Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Eny.x U prvního jsem si to nechala, říct teď jsem po druhé těhotná ve 30tt a nenechali jsme si to říct, ikdyž manžel, nejdřív chtěl.
Taky jsem to nechtěla vědět, ale rodina do me ryla at si to nechám rict. Tak uz to víme ![]()
Tak tak, je to hrozně krásný překvapení. My měli u porodu nakonec komplikace ale nezapomenu jak malej vylezl a hned jsem se ptala doktorky co to je a ona že neví tak sem se tak rychle natáhla než ho stihli odnést a koukla pod dečku do které ho dali
@Eny.x u prvního jsem to nevěděla vůbec, u druhého se to tak často měnilo, že to bylo též překvapení ![]()
@Moise Mě se pravé lidé, kteří to vědí ( jsou 4 )
taky pořad ptají ![]()
Já už tedy těhotná nejsem, mám holčičku skoro roční. Ale pohlaví jsme si říct nenechali.
Přítel teda chtěl, ale já chtěla překvápko, takže jsem ho fakt měla. ![]()
Je fakt, že spousta lidí se mi divilo, že to nechci vědět, ale je to přece každého věc. A pak ta chvíle překvapení u porodu, to je nádhera. ![]()
Ja uz teda davno porodila, ale nechtela jsem to vedet, takze jsem se to dozvedela az po porodu ![]()
Tak u prvního jsem věděla a všem řekla, teď vím jen já, ani manželovi jsem neřekla a to je teprve masakr
, jak někteří „prosí“, „žebrají“, „vydírají“ a někteří se dokonce snížili i k „vyhrožování“
. Jako sama jsem teda netušila co to udělá
, no ale teď už to budu muset „dohrát“ dokonce".
Nenechali jsme si říct pohlaví, ale na posledních ultrazvucích, když doktorka přeměřovala délku stehenní kosti, vždycky zahlásila, ať teď nekoukám, abych náhodou neviděla… Vnímala jsem to jako hodně jasné sdělení, že budeme mít kluka (a máme ho), a mrzelo mě to, když jsme to vydrželi nevědět celé těhotenství. Ale co, hlavně že je zdravý ![]()
Můj manžel to vědět chce, ale já si to říct nenechám ani za nic (a tím pádem ani manžel, protože by mi to určitě během těhotenství řekl a to nechci
), i když mě to samozřejmě láká
Ale chci zažít tu chvíli, kdy mám na bříšku právě narozené miminko a já pořád chvilku nevím, kdo to je ![]()
Ja jsem ted 33tt a taky nevime, nenechala jsem si to rict a moc se tesim na prekvapko u porodu! ![]()
Mam uz tri kluky a u tech jsme si to rict nechali, protoze jsem od zacatku vedela, ze jsou to kluci, ale ted nevim, vnitrni hlas mlci… ![]()
No vsichni si mysli, ze to bude dalsi kluk
![]()
My jsme to taky nevěděli a bylo to hrozně hezké. Sice mě během těhotenství štvaly řeči jako „Jak to můžeš vydržet?“ (Vydržela jsem to úplně snadno, protože mi to bylo jedno), nebo „Ty to určitě víš, jen to nechceš říct.“ (Jako bych se potřebovala dělat zajímavá, nebo co…), ale jsem ráda, že jsme to nevěděli, porod byl o to víc zajímavý a krásný. Jestli se povede další dítě, tak si to taky říct nenecháme a šťouraly už ale budu posílat natvrdo do zadele. Naštěstí nikdo z nich nebyl z rodiny, máme rozumné příbuzenstvo.
Nenechali jsme si to říct ani po prvé, a nenechám si to říct ani teď. ![]()