Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co vše děláš po 18h? Kolik je dítěti? Já po 18h nic moc nedělám ![]()
@Markéta80 píše:
A co vše děláš po 18h? Kolik je dítěti? Já po 18h nic moc nedělám
Ona taky ne, ale čeká že manžel bude dělat to, co mu nachystala.
@j.a.n.i1 píše:
@Jírovka Tak tomu bych řekla, že buď blbej vysavač nebo nevím, co doma děláte… pokud tedy nemáte několik perských koček, to se pak asi pochopit dá
Zalezi na lokalite. V minulem byte stacilo jednou za 14 dni. V novem byte je 2× tydne malo. A to nejsem narocna.
@j.a.n.i1 píše:
Tak já bych řekla, že domácnost je automaticky na tom, kdo je doma… bez ohledu na pohlaví, se zbytkem souhlas.
Tak zas jasne, kdyby byl chlap na RD a ja cely den hakovala, asi bych od nej taky ocekavala nejakou tu domaci pracicku. Muj chlap se doma otacet umi, ale krom krizovych situaci mu dopravam luxus - jsem ja to ale uzasna zenuska
. Na druhou stranu se detem venuje 100%, kdyz je doma, jako zene na RD mi to postacuje.
@Limi123 a já myslela myčka a sušička. A koukám, že je ještě dokonalejší pomocník
Tady se člověk dozví rad!!! ![]()
Zakladatelko, na co si vlastně stěžuješ? Úklid a vaření ti zabere na nejvýš 4hodiny denně, nebo vaříš a uklízíš pro deset lidí? V šest vykoupej dítě, nakrm ho, když přijde muž dřív, tak si s ním pohraje, když ne, tak ho uspi, pak se věnuj chlapovi, ne? Nebo o co jde? O to že chodí pozdě? Tak ať změní práci!
A jakou práci budeš mít po rd Ty? V kolik budes doma? Ono je fakt rozdíl, když rodina s vice detmi travi cely den doma, to je potřeba denně vysat, kuchyň i vícekrát, vytrit, nez když se rano rozprcheme, deti „rozdam“,pozdeji odpoledne „posbírám“,to potom stačí zamést drobky po večeři a uklidit před spaním hračky.
Pokud se chlap vrací v 19.hodin a později, nic dalšího kromě věnování se chvilku dětem, než půjdou spát, bych po něm nechtěla. Pokud máš i ty časově náročnou práci, chtělo by to paní na úklid, jednou, dvakrát v týdnu.
@Jírovka píše:
@Limi123 a já myslela myčka a sušička. A koukám, že je ještě dokonalejší pomocníkTady se člověk dozví rad!!!
Kdybych mela volit mezi susickou a irobotem, beru irobot vsemi deseti!
Mimochodem, jsem take na rodicaku s 1 14m ditetem, je pravda, ze si to usnadnuji, jak to jde (tj. nevarim kazdy den, mam ten vysavac, nelatkuji, nebezplenkuji…), k tomu jeste 30% uvazek v praci… A nejak extra moc narocne mi to vetsinou neprijde. Ale na to, jak si vecer na chvilku vezme maleho tatinek se opravdu tesim ![]()
Mě vadi, ze roboticky vysavac nebere rohy, kde se hromadí prachu nejvíc. Ale jako druhé vysati kuchyně, luxus. Je jedno, jestli vari pro tři nebo deset lidí, chce to jen větší hrnce a víc surovin, časově to vyjde stejně ![]()
Ach jo, e vadí ta přehnaná emancipace a výměna rolí za každou cenu. Dle mě zakl. moc tlačí na pilu, az se vrati do práce, mělo by se to řešit operativně, ne nacvicovat třičtvrtě roku dopředu ![]()
@Limi123 Tak to já tedy tu sušičku… razím teorii, že vyluxovat stačí jednou týdně… a pokud je tam dlažba, plovoučka či lino, tak smeták a mop postačí.
@terien
to musí být atmosféra když ví co ho doma čeká
Být chlap tak řeknu že napřed práce a pak zábava a pokud má čas na kávu a plkání o tak důležitých věcech měla by stíhat i běžný provoz domácnosti
. Vaření se taky dá stihnou dopoledne včetně úklidu
Jo manžel taky pomůže ale když má volno, dělá v nepřetržitém provozu takže to neni v 16 konec. Jo při raní je doma v 15h jenže usne, vstává před 4 kdy my ostatní máme noc
. Klidně i uvaří ale když má volno, když sám řekne že uvaří at si odpočinu tak klidně ale mě vaření nevadí. Ale včera slyšel řev z kuchyně, můj a dcery
letěl z pokoje že si myslel že jsem si uřízla kus ruky
vlítla sem vosa
. prý proč jsme v klidu nepřišla, v tu chvíli jsem fakt neuvažovala, navíc byla nějaká velká
a Vali taky ječela a že ječet umí
Raději si nepředstavuji co bych dělala kdyby nebyl doma
, na oknech jsou na pevno sítě takže otevřít na plno okno nejde
. Ještě že nejstarší byl u tchýně, ten by taky ječel ![]()
@Jana206 píše:
Mě vadi, ze roboticky vysavac nebere rohy, kde se hromadí prachu nejvíc. Ale jako druhé vysati kuchyně, luxus.
Mne ten nas bere rohy dostatecne
ale nejsem extra narocna. Normalne jsem nevysavala uz tak pul roku ![]()
@Jírovka roboticky vysavac to jisti