Je tu někdo, kdo nesnáší menstruační kalíšek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2084
29.10.19 14:09
@P4ja píše:
@radana80 Tak to bych mu dala šanci, i kdybych to v práci měla udělat tak, že ho v poledne vyměním za vložku. A nebo obráceně. Ono při silné MS stačí ráno dát čistý a těch 6 hodin v pohodě vydrží. Když je slabší tak se dá zavést ráno a vylít až po práci.. A nebo aspoň na ten sport.

tak teda já když mám silnou, tak vylévám po hodině půl 8o mám ten 30ml a nenechávám ho teda až po okraj, ale tak dvě třetiny tam budou..
jinak jsem ještě nedávno měla podobné pocity jako zakladatelka, přišlo mi ujeté strkat si tam plastový kornout, ale pak mi začaly připadat mnohem nechutnější ty částky, co padaly za vložky a tampony, takže ho mám a používám a je to mnohem lepší, než jsem čekala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.10.19 14:12
@radana80 píše:
@P4ja @Káťa19 Tak určitě vložky vyjdou dráž nehledě na ekologii když si vezmu inkontinenční tak my vydrží i pět hodin ale musím být v klidu. A jak to děláte těsně před menstruaci to už máte zavedený kalíšek třeba dva dny předem? :oops:

8o a na co? Jak MS dostaneš, tak kalíšek zavedes. To bys ho chtěla zavádět nasucho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
29.10.19 14:14
@radana80 píše:
@P4ja @Káťa19 Tak určitě vložky vyjdou dráž nehledě na ekologii když si vezmu inkontinenční tak my vydrží i pět hodin ale musím být v klidu. A jak to děláte těsně před menstruaci to už máte zavedený kalíšek třeba dva dny předem? :oops:

Já mám někdy jen takové minimální špinění chvíli předem, tak to použiju slipovou vložku a pak už poznám, kdy si vzít kalíšek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.10.19 14:19
@radana80 píše:

mám ms jak hodinky, takže vím den, kdy to dostanu a mám slipovku den před, pak si beru hned kalíšek :nevim: každopádně ho zavést můžeš v den kdy čekáš, že to přijde, to ničemu nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.10.19 14:42
@sinapis.alba píše:
tak teda já když mám silnou, tak vylévám po hodině půl 8o mám ten 30ml a nenechávám ho teda až po okraj, ale tak dvě třetiny tam budou..
jinak jsem ještě nedávno měla podobné pocity jako zakladatelka, přišlo mi ujeté strkat si tam plastový kornout, ale pak mi začaly připadat mnohem nechutnější ty částky, co padaly za vložky a tampony, takže ho mám a používám a je to mnohem lepší, než jsem čekala :palec:

Aha, no mně vydrží delší dobu. Já vždycky měnila častěji, jak jsem byla zvyklá z vložek a teď už vím, že zvládne v pohodě i delší dobu. A taky záleží na tom, který člověk má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
29.10.19 14:50

No já právě nevim kdy ji přesně dostanu někdy začnu špinit nebo krvácet a ani o tom nevím tak nosim už předem vložku tak se právě ptám jak to řešíte s kalíškem jestli jde zavést na sucho? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.10.19 14:58
@radana80 píše:
No já právě nevim kdy ji přesně dostanu někdy začnu špinit nebo krvácet a ani o tom nevím tak nosim už předem vložku tak se právě ptám jak to řešíte s kalíškem jestli jde zavést na sucho? :oops:

Tak já třeba před MS nosím intimku, když cítím, že to dostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4616
29.10.19 15:04

Ano, kalich jde zavést na sucho, sice to jde hůř, ale lze. Někdo si bere kalich do bazénu jako prevenci infekce. Jinak já když potřebuju vylít kalíšek někde ve městě, tak jdu normálně na postižené, tam je umyvadlo v kabině. Ale většinou stačí vylít ráno a večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
29.10.19 15:47
@P4ja píše:
Aha, no mně vydrží delší dobu. Já vždycky měnila častěji, jak jsem byla zvyklá z vložek a teď už vím, že zvládne v pohodě i delší dobu. A taky záleží na tom, který člověk má.

mám velký, větší už by se asi ani nevešel :lol: ale já mám tak dva dny hóódně silnou :zed: četla jsem, že normální je do 80, max 100ml za cyklus a sobě jsem naměřila skoro čtvrt litru :jazyk: ale furt lepší vylévat kalíšek než s sebou tahat balení vložek a tampónů, jsem vždycky trnula, že někde na veřejnosti vytrousím poklady z kabelky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
29.10.19 15:50

Když to je to, mít normální pracovní dobu, tak to asi tak neřeším, ale když jsem v práci, tak jsem mimo domov 13 hodin a jak tu někdo psal, že dřív používal tampony super a vydržel mu 3 hodiny, tak já používám super plus s touhle výdrží, takže asi těžko by kalíšek vydržel těch 13 hodin.
Upřímně, jestli co 3-4 hodiny měnit tampon a nebo 5-6 hodin vylévat kalíšek, tak u mě vedou tampony…

K tomu nízko hluboko. To je docela vtipný. Napíšu, že to bolelo, odpověď měla si ho moc mělko, musíš hloubš než tampon. Napíšu, že jsme ho měla na čípku a přes to bolelo (tohle jsem vypozorovala v návodech jako správné umístění), odpověď: zase špatně, měla si ho moc hluboko :lol:

Takže jaký kalíšek byste doporučily? Aby nebyl moc vysoký, ale zase aby se do něj něco vešlo? Jo a aby neměl pevnou šťopku, jsem dole docela do zatáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
29.10.19 15:53

@MP Janka Tak zkus ten, co tu doporucovali me. A jinak ja stopku musela ustrihnout celou, vadila mi i celkem mekka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.10.19 17:20
@j.a.n.i1 píše:
@MP Janka Tak zkus ten, co tu doporucovali me. A jinak ja stopku musela ustrihnout celou, vadila mi i celkem mekka.

Me taky, ted u meruly mam jedno ocko a jsem spoko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24983
29.10.19 17:45

@MP Janka vysoko nízko, to se těžko doporučuje. On musí prostě sedět. Je potřeba s ním trochu zakvrdlat, aby byl ve správné poloze. Já to vychytávka prvních asi let dní, kdy mi byl taky nepříjemný. A pak jsem našla teprve tu správnou polohu a od té doby dobrý. Ale i teď, po půl roce, se mi občas stane, ze se nechce rozvinout. Až třeba napodruhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.10.19 18:17

@MP Janka Jako já tě chápu. Ono je to pech, když koupíš kalíšek a ten nesedí. Co se týká stopky, tak mně taky vadí. I když jsem ustřihla. Příště budu kupovat úplně bez. A já třeba vychytala, že první den MS ho víc cítím. Potom už je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.10.19 20:30
@sinapis.alba píše:
mám velký, větší už by se asi ani nevešel :lol: ale já mám tak dva dny hóódně silnou :zed: četla jsem, že normální je do 80, max 100ml za cyklus a sobě jsem naměřila skoro čtvrt litru :jazyk: ale furt lepší vylévat kalíšek než s sebou tahat balení vložek a tampónů, jsem vždycky trnula, že někde na veřejnosti vytrousím poklady z kabelky :mrgreen:
@sinapis.alba píše:
mám velký, větší už by se asi ani nevešel :lol: ale já mám tak dva dny hóódně silnou :zed: četla jsem, že normální je do 80, max 100ml za cyklus a sobě jsem naměřila skoro čtvrt litru :jazyk: ale furt lepší vylévat kalíšek než s sebou tahat balení vložek a tampónů, jsem vždycky trnula, že někde na veřejnosti vytrousím poklady z kabelky :mrgreen:

TAk to je hodně :( mně doktorka myslím doporučovala Cčko a ještě něco dalšího, co by to krvácení mohlo zmírnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí