Je tu někdo, kdo nesnáší menstruační kalíšek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101424
29.10.19 09:15

@Káťa19 Můžu se zeptat na kalíšek, aktuálně bych potřebovala krátký a široký. Reaguju tedy na tebe, ale doporučit může kdokoliv :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.10.19 10:04

@j.a.n.i1 jj ten samý jsem potřebovala a koupila jsem Merula, ale jak jsem psala výše, poprvé mě bolel, chce to více si pohrát, je takový tužší a nedoporučuju ho začátečníkům, ale na silnou MS pro mě nepřipadalo skoro nic jiného v úvahu, aby neprotekl

mají ještě xl, mám ten klasický

https://hygienicke-kalisky.heureka.cz/…rry-cervena/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
29.10.19 10:14

@Káťa19 Tak ja silnou nemam, ale zacal mi LadyCup protekat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.10.19 10:22

@j.a.n.i1 jj tak to ti ho doporučím také, je široký :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
29.10.19 11:10

Ahoj taky jsem uvažovala o kalíšku ale začla jsem mít dost silnou menstruaci umělá bych si představit používat kalíšek doma ale v práci na společných WC nebo v přírodě teda ne. Nevadí my do sebe sahat ale dělat to někde kde je to nehygienické a bez vody po ruce tak to nemusím. Tampony jsem taky zkoušela jednou mě bylo pěkně špatně než jsem ho vyndala a zavádění bolelo i my několikrát protekl. Tak používám vložky v práci sedím tak používám dvě na jednou a poslední dobou se mi osvědčily inkontinenční bohužel je to omezující nemůžu sport, koupání atd. ale je to asi úděl nás žen do menopauzy to musím vydržet. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
29.10.19 11:33

Holky, stalo se vám někdy, že by vás kalíšek v prvních dnech, pokud máte bolestivou ms, vyloženě tlačil, bolel a další dny bez problému? Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, pokud jsem některé cykly měla bolesti fakt silné, nebyla jsem schopná snést ani tampon, ale teď mě napadlo, jestli to nebylo jen špatným výběrem a nevyzkoušením více kalíšků, např. z měkčího materiálu. Už si nejsem jistá, jakou značku jsem kupovala, ale je to ta menší velikost pro ženy, které ještě nerodily, možná snad mooncup. Na druhou stranu si myslím, že pro mě nebyl velký, protože se mi v noci občas stalo, že když jsem se nějak špatně pohla, tak kalíšek prostě povolil a lehce se vylil (naštěstí se to obešlo bez větších nehod :oops: ). Teď jsem těhotná, takže to neřeším, ale jakmile ms zase přijde, chci kalíšek zase používat, ale asi zkusím koupit nějaký nový. Mohla ta bolest být třeba i tím, že byl kalíšek z hodně pevného materiálu, takže se úplně nepřizpůsobil tělu nebo něčím jiným? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.10.19 11:35

@radana80 mě tohle omezování se se silnou ms právě skončilo s kalíškem a jsem spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.10.19 11:40

@radana80 Tak to bych mu dala šanci, i kdybych to v práci měla udělat tak, že ho v poledne vyměním za vložku. A nebo obráceně. Ono při silné MS stačí ráno dát čistý a těch 6 hodin v pohodě vydrží. Když je slabší tak se dá zavést ráno a vylít až po práci.. A nebo aspoň na ten sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
29.10.19 11:49

@wendeleen U mě jsem to vypozorovala že se mi to stává po druhém porodu (ještě nemám vycvičené pánevní dno) když nejsem dobře vyprázdněná, on obsah střeva tlačí na poševní stěnu a občas kvůli tomu kalíšek tlačí nebo se mu zruší podtlak a lehce proteče (pak se jinak pohnu a podtlak se obnoví). Stačí si pořádně dojít na záchod a je po problému. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
29.10.19 12:06

@Káťa19 @P4ja Holky dík za rady ale já mám strach že bych ho musela vylevat často a na to kolikrát nemám v práci čas mám fakt silnou menstruaci padají ze mě až cucky to bych měla ruce jak řezník. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
29.10.19 12:11

@Heivka Tak to je věc, co mě vůbec nenapadla. Díky za tip. :lol: V období, kdy jsem měla problémy se záněty močových cest, mě to bolelo, i když mi to tlačilo na močovou trubici (ve chvíli, kdy zánět neprobíhal), ale zase prostě jen ty první dva dny ms, třetí už to bylo v pohodě. Jsem zvědavá, jestli se porodem něco změní, kromě toho, že budu potřebovat větší kalíšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
29.10.19 12:11
@radana80 píše:
@Káťa19 @P4ja Holky dík za rady ale já mám strach že bych ho musela vylevat často a na to kolikrát nemám v práci čas mám fakt silnou menstruaci padají ze mě až cucky to bych měla ruce jak řezník. :oops:

No, tak si spočítej jak často měníš ty vložky. Na to si taky musíš udělat čas a hlavně pořád kontroluješ, jestli je to ok. Já třeba musela měnit po dvou hodinách. A to nemluvím o penězích. Takhle je to mnohem delší a hlavně kalíšek pobere mnohem víc než vložka nebo tampon. A mají i XL verze.

Ono je to o zvyku. Zkusila bych to vychytat doma a potom uvidíš na jak dlouho ti vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.10.19 12:23
@P4ja píše:
No, tak si spočítej jak často měníš ty vložky. Na to si taky musíš udělat čas a hlavně pořád kontroluješ, jestli je to ok. Já třeba musela měnit po dvou hodinách. A to nemluvím o penězích. Takhle je to mnohem delší a hlavně kalíšek pobere mnohem víc než vložka nebo tampon. A mají i XL verze.Ono je to o zvyku. Zkusila bych to vychytat doma a potom uvidíš na jak dlouho ti vydrží.

přesně tak, mě nebavilo pořád kontrolovat, zda neprotékám :roll: i když jsem v práci nestíhala, ve spěchu jsem lítala na záchod :zed:
XL verze by ti měla vydržet několik hodin a vyliješ ho třeba jen jednou za celý den v práci…
kolikrát běžíš vyměnit vložku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
29.10.19 13:52
@Káťa19 píše:
@ospalámyš právě že, kdo má silnou menstruaci, tak je za něj rád…
Bohužel po druhém porodu mám fakt silnou a musela jsem koupit velký kalíšek, jinak bych to nedala, tampon i vložka v kritický den (mám tak den a půl velmi silnou) protékají okamžitě, musím mít kalíšek a ještě se sichrovat malou vložkou (mám látkové), ale musela bych být zavřená s dětmi doma a neexistovalo jít na dvě hodiny ven, takto už aspoň můžu fungovat, sice kalíšek musím také často vylévat, ale ty tři hodky třeba dám…

No já to beru podle sousedky, která tvrdí, že jí kalíšek protéká a nemůže ho mít, protože má menstruaci hodně silnou. Ale třeba si jen nekoupila ten správný XXXL model :D
Mně stačí vylejvat po půl dni, takže pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
29.10.19 13:57

@P4ja @Káťa19 Tak určitě vložky vyjdou dráž nehledě na ekologii když si vezmu inkontinenční tak my vydrží i pět hodin ale musím být v klidu. A jak to děláte těsně před menstruaci to už máte zavedený kalíšek třeba dva dny předem? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí