Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mišmiš Tohle všechno bych řešila do budoucna, kdybych viděla, že dcera má výdrž a že má ty koně tak ráda, že už samotný fakt, že s nimi má možnost být a pracovat ji těší. Bohužel to nevydržela ani čtvrt roku, respektive já jsem nevydržela ji pořád prosit, aby jela ke koním, že ji tam odvezu a přijedu pro ni.
Finančně na tom jsme tak nějak normálně, do budoucna bude spíš ještě lépe, ale nemáme jen ji.
Tak ono umět se udržet na hodném koni, který skáče sám chce nějaké umění, hlavně se udržet, v podstatě se dcera jen vozí, když pak koně na jízdárně jiného má problém zastavit. Umění je o tom zvládnout (skoro) každého koně a ještě něco toho koně naučit. Tohle neumím, začala jsem jezdit pozdě, škoda, že Tvoje dcera nevyužije možnost, kterou má, já bych to brala hned (i dneska).
@eva valoi píše:
Dcera (13 let) začala asi před dvěma lety docházet s kamarádkami na koně, kde jezdily (pod jakýmsi dozorem dospělé osoby). Po nějaké době koupila matka kamarádek koně sama a dcera začala jezdit na koni tam.
Nyní k problému, respektive k tomu, co se mi jako matce nelíbí.
1. Děvčata jezdí s koněm sama
2. Jezdí v lese, což osobně nepovažuji za vhodný terén
3. Dcera jezdí bez helmy, ačkoli jsem na ni apelovala, že bez helmy na koni jezdit nesmí
4. V lese sundají koni sedlo a skáčou přes spadlé stromy, a to pouze s jakousi ohlávko, prý se kůň bez udidla hůř ovládá (já ale nevím, co to vůbec je)
Mám strach, že může dojít k vážnému úrazu, přišla jsem na to vlastně díky tomu, že si dcera dala na fb fotografii, kde bez helmy, bez sedla letí na koni přes dva spadlé kmeny.
Dnes jsem s ní o tom mluvila a zatím jsem jí tyto aktivity zakázala, což se samozřejmě neobešlo bez šílených scén.
Prosím o názory, ona mě považuje za naprosto nemožnou, prý o tom nic nevím a vždycky všechno zkazím, dělá mi dobře jé všechno zakazovat..
TY holky nemají rozum… Takový lidé by neměli u koní co dělat…Ač si to mnozí neuvědomujeme kůň je přece jen divkoké zvíře. Mluvím z vlastní zkušenosti… Také s kamarádkou jezdíme na vyjížďky ale bez přilby by jsem si to nelajzli a ještě skákat bez přilby a to v lese… To by mě nenapadlo…