Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@j.a.n.i1 píše:
Neboj, ja mam dotčeno, ale ty pises strasne blbosti. Jo, beru, kdyz nekdo kalisek vyzkousi a z nejakeho duvodu mu nevyhovuje, ovsem ani to nezkusit a psat snuzku nesmyslu, to si pak holka akorat k smichu.
Sorry zkoušet něco, co se mi hnusí za 700,– fakt nebudu
Žiju v tom, že veřejná diskuze je o pestrosti různých názorů, holt jsou pak tací kteří mají potřebu přesvědčovat za každou cenu o správnosti toho svého. A že jsem zrovna tobě k smíchu asi holka unesu
Nikomu tady nenadávám ani ho neodsuzuju, tak klídek. Jestli jsou to blbosti (škodlivost materiálu, hygieničnost) je věc postoje a doby, čas ukáže. Stejně jako se liší názory na kalíšek i mezi lékaři. Když to přeženu, byly doby, kdy i kouření bylo zdravé. Prostě pořád do sebe strkáš na x hodin kus gumy, ale proti gustu…Každýho věc ![]()
@nototo píše:
Sorry zkoušet něco, co se mi hnusí za 700,– fakt nebuduŽiju v tom, že veřejná diskuze je o pestrosti různých názorů, holt jsou pak tací kteří mají potřebu přesvědčovat za každou cenu o správnosti toho svého. A že jsem zrovna tobě k smíchu asi holka unesu
Nikomu tady nenadávám ani ho neodsuzuju, tak klídek. Jestli jsou to blbosti (škodlivost materiálu, hygieničnost) je věc postoje a doby, čas ukáže. Stejně jako se liší názory na kalíšek i mezi lékaři. Když to přeženu, byly doby, kdy i kouření bylo zdravé. Prostě pořád do sebe strkáš na x hodin kus gumy, ale proti gustu…Každýho věc
Jj, to beru, ale jsi si jistá, že je ten tampon o tolik lepší??? Já bych řekla, že je to obojí stejné. Navíc tampony jsou bělené chlorem.
@nototo No, já kus testovaného silikonu, ty smotek čehosi běleného chlorem, ale o tom řeč nebyla, já reagovala na tvé nesmysly ohledně sterility tamponů a vakuovosti obalu, u čehož na žádné ověření čekat nemusíme, u toho již teď víme, že to nesmysly jsou.
@P4ja jj, souhlasím že chlor není zrovna prospěšný a je to svinstvo, o tom žádná. Právě proto se už prodávají i bio bavlněné nezávadné tampony, ale jsou drašší. Prostě mi vyhovuje vytáhnout, zabalit a šoupnout zcela nový tampon. Celá anabáze skladování čehosi z gumy a opakovaného používání se mi prostě příčí. Dělala jsem ve zdravotnictví a všechno co se opakovaně používalo se x hodin máčelo v dezinfekci, proto se mi prostě nechce věřit že je nějaký super materiál natolik antibakteriální, aby ho stačilo jen omýt vodou. Jasně, výraz sterilní tampon jsem použila schválně nadneseně, ale je asi jasný co tím myslím. Přímo známku STERILE má jen málo věcí. Nicméně víc důvěřuju hygieně v hlídané továrně, než že zvládnu v perfektní čistotě skladovat a správně pečovat o kalíšek
@nototo píše:
@P4ja jj, souhlasím že chlor není zrovna prospěšný a je to svinstvo, o tom žádná. Právě proto se už prodávají i bio bavlněné nezávadné tampony, ale jsou drašší. Prostě mi vyhovuje vytáhnout, zabalit a šoupnout zcela nový tampon. Celá anabáze skladování čehosi z gumy a opakovaného používání se mi prostě příčí. Dělala jsem ve zdravotnictví a všechno co se opakovaně používalo se x hodin máčelo v dezinfekci, proto se mi prostě nechce věřit že je nějaký super materiál natolik antibakteriální, aby ho stačilo jen omýt vodou. Jasně, výraz sterilní tampon jsem použila schválně nadneseně, ale je asi jasný co tím myslím. Přímo známku STERILE má jen málo věcí. Nicméně víc důvěřuju hygieně v hlídané továrně, než že zvládnu v perfektní čistotě skladovat a správně pečovat o kalíšek
Takže než si zavedes tampón, tak si důkladně vydezinfukujes ruce? Očistíš i ten obal ve kterém je zabalený? Protože tam všude jsou bakterie, které si při zavedení můžeš zanést do těla.
@nototo to máš těžko. Píšeš, že máš odpor k něčemu co se opakovaně používá. Já bych to přirovnala třeba k savičkám na lahvičky pro miminka. Taky mi to přijde podobný matroš, přiznávám, že ho nevyvářím po každém napití, ba ani každý den
a přístup k bakteriím je také velký (spadne na zem, hozené v tašce, šahání na to rukama..) a je to běžná věc.
Píšeš, že se ostatní snaží přesvědčit o své pravdě, ale hlavně ty tu furt naznačuješ, že je hnus, že si „tam“ cpeme gumu.
Na druhou stranu, lékařský silikon muže zůstat v těle, ale například při operaci vždy počítají vatové tampony, aby v těle žádný nezůstal - tak to prostě stejné asi není.
Používej tampony dál, já je taky sem tam použiju, nezatracuji je navždy. Mají samozřejmě i své výhody, ale v tuto chvíli za sebe říkám, že kalíšek je pro mě zatím nejlepší řešení, co se ke mě dostalo.
@nototo Tvoje argumenty naprosto chápu. Mohu říct, že jsem ještě nedávno měla hodně podobný názor. Přišlo mi divný, že je to guma (což je mimochodem i kondom, který používají bez následků miliardy lidi). Ale pominu diskusi o plastech, které jsou všude kolem a balí se do nich i potraviny, které přímo konzumujeme. Mě přesvědčilo až používání. Zbavila jsem se vracejících se kvasinkových infekcí, nemám tak bolestivou MS a ta krev v kalíšku oproti tampónům a vložkám není naprosto nijak cítit. V noci se mi nestává jako dřív, že bych protekla (oproti použití maxi vložky good night a tamponu velikosti super plus). Po třech dětech je moje MS totiž opravdu silná. Teď mi stačí posichrovat kalíšek slipovkou a celou noc pohoda. Jako příjemný bonus ušetřím každý měsíc tak cca 200 Kč.
@jiti81 To je pravda, s těmi savičkami na dětských lahvích. Je to ten samý materiál. Takže když to neublíží miminkům, tam nám asi těžko
No, mě by hlavně zajímalo, proč byl syndrom toxického šoku popsán u tamponů, ale ne u kalíšku ![]()
@jiti81 Sorry ale otevřené děložní hrdlo náchylně k infekci a dětské střevo a žaludek je přece úplně něco jiného, ne??
Nemluvě o tom, že dítě ty bakterie v nějaakém množství doslova potřebuje
@j.a.n.i1 Zase je to o tom, jestli je někdo čunče nebo není, každá věc má své pro i proti. Stafylokok se ti samozřejmě na umělém matroši nenamnoží..Jinak co jsem se donucená touto diskuzí dívala, tak kalíšek se musí dezinfikovat vždy! A pochybuju že to většina dam po každém použítí dělá. Jo, taky by se mi nechtělo, proto zůstávám u támponů ![]()
Vždyť si podle libosti používejte, mě se to prostě příčí. Nic víc, nic míň.
@jiti81 Tomuhle nerozumím už vůbec:
Na druhou stranu, lékařský silikon muže zůstat v těle, ale například při operaci vždy počítají vatové tampony, aby v těle žádný nezůstal - tak to prostě stejné asi není.
Ano sterilizovaný silikon je inertní, o tom žádná. Ale sterilizovaný! A ty si ho po každém použití sterilizuješ?? Promiň, ale asi se shodnem, že nosit nasáklý tampon déle jak 4 hodiny je prasárna, nicméně se ti asi nic zásadního nestane, protože to není úplně uzavřené prostředí. Ale tampony v živém uzavřeném oraganismu zjistíš, až když už dochází k sepsi, proto se počítají.
@nototo píše:
@j.a.n.i1 Zase je to o tom, jestli je někdo čunče nebo není, každá věc má své pro i proti. Stafylokok se ti samozřejmě na umělém matroši nenamnoží..Jinak co jsem se donucená touto diskuzí dívala, tak kalíšek se musí dezinfikovat vždy! A pochybuju že to většina dam po každém použítí dělá. Jo, taky by se mi nechtělo, proto zůstávám u támponů
To bys musela číst dobře, ale za každou cenu hledáš a píšeš nesmysly, jen aby sis mohla do kalíšku kopnout. Přijdeš mně jako dealer tamponů, který naprosto účelově překrucuje fakta. A navíc uživatelky kalíšku záměrně prezentuje jako prasátka. Ona pravda je trochu jinde že?
@nototo píše:
@j.a.n.i1 Zase je to o tom, jestli je někdo čunče nebo není, každá věc má své pro i proti. Stafylokok se ti samozřejmě na umělém matroši nenamnoží..Jinak co jsem se donucená touto diskuzí dívala, tak kalíšek se musí dezinfikovat vždy! A pochybuju že to většina dam po každém použítí dělá. Jo, taky by se mi nechtělo, proto zůstávám u támponů
Fajn, takže ty vlastně tvrdíš, že uživatelky tamponů jsou čuňata a ty kalíšku ne
A jinak by mě zajímalo, kde si našla, že se musí desinfikovat vždy.
@j.a.n.i1 píše:
Fajn, takže ty vlastně tvrdíš, že uživatelky tamponů jsou čuňata a ty kalíšku neA jinak by mě zajímalo, kde si našla, že se musí desinfikovat vždy.
Tak to máš stejně jako s tím vaakuovym balením tamponů. Prostě nevěřím tomu, co jsem si sama nevymyslela. ![]()