Jezdectví, kdo rozumí koním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
18.9.14 22:54

@terinka4444 Jak je to asi cenově náročné, musí mít svého koně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.9.14 22:55
U nás je na to takový šikovný porychtung, takový postavený mostek, normálně na něj vylezeš, je ve výši koňského hřbetu, oni přistaví koně a ty jen nasedneš :mrgreen: ale je to potupné :lol: :lol: pro takové ty rekreační jezdce, co se jedou projet, aby měli zážitek a mohli vyprávět. :mrgreen: Což já se ke koňům taky nepřibližuju, bojím se jich a oni to všichni do jednoho ví a dělají mi naschvály :mrgreen: :mrgreen:
@eva valoi píše:
@terinka4444 Jedině po žebříku a na koně ze dřeva, aby se nehýbal.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
18.9.14 22:55

@eva valoi důvěřuj, ale prověřuj. Majitelkou je jistě maminka holek, takže bych jednala s ní. Koně mám a rozhodně by se mi nelíbilo, že mi s ním někdo provádí takové věci a ještě k tomu nezletilá holčina, za kterou nesu odpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
18.9.14 22:56
@eva valoi píše:
Já i uvažuji o tom, že ji do nějakého jezdeckého klubu přihlásím, ale jak jsem psala, absolutně nemám šajn, co to obnáší.
Na druhou stranu pokud ji to bude bavit, proč se tomu nevěnovat i do budoucna.

Tohle bych viděla jako řešení - ať jezdí, ale organizovaně, tahle divočina, co provádí teď, si opravdu říká o nějaký malér. A ani holky nemusí nic vyloženě poto, ale ten les je přeci jenom těžký a nevyzpytatelný terén, stačí blbá díra v mechu.
V každém případě bych to napřed probrala s rodičema těch holek a zjistila, nakolik mají povědomost o tom, co slečny tropí. Pokud vědí a tolerují, tak potěš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
18.9.14 22:58

Tady jsem našla článek o úrazech: http://isport.blesk.cz/…al-vana.html Článek je starý dva roky, ale mám několik měsíců starý info, že Ludvík Temel se stále z komatu neprobral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
Nemusí, já nevím, jak je to jinde, my máme svého koně, ta se platí ustájení cca 5000,– měsíčně, plus trenér stojí cca 2000,– měsíčně. Očkování, veterinář, kovář, závodní registrace cca do 15.000,– za rok. Ale nevím, nakolik je to závazná informace, jak je to jinde. Každopádně naše Terka je jediná se svým koněm, ostatní jezdí na erárních koních stáje. Takže platí jen trenéra a nějaký členský poplatky, myslím, že kolem těch 2000,– měsíčně
@eva valoi píše:
@terinka4444 Jak je to asi cenově náročné, musí mít svého koně?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809

@Bersaba Obávám se, že o tom asi opravdu ví, fotky může vidět na fb. Asi opravdu věří, že se nemůže nic stát, já zase vidím čerta i tam, kde není. Ovšem tady si myslím, že jde opravdu o průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.9.14 22:59
A už jsi začala sázet sportku? :mrgreen:
@J_Doe píše:
Tak to naozaj obdivujem, a prajem všetko dobré! Ja teraz nejazdím, nie je čas, a ani predtým som nebola nijaký jazdec, ale snívam o tom, ako si raz kúpim starokladrubáka :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.9.14 23:00

@Zenyatta Jdu si to přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.9.14 23:00

@terinka4444 Dík za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
18.9.14 23:03
@terinka4444 píše:
U nás je na to takový šikovný porychtung, takový postavený mostek, normálně na něj vylezeš, je ve výši koňského hřbetu, oni přistaví koně a ty jen nasedneš :mrgreen: ale je to potupné :lol: :lol: pro takové ty rekreační jezdce, co se jedou projet, aby měli zážitek a mohli vyprávět. :mrgreen: Což já se ke koňům taky nepřibližuju, bojím se jich a oni to všichni do jednoho ví a dělají mi naschvály :mrgreen: :mrgreen:
Hele, není to potupné, je to vůči koni šetrné :-)
@terinka4444 píše:
A už jsi začala sázet sportku? :mrgreen:

No to neee, zatím naivně doufám, že si na něj vydělám :mrgreen: Vždyť co to je, 100tis za koně, a pak tak 5tis měsíčně za ustájení, to zvládnu, ne? :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.09.14 v 23:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.9.14 23:03
Hele, já nevím, spíš se nic nestane, než že stane. Ale když se stane, může to být hodně ošklivý. Když pominu ty děti, to zní tedy blbě, měla bych strach i koně. Manžel odmítal nosil helmu na lyžích, lyžujeme od dětství a tenkrát helmy nebyly, stejně blbá výmluva. Až se mu před třemi roky zabil známý. Prostě to bez helmy na milionkrát sjeté sjezdovce nevybral a narazil do stromu, bez helmy. Nikdo to dodnes moc nechápe, byl to mžik. On byl vynikající kyžař, mrtvý. Kdyby měl helmu a páteřák, přežil by. Je to stejné, stát se nemusí nic, a spíš se nestane. Ale když se stane…člověk aby si to šel pak hodit. Umím si představit, v jaké jsi teď pozici :hug:
@eva valoi píše:
@Bersaba Obávám se, že o tom asi opravdu ví, fotky může vidět na fb. Asi opravdu věří, že se nemůže nic stát, já zase vidím čerta i tam, kde není. Ovšem tady si myslím, že jde opravdu o průser.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
18.9.14 23:04

Mít vlastního koně není levná záležitost, nám počátky komplikovaly zdravotní potíže (i 5000 měsíčně jen za veterináře). Jsem opravdu hodně ráda, že už máme koníka doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.9.14 23:05
Jen 100.000, tak to jde, tak to jsme myslela, že jsou dražší. A o dost 8o
@J_Doe píše:
No to neee, zatím naivně doufám, že si na něj vydělám :mrgreen: Vždyť co to je, 100tis za koně, a pak tak 5tis měsíčně za ustájení, to zvládnu, ne? :mrgreen:Příspěvek upraven 18.09.14 v 23:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
18.9.14 23:05

Dcera je šikovná, té se určitě nic nestane :palec: ale vysvětlila bych jí, že kdyby už došlo se zraněním i na ni, tak že zlomená hlava se blbě hojí ;) tu helmu to prostě chce…
Asi bych nevyčítala, nehysterčila, ale zcela stručně bych trvala na té helmě. Dělat kraviny s koněm v lese budou stejně dál… Pokud ji nenabídneš lepší alternativu ( trenéra třeba…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný