Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bflmpsvz69 Nebudu lhát je to těžké. Holky přes den nespí obě od 1,5r, tak si člověk přes den neodpočine a v noci se všichni 3 budí. Malý od 3 má největší bolení bříška, potom před 6 usne, ale to se budí už holky. Tak se člověk nevyspí a přes den je to fičák než všechny obstarám. Malý spí v nosítku, jinak se nezaspí a je vzhůru a řve. Ale i tak jsem ráda, že je mám a neměnila bych. Já jsem počítala, že první rok bude náročný, ale připravit se na to nedá.
@Verunka17 Mně právě holky spí současně po obědě ještě 2-2,5 hodinky. Tu starší se snažím na procházce vždy „utahat“. V zimě bylo blbé, že než jsem je oblékla, malá řvala, ale teď je to ok. Ale zase, když by bylo třetí, tak ta nejstarší už bude ve školce a zase budu ve stejné situaci jako teď. No a samozřejmě nemáme za sebou ještě zoubky a jiné „chuťovky“. Odplenkovávala jsem za pochodu. Ale mladší je opravdu extrémně hodné miminko (zatím). Možná i díky tomu nad třetím i uvažuju..
@bflmpsvz69 uf, tak to bude masakr. A to mluvím jako matka, co má třetí za odměnu, byť v roce a půl se to otočilo a v noci má záchvaty řevu. Plus vzdorovité období, všechno sama, třeba v kramu ji do košíku už nenarveme, takže nakupuje a já to na druhé strane vyklízím. Pro mě jsou nejhorší ty noci plus nemoci, ona taková střevní chřipka celé rodiny, to je luxus.
držím pěsti. ![]()
Já myslím že člověk spíš lituje že dítě nemá/ neměl než naopak. Já mám první dvě 22 měsíců od sebe a mít třetí by mě trefil šlak už úplně. Mám dva kluky, první tři roky mazec..no mazec je to v určitém smyslu pořád, i když už jsou ve škole. Na třetí dítě jsem si troufla až 6 let po druhém. A je to fajn. Ale mně netlačil čas, věk ( teď mi je 36 a malému 5 měsíců). Od školky jsem si hodně slibovala, ale bohužel byl víc doma než tam. U obou byla tendence 3-5 dní ve školce, 3 týdny doma, od října do května. U staršího se projevilo adhd takže taky mazec. Ale pokud máš dost peněz mít pomoc, ať už s dětmi nebo s domácností, a dobrého muže, a chceš další dítko, tak do toho jdi. ![]()
Cizí lidi ti mají radit, jestli si máš pořídit další dítě?? Kristepane… ![]()
@andelka83 píše:
Já myslím že člověk spíš lituje že dítě nemá/ neměl než naopak.
Tohle si říkám taky, poslední dobou mám myšlenky na třetí dítě čím dál častěji, chtěla bych ještě jedno dítě, které by nás zahrnulo svou bezpodmínečnou láskou a my jeho tou naší.
@lilithlilith Cizí lidi mi maj poradit pro a proti proč do toho jít/nejít. Konfrontace je pro mě fajn. Jestli tě to točí, nemusíš se vyjadřovat.
@lilithlilith tak podle me dve nebo tri deti je celkem velky rozdil
jeste kdyz jsou od sebe cca rok dva takze naprosto chapu zakladatelku ze se chce optat zda se to da zvladnout a tak
nevidim na tom nic spatneho stejne se pak rozhodne podle sebe ![]()