Jezdectví, kdo rozumí koním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
11.12.14 11:10

@Mišmiš Tohle všechno bych řešila do budoucna, kdybych viděla, že dcera má výdrž a že má ty koně tak ráda, že už samotný fakt, že s nimi má možnost být a pracovat ji těší. Bohužel to nevydržela ani čtvrt roku, respektive já jsem nevydržela ji pořád prosit, aby jela ke koním, že ji tam odvezu a přijedu pro ni.
Finančně na tom jsme tak nějak normálně, do budoucna bude spíš ještě lépe, ale nemáme jen ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
11.12.14 15:14

Tak ono umět se udržet na hodném koni, který skáče sám chce nějaké umění, hlavně se udržet, v podstatě se dcera jen vozí, když pak koně na jízdárně jiného má problém zastavit. Umění je o tom zvládnout (skoro) každého koně a ještě něco toho koně naučit. Tohle neumím, začala jsem jezdit pozdě, škoda, že Tvoje dcera nevyužije možnost, kterou má, já bych to brala hned (i dneska).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
1.10.16 16:04
@eva valoi píše:
Dcera (13 let) začala asi před dvěma lety docházet s kamarádkami na koně, kde jezdily (pod jakýmsi dozorem dospělé osoby). Po nějaké době koupila matka kamarádek koně sama a dcera začala jezdit na koni tam.
Nyní k problému, respektive k tomu, co se mi jako matce nelíbí.
1. Děvčata jezdí s koněm sama
2. Jezdí v lese, což osobně nepovažuji za vhodný terén
3. Dcera jezdí bez helmy, ačkoli jsem na ni apelovala, že bez helmy na koni jezdit nesmí
4. V lese sundají koni sedlo a skáčou přes spadlé stromy, a to pouze s jakousi ohlávko, prý se kůň bez udidla hůř ovládá (já ale nevím, co to vůbec je)
Mám strach, že může dojít k vážnému úrazu, přišla jsem na to vlastně díky tomu, že si dcera dala na fb fotografii, kde bez helmy, bez sedla letí na koni přes dva spadlé kmeny.
Dnes jsem s ní o tom mluvila a zatím jsem jí tyto aktivity zakázala, což se samozřejmě neobešlo bez šílených scén.
Prosím o názory, ona mě považuje za naprosto nemožnou, prý o tom nic nevím a vždycky všechno zkazím, dělá mi dobře jé všechno zakazovat..

TY holky nemají rozum… Takový lidé by neměli u koní co dělat…Ač si to mnozí neuvědomujeme kůň je přece jen divkoké zvíře. Mluvím z vlastní zkušenosti… Také s kamarádkou jezdíme na vyjížďky ale bez přilby by jsem si to nelajzli a ještě skákat bez přilby a to v lese… To by mě nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný