Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@VeruunkaT jestli není obřík tak má ještě šanci, ale máš pravdu raději plánovanou sekci než akutní.
no právě, na jednu stranu bych chtěla rodit normálně(pro ten zážitek a mít miminko hned u sebe) ale mám z toho strach. Uvidím jestli se otočí, jestli ne, tak asi má důvod zůtávat zadečkem dolů
nevíte někdo, do jakýho týdne by se mělo otočit, než se přistoupí k plánování sekce??
@VeruunkaT jsou situace kdy se otočí v ten den kdy by mělo dojít na porod. pokud je příčně šance je pokud si fakt sedí dolu zadečkem tak se asi už nepřetočí, alespon já to tak měla. krásně si tam hačal. ![]()
@VeruunkaT Neboj, mimi má ještě dost času, u mě se jedna holčinka pořád točila a teďka si usmyslela, že teda bude hlavičkou dole, takže to vypadá na přirozený porod, se kterým jsem vůbec nepočítala, ale jsem tomu ráda ![]()
Anonymní právě že si tam pěkně hačá!
Byl hlavičkou dolů jen týden a to v 27.týdnu(vím to přesně byla jsem zrovna v nemocnici) a pak se vrátil zase zadečkem a tak je až doteď. Někdy mám pocit, že cítím pohyby i nahoře a myslím si, že se otočil, ale paní doktorka mě na kontrole vždy vyvede z omylu, že prdlajs, že má prdelku dole:lol: Kačulinek tý drďo tak to seš dobrá, rodit dvojčata přirozeně to klobouk dolů. A kdy máš termín??
@VeruunkaT termín 30.8. pokud půjde vše dobře a budou holčinky hlavičkama dole, tak týden předem půjdu na indukci, pokud se nerozběhne porod dříve. Věřím, že se ti fakt otočí, mě se otočila před týdnem ![]()
Já jsem měla malýho až do 32.tt příčně, teď je hlavou dolů (jsem 35.tt). Už se zpátky nemá šanci otočit, podle dr. by to naopak šlo, ale ztuha. Můj chlapeček má příliš velkou hlavu
takže já jsem jasná.
@nikollita píše:
Já jsem měla malýho až do 32.tt příčně, teď je hlavou dolů (jsem 35.tt). Už se zpátky nemá šanci otočit, podle dr. by to naopak šlo, ale ztuha. Můj chlapeček má příliš velkou hlavutakže já jsem jasná.
A když se otáčel, poznala si to?? Třeba se mi malej ještě otočí, ale když jsem se ptala doktorky, tak přímo mi sice neřekla, že ne, ale, že je v takové pozici, že ta šance je malá, ale je… tak uvidím. Nebudu to nějak řešit, však ono to nějak dopadne
narodit se přece musí!
@VeruunkaT nepoznala jsem přesně okamžik kdy se otočil, ale poznala jsme bezpečně dlouho před kontrolou, že už je hlavičkou dole (podle pohybů), to nastalo v Chorvatsku ![]()
@Anonymní píše:
@Femme-F no to nevadí tam je taky dobrá porodnice nemusíš se bát. vždy záleží na koho narazíš. kamarádka také rodila u apolináře a katastrofa. takže tak. hlavně se nenervuj a nepřipouštěj si, že jsi jako matka hned zklamala, když mimi ti vyndaj a ty ho nevytlačíšna tom totiž vubec nezáleží. a lakaced byla taky v pohodě kdybych se já víc snažila mléka bylo dost.
Ale mrzi me ze nezaziju ten prirozeny porod, ma to vetsi kouzlo… a malou bych chtela mit hned u sebe..
A bojim se aby se mi rozjela ta laktace.
Laktace se rozjede neboj. a pokud budeš moct mít partnera u výkonu tak mak muže mimi držet v náručí celou dobu co tě budou zašívat. já to tak měla. manžel seděl se zabaleným uzlíčkem mě u hlavy a já ho jednou rukou držela teda spíše on mě prst myslím prcka ne manžela ![]()
Laktace se rozjede neboj. a pokud budeš moct mít partnera u výkonu tak mak muže mimi držet v náručí celou dobu co tě budou zašívat. já to tak měla. manžel seděl se zabaleným uzlíčkem mě u hlavy a já ho jednou rukou držela teda spíše on mě prst myslím prcka ne manžela ![]()
@Anonymní píše:
Laktace se rozjede neboj. a pokud budeš moct mít partnera u výkonu tak mak muže mimi držet v náručí celou dobu co tě budou zašívat. já to tak měla. manžel seděl se zabaleným uzlíčkem mě u hlavy a já ho jednou rukou držela teda spíše on mě prst myslím prcka ne manžela
tak to máš krásnej zážitek
závidím, a doufám, že pokud půjdu na plánovanýho císaře, tak tam manžela taky pustí…
@VeruunkaT opravdu mám a platila jsem standard 500 za otce u porodu těd chtějí 2500,– no nejsem blázen takže tam tatínek nebude.