Jezdectví, kdo rozumí koním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19075
18.9.14 22:45

@eva valoi je to prostě třináctiletá holka ;-) Od toho jsou dospělí, aby určili hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.9.14 22:45

@Vartová Děkuji, navrhnu jí to, až se se mnou bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.9.14 22:46

Já viděla, jak si kobyla s takovou holčinou lehla a zavalila jí. Je fakt, že ta holčina jí před tím vzala lopatou, což se ostaní holky bály říct. Jak na ní sedla, kůň si lehl a zavalil jí, je na vozíku. Prostě buď pod vedením trenéra, kterého poslouchají a respektují, včetně vybavení, nebo by na koně nesedla. A tedy u nás ve stáji bez helmy, a většina bez vesty, nevyjíždí ani holky, co jezdí pekelně dlouho, nikoliv dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.9.14 22:46

@tutinka Prý o tom ví, řekla dcera, ale ona na rozdíl ode mně holkám věří a podporuje je. Já mám radost, když můžu něco zakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vartová
18.9.14 22:47

@J_Doe Jezdím stale, kazdy den, jen ted v tehotenstvi ne, to je vymodlene a bojim se o miminko :think:

• Citovat
  • Upravit
29350
18.9.14 22:47

@eva valoi a to buď ještě ráda, že nedělá voltiž jako naše Kobylka, vidět ji dělat stojku za jízdy na koňském hřbetě ;)
Nechci to zlehčovat, třináctiletá puberťačka nechce slyšet nic, co ji nenapadlo samotnou, nezávidím… na parkur ale i ta naše helmu nosila… trenérka by je bez ní nejspíš ani jezdit nenechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.9.14 22:48

Já i uvažuji o tom, že ji do nějakého jezdeckého klubu přihlásím, ale jak jsem psala, absolutně nemám šajn, co to obnáší.
Na druhou stranu pokud ji to bude bavit, proč se tomu nevěnovat i do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
18.9.14 22:49
@eva valoi píše:
@J_Doe To je to, co se jí snažím vysvětlit, že i ten nejlepší jezdec spadne z koně. Mně to nehrozí, protože já tam ani nevylezu.

Jasně, nechci tě ještě víc strašit, ale na závodišti v Pardubicích je jedna překážka (taková malá nenápadná, skočí to i slabší jezdec ), která se jmenuje Poplerův skok, podle kpt., který se na ní před mnoha lety zabil. Takže z koně padají i profesionálové, proto je nutné to riziko úrazu co nejvíc eliminovat. A rozhodně bych holky do lesa samotné nepouštěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.9.14 22:49
@eva valoi píše:
@J_Doe To je to, co se jí snažím vysvětlit, že i ten nejlepší jezdec spadne z koně. Mně to nehrozí, protože já tam ani nevylezu.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
18.9.14 22:50

@eva valoi přijala bych nabídku @Vartová, protože nikdo nedokáže zkušenost předat líp než ten, kdo si prošel něčím takovým. Klobouk dolu, že ses vrátila zpět do života :potlesk: Musel to být boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.9.14 22:51

@terinka4444 Jedině po žebříku a na koně ze dřeva, aby se nehýbal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.9.14 22:52

@tutinka Ano, ale dcera se mnou nyní nehovoří, ani se na mě nepodívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
@eva valoi píše:

Já jsem měla poslední trenérku/ majitelku kobyly, kterou jsem jezdila, a ta mi vyprávěla příhody, jak se jí ta její kobyla, kterou znala jak své boty, někde splašila, a něčím proletěla… Já už jsem tu „erární“ vestu na sebe nenavlíkla, resp. navlíkla, ale už mě hodně omezovala, a to mi dost vadilo, ale bez helmy fakt NE. Dítě na sebe tu vestu navlíkne, tak jí prostě bude mít, a bez něj na koně nesedne, i když tu kobylu budu vést. Už se mi stalo, že jsem ji se synem vedla, a ona, kobyla jedna blbá, asi si myslela, že přede mnou může dělat divadélko, jelikož nejsem „její šéf“, a jednou nečekaně uskočila bokem, že se jako lekla ptáčka. Můj syn není ani jezdec-začátečník, nečekal to, tak letěl z koně, ale naštěstí mu nic nebylo, ale já byla na kobylu pěkně naštvaná, a zárověň ráda, že má přilbu i vestu… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
To je ideál, pokud jí to tak chytlo, a je tak dobrá, dobrý trenér jí vyšvihne. Hlavně ale bude mít vedení, respekt z někoho zkušeného, jehož slovo bud emít větší váhu než slovo matky, která v jejích očích ničemu nerozumí. A hlavně ten člověk ví…já koukám na své osmileté dítě, jak na té obrovské klisně v pohybu stojí a dělá holubičku a odcházím pryč :mrgreen: nemám na to nervy
@eva valoi píše:
Já i uvažuji o tom, že ji do nějakého jezdeckého klubu přihlásím, ale jak jsem psala, absolutně nemám šajn, co to obnáší.
Na druhou stranu pokud ji to bude bavit, proč se tomu nevěnovat i do budoucna.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
18.9.14 22:54
@Vartová píše:
@J_Doe Jezdím stale, kazdy den, jen ted v tehotenstvi ne, to je vymodlene a bojim se o miminko :think:

Tak to naozaj obdivujem, a prajem všetko dobré! Ja teraz nejazdím, nie je čas, a ani predtým som nebola nijaký jazdec, ale snívam o tom, ako si raz kúpim starokladrubáka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný