Jezdectví, kdo rozumí koním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
19.9.14 13:32
No paráda, uvidíš, že pod vedením trenéra při soukromých výcvikových hodinách udělá rychle pokroky. A může na závody, to se jí bude líbit, že se to někam posune. Je to paráda. Držím palce, ať je dcera spokojená. někdy je to s těma našema pokládkama potíž. Prý kolem 22. roku si začnou uvědomovat, co vlastně pro ně rodiče dělali a s vlastníma dětma to pochopí úplně :mrgreen: až jí jednou její pubertální tele sedne na koně bez helmy, to se podiví :lol: což teď ovšem nepochopí, že :lol:
@eva valoi píše:
@Mišmiš Děkuji za kompliment, pro dceru jsem ovšem ta nejnemožnějsí matka, ještě že vím, že ji to časem přejde. Každopádně když jsem s ní teď mluvila, tak ráda souhlasila.
Kdo ví, třeba mi jednou pomůže taky na nějakého koně vylézt. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
19.9.14 15:17
@eva valoi píše:
Tak jsem googlila, sháněla a telefonovala a myslím, že jsem sehnala přesně to, co by vyhovovalo naší situaci. Necelých 8 km od nás, časově cca 15 minut cesty je stáj, kde mají kroužek a za 1000 korun ročně plus 100 korun příspěvek holky (i kluci) pracují u koní, mohou se samozřejmě svést, helma podmínkou, vesta výhodou. Dále, a to je důležité, je možnost si připlatit individuální tréninkové hodiny, takže když se bude dařit, dcera je má u mě. Pokud na sobě bude chtít pracovat, kdo ví, třeba do budoucna bude i kůň. Ale to až opravdu bude zodpovědná a dospělá.
Mám radost, že ji to mohu poskytnou, že ji o to nepřipravím. S holkama bude chodit případně pod mým dohledem, ale asi to nebude tak často, jak byla zvyklá.

super řešení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.9.14 19:53

@tutinka Ano, doufám, že bude dcera spokojená. Bude to pro ni zkušenost, ať už u koní zůstane nebo ne.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
20.9.14 21:10

Tak dnes jsme si udělala s dětmi výlet do Lysé na výstavu a soutěže koní. Jely s námi i kamarádky dcery (ty koňařky))). Holky spokojené. Akorát tam tedy bylo lidí, jak v Hočiminově městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
21.9.14 01:14

My jsme byli včera a koupila jsem malé dcerce chránič páteře za 2200 Kč a pan prodavač říkal, že smysl to v jejím věku má hlavně pro to, aby se ho naučila nosit, že pak když jsou starší, tak ho nosit nezačnou, když si nezvyknou jako malé, tak jsem si na tebe normálně vzpomněla :-) A včera dopoledne tam bylo málo lidí, ale ani program ne, na nákupy dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.9.14 10:35

Super, drzim dcere palce :) nech sa dari a malo padov prajem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.10.14 13:45

Inak odpopručam precitat si clanok: http://www.zdraviezvierata.sk/…vodov-preco/. ALebo aj ine su tam, kde vlastne popoisuju, ako kvon ako ziv tvor funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
24.10.14 02:23

Bez helmy na koně by neměl sedat nikdo! Pádu i ze sebehodnějšího koně nezabrání ani zkušený cvičitel, který koně povede. Dívky by samotné neměly po lese jezdit ani náhodou a to co popisujete že dělají, je šílené! Majitelka koně by také měla mít rozum a koně jim takto nepůjčovat, ale nechat je jezdit na něm pod dohledem nebo s doprovodem dospělé a fundované osoby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
10.12.14 21:21

Jak to u nás dopadlo…
Zařídila jsem dceři, že může jezdit v oddíle. Podmínky byly výhodné, cena dobrá, holky si musely o víkendech odpracovat své, ale vždycky minimálně hodinu, spíš déle jezdily na koních.
Každou sobotu a neděli jsem vozila dceru cca 8 km tam, zpátky a znovu pro ni, takže jsem za víkend projela cca 64 km. Vděku jsem se ovšem nedočkala. Že ona nerada jezdí anglii, že nemá ráda udidlo, všechno bylo špatně, že ona tam musí furt hlavně kydat atd…
Přitom krásné prostředí, krásní koně, příjemní lidé…Prý u holek to bylo lepší, vzala jsem jí kamarádky, že k nim nemůže, protože je o víkendu na koních..
Každou sobotu a neděli jsem ji musela nutit, pak jsem řekla dost, nemám to zapotřebí.
Po dlouhé době pak jela na víkend k babičce, kde bydlí holky, přijela s naraženou rukou, prý při běhu narazila do stromu (podle mě blbost).
Teď jsem jí koukla na fb a našla tam čerstvou fotku, kterou přikládám.
Vše, co jsem jí zakázala a opět bez helmy, navíc tu ruku si podle všeho zranila pádem z koně.
Holky jsem jí zakázala definitivně, prý nejsem její matka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
10.12.14 21:33

@eva valoi Přirozená komunikace s koněm (to, co si vytrucuje tvá dcera) je krásná věc a já, ač toto neumím, ji uznávám. Ale i tomuto musí předejít disciplína, dohled, zkušenosti. Nelze studovat Vyskou bez základního vzdělání. už jsme to zde probraly tam i zpět…určitě ses zachovala správně! Puboška je momentálně nakrknutá, uražená a jsi nejhorší matka…ale poslouchat se musí a buď se s tím srovná a vezme, co jí nabízíš, nebi nebude mít nic. Zachovala bych se stejně, pevné nervy!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
10.12.14 21:40

@Lajka09 Nechápu, že může nerespektovat to, co jí řeknu. Např. ohledně té helmy. Připadá mi, že to snad dělá naschvál a ještě je s prominutím tak hloupá, že to takhle zveřejní.
Popravdě si s ní nevím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
10.12.14 21:46

@eva valoi nemám zkušenosti s puberťáke, osobní teda, z okolí mnoho, samy se sestrou jsme byly celkem bezproblémové…ale tobě zbývá snad jen vydržet a vytrvat, musí to být hroně těžké,, unavujícíi ponižující zároveň-pro obě. Ale ona jednou pochopí, že to děláš pro její dobro. Kolem koní se pohybuji větší část svého života, považuji se za koňáka a snad tomu i rozumím, ale toto, co porovádí tvá mladá, to je zralé na průser. Být více matek, jako ty, bylo by míň takovách trdlín v nemocnici. Jako zdravotní sestra ne neurochirurgii, to znám i z té druhé strany, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
10.12.14 21:51

Hele, jezdi uzasne! Ja jezdim take od mala, tohle neumim a vzdycky jsem to obdivovala. Styl jezdeni bych ji neurcovala. Ale helmu a paterak ma mit. Rekla ti proc to nechce nosit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
10.12.14 21:58

@eva valoi do prcic holka blazniva…skoda, ze nevysel ten oddil. Neni nejaka moznost, ze by tam chodily i ty holky co ma rada, asi ne co? Jako je dobra, ale vime, ze stat se toho muze hodne.
Prilbu ani paterak nechce nosit, protoze to nenosi ty holky a byla by za blbku predpokladam
To je tak tezka situace.
Holka ma pocit nepochopeni, buzerace a zakazovani jejiho smylu zivota. Nechape, ze mas o ni JEN strach.
Pomuzou ji nejaka videa urazu z koni kdy prilba zachranila zivot?!

Ps. Jsem u koni od detstvi a tohle jsem taky nikdy neumela :oops: vzdycky jsem hodila drzku max dva cvalovx po doskoku…v lepsim pripade :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
10.12.14 22:07

@eva valoi je mi moc líto, že holčina takhle zahodila velkou šanci, kterou jste jí dala. Mě naši v koních nebránili, ale ani nikterak nepodporovali, všechno jsem si musela odmakat. Moc toho nenajezdila. Ale o to víc jsem si toho vážila. Chápu, že se nechce ztrapňovat před kamarádkama, ale tohle bych jako matka asi tolerovat nedokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný