Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Omlouvám se, udělala jsem v textu chybu *aby jste si nemyslely, že trpím anorexií
zakladatelka
Pritel je tez takova vyzle! sni klidne celou pizzu a stejne nepribere!!ale neresito takze ti neporadim ![]()
Těžko radit… Nějaké oblíbené jídlo si připravovat? Jist hodně ovoce, zeleniny, maso (červené), luštěniny… budeš mít tím pádem živiny a zlepší se to.
Menstruace ti funguje? Asi bych se měla na pozoru, kdyby ti mizela… a teda 43 kg bude vypadat jinak na holce, co má 150 cm a jinak na holce, co má 180 ![]()
Musíš si prostě na jídlo udělat čas. Nastav si budika, připrav si krabičky.
Zakladatelko to, ze sni celou pizzu je, ale vyjmecne! taky nesnida, obed ne vzdy doji a vecere mu musim kolikrat pripominat! ale nekdy ma dny, ze by snedl vsechno v dosahu! a hlavne v noci a po nocni jak se vzbudi na wc tak vzdy neco vezme z lednicky a sni to po ceste do postele! nekdy o tom ani nevi ![]()
Navštívila bych někoho, kdo se zajímá o výživu, ne tedy nějaké pochybné dietologické centrum. Promluvila bych o tom se svým lékařem, třeba ti doporučí nějakého odborníka. Zřejmě tělu nedáváš dostatečné živiny, což samozřejmě nelze takto provádět celý život, tělo ti to vrátí a už zřejmě vrací.
Nebrala bych to na lehkou váhu a snažila se s tím něco dělat, nenič si zdraví ![]()
No dlouho sem měla stejný problém ješte ted ve svých 22letech sem vazila 45kilo, byla sem unavená, nachlazená hodně často atd..prostě mě jídlo ani nechybělo mela sem s tím problém odmalička. zvláštní je, že jsem odešla ze všech stresových míst, rodina, děcák pak od přítele který mě bil, a najednou jsem přibrala a mám nyní váhu v pořádku u mne byl spouštěč stres ![]()
Mě teda na 3roky vymizela i menstruace nevim jestli ji ty máš nebo ne, pokud ano tak to ještě tělo zvládá, co mi ríkal doktor tak je dobré doplnovat vitamín C. moje denní jídlo byla jedna čokoláda, či jedna čínská polévka. opravdu na tom zapracuj, tvoje tělo ti to jinak vrátí jako u me celkovým kolabsem.
Zřejmě máš málo vitamínů, minerálů a železa. Proto bledost, kruhy pod očima a váha. Konzultovala bych výživového poradce, ale hlavně si nechala udělat vyšetření celkové(krev, moč, prohlídka)
Podle popisovaných příznaků máš nedostatek vitaminů, minerálů, živin, no prostě všeho. Chipsy to nezachrání. Zašla bych za praktickým doktorem ať ti doporučí nějakého nutričního terapeuta. Nebála bych se zkonzultovat i třeba nějaké organizace bojující proti poruchám příjmu potravy, třeba Anabell má v Brně nutriční poradenství, možná máš nějakou blízko. Tím vůbec nenaznačuju, že bys byla nemocná, jen je tam možnost konzultace a asi je to i zdarma. Je mi jasné, že jako studentka si nebudeš platit výživového poradce na míru. Úplně na začátek bych poradila každý den sníst kus ovoce nebo zeleniny. Povinně. Pokud nesníš najednou, tak nakrájet a postupem během dne chroupat. Na zobání jsou taky dobré kvalitní ořechy. Pokud jíš malé porce, tak jez o to častěji. Když ráno nestíháš snídaně, nachystej si ji dopředu.
Je Ti 18, váha je nízká, ale tragicky bych to úplně neviděla. Byla jsem úplně stejně hubená, možná ještě víc, měřeno BMI. Ale já se tak cítím dobře. Otěhotněla jsem bez problémů, dítko mělo 3.5 kg. Je mi skoro 36 a nikdy jsem neměla BMI vyšší než 18,9. Teď mám okolo 17,5 a jsem spokojená. I manžel říká, že jsem tak akorát.
Ahoj holky, obracím se na Vás s mým „problémem“, který by možná pro většinu z vás byl spíše výhodou, ale třeba je tady někdo se zkušenostmi a tak mi poradí.
Je mi 18 a od malička jsem vyžle. To říkám proto, aby jste si mysleli, že trpím anorexií. Štítnou žlázu mám zdravou, ale nejspíš mám až moc rychlé spalování tuků a kvůli tomu vážím 43 kg. Upřímně, jsem šťastná za to, že jsem štíhlá, a nemusím řešit špíčky jako některé moje vrstevnice, ale jedna věc mě přece jen trápí. Mám někdy pocit, že na mě všechno oblečení visí. Skoro všechny kalhoty jsou na mě volné, mám kruhy pod očima a řídnou mi vlasy. Nedávno jsem měla i střevní problémy, které naštěstí ustaly, ale všechno to připisuji mé nízké váze. Vím, že řídnutí vlasů může mít za následek třeba užívání HA, ale jde i o to, jak se cítím celkově. Prostě mám pořád pocit, že svému tělu nedávám to, co bych měla. Nemluvě o tom, že to může mít v budoucnu i vliv na otěhotnění. Taky mám často bolesti při močení, hlavně teď v zimním období, lehce prochladnu atp. Nemyslím si, že bych nejedla. Někdy sice vynechám snídani, ale že bych hladověla, to ne. Problém je v tom, že toho jím opravdu málo. Oběd sním málokdy celý a co se týká večeře, nebo snídaně (pokud ji stihnu, než jdu do školy) spíše jen něco pozobu. Během toho jsem ale schopná sníst celý balíček chipsů. Je tu nějaká slečna s podobným problémem, která by mi poradila jak se správně stravovat, nebo se naučit jíst více? Předem děkuji a přeji hezký den