu. Přece nemůže stačit omytí horkou vodou. Prostě si tam imrvére rveš něco, co není sterilní a o to jde. Nebo si ho snad vždycky dezinfikuješ? Furt je to silikon, nebo guma kde může dojít k drobným prasklinkám oku neviditelným kde ti mikroskopicky bude ta krev hnít.
Ale neodsuzuji, opravdu :kytka:

A to jako mas pocit, ze ty tampony jsou sterilní 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
28.10.19 15:26
@nototo píše:
@Heivka no jasně, jsou jasně dané hygienické normy za kterých se to vyrábí. Obaly jsou vakuové a pevné. No pokud je ženská čuně a válí tampon s poškozeným obalem po kabelce a následně ho použije, pak je to trochu na jinou diskuzi, ne?? :D

Vakuove, co to píšeš za pitomosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.19 15:29

Představa, že si tam něco strkám mi je nepříjemná. Používám vložky, tampony jsem neměla nikdy. Bohatě stačilo, když ve mně nedávno po sexu zůstal kondom a jak jsme ho tam s přítelem lovili :oops:

• Citovat
  • Upravit
101424
28.10.19 15:30
@Anonymní píše:
Jenže v práci na wc si zavedu čistý tampón, ne znečištěný kalíšek, který vyleju a znovu vrazím. Nebo bych měla s kalhotkama u kolem doskákat do chodbičky k umyvadlu? :D Prostě kalíšek je podle mě dobrý na doma a tam, kde si ho můžu umýt, než ho zavedu, což někde v kabince nelze.

Tak kdyz chces, tak to lze i v kabince, když nechces, tak neni nic jednodussiho, nez mit 2 a stridat je. Nebo se normalne obliknu, dam vlozku a v klidu ho umeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
28.10.19 15:42

@j.a.n.i1 hele dočti to a nechytej se slova  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12514
28.10.19 16:17
@Lenka002 píše:
Všude slyším chválu na kalíšky, já ho nesnáším, je mi z něj šoufl a používám staré klasické vložky. Jsem asi jediná?
Tampony ne, mám v živé paměti, jak kamarádka maminky před 15 lety dostala z tamponu syndrom toxického šoku a málem umřela, od té doby já, ségry ani mamka tampony nikdy.
je tu někdo podobný?

Mne by to eklovalo mit kalisek a vylevat krev brrrrr, zlate vlozky..tampony nenosim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
28.10.19 16:57
@MartinaIrena píše:
@MP Janka Měla jsi ho skoro jistě špatně. Mě se to taky zprvu stávalo, ten kalíšek nesmíš cítit. Chce to trochu tréningu, aby sednul. Mě vždycky tlačil, když jsem ho měla moc na kraji. To samý ale tampón, když byl moc mělko, taky mě tlačil. Hlavně nevkládat suchý. Chce to namočit do vody.

To je možný, ale dala jsem ho nejhloubš kam dosáhnu a ještě jsem zkontrolovala, že je přicucnutý na čípek. Když nebyl rozvinutý, tak jsem o něm nevěděla, když se mi ho ale konečně povedlo rozvinout, tak asi tím podtlakem nebo nevím, mě to začalo v podbřišku bolet a přestalo to v okamžiku, kdy jsem podtlak zrušila. Šupla jsem tam super plus a po bolesti ani památky.
Ale jak jsem psala, jednou třeba zkusím jiný typ, ale prostě se bojím, že to budou zas vyhozené peníze.
O tamponech prostě nevím, na žádné záněty ani nic podobného netrpím, jen kdyby v ty nejsilnější dny vydržely déle než 3 hodiny a občas nemusela řešit kam s ním, i když to si myslím, že někde na túře po horách je asi furt jednodušší dát použitý tampon do igeliťáku než řešit, kam vylít krev z kalíšku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí