Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem už zoufalá a potřebovala bych poradit, nebo někoho kdo se ocitl v podobné cituaci. Můj příběh není moc pěkný, tak mě prosím neodsuzujte. Když mi bylo 15 let seznámila jsem se se svým přítel kterému bylo 22let, byla to láska na první pohled, strašně jsem se do něj zamilovala a nedokázala jsem si život bez něj představit. Postupem času jsme se hádali, nadával mi atd..ale já ho pořád milovala a myslela jsem že je ten pravý. Několikrát jsme se i rozešli ale pokaždé jsme se k sobě vrátili. Když mi bylo 18 otěhotněla jsem, bylo to neplánované. Vždycky jsem děti milovala, ale nikdy jsem nepřemýšlela nad tím kdy bych chtěla svoje, ale vždycky sem si říkala, že i kdybych byla těhotná v 15 na potrat bych nikdy nešla. Když jsem příteli oznámila že jsem těhotná, nadšený nebyl, řekl mi že na to není připravený, že nemáme peníze a že já chodím do školy, chtěl abych šla na potrat, že si miminko uděláme třeba za 3 roky. Já jsem pořád brečela chtěla jsem si dítě nechat, ale nakonec jsem ho poslechla a na potrat šla
potom sem pociťovala hrozné stavy, pořád jsem brečela když jsem si na to vzpoměla, nebo když jsem viděla jiné miminka. S přítelem jsem zůstala dál ale od té doby jsem hrozně toužila po dítěti, pořád jsem ho prosila, že chci být těhotná. Když mi bylo 22 otěhotněla jsem, tentokrát to bylo plánované, hrozně jsem se na miminko těšila od první chvíle, i přítel se těšil. Narodila se nám krásná holčička a začali jsme spolu bydlet. Občas jsme se hádali, když třeba malá brečela a nevěděli jsme co s ní..Když měla malá asi rok a půl, měla jsem pocit že jsme se s přítelem odcizili, cítila jsem že už to není jako dřív a našla jsem si milence
on byl ůžasný, hodný, pozorný, pořád mi říkal jak jsem krásná atd..což jsem od svého přítele už pak vůbec neslyšela, začala jsem s milencem spát, scházeli jsme se kdy to jen šlo, pokaždé jsme se objaly a já cítila že tohle všechny mi u přítele chybělo. Zamilovala jsem se do milence a on do mě, chtěl semnou začít chodit ale já jsem nedokázala přítele opustit. Milenec je takový typ že je pořád s kamarády, musí být na každé akci a taky mi několikrát lhal ale já ho i přesto miluju. Teď je mi 25,malé jsou 3,příteli 32 a milenci 28.Otěhotněla jsem, a vím že je to přítele, přítel se na miminko moc těší, pořád se mě ptá jak se cítím, je hrozně starostlivý. Od první chvíle přemýšlím zda si dítě nechat. Když si dítě nechám, milenec mě chtít nebude, když si ho nenechám rozbiju dceři rodinu. Mám smíšené pociny, sama si nejsem jistá jestly dítě chci, necítïm se na to. Potom jsem se rozhodla si dítě nechata řekla jsem to milenci, hrozně mi nadával sprostě, že na mě čeká tak dlouho a nakonec mu řeknu tohle. Začala jsem váhat zvovu a nevím co dělat už jsem v 11+3 a v pondělí mám poslední příležitost jít na potrat. Prosím poraďte, jsme zoufalá
![]()
@Aanonymka25 Bože, to je myšleno vážně? Abys neztratila milence, zabiješ vaše společné dítě, které máš s otcem tvého prvního dítěte?
I když trochu si říkám, že takoví lidé by se snad ani rozmnožovat neměli, takže ono to nemůže dopadnout špatně ![]()
@Aanonymka25 proboha přečti si to po sobě znovu a několikrát
Zejména ty pasáže, co jsi psala o milenci. Opravdu chceš zničit život tolika fajn lidem kvůli takovému blbovi?
Píšeš, že po prvním potratu jsi pociťovala hrozné stavy, a chceš to podstoupit znova kvůli milenci, který, tak jak jsi ho popsala, asi nebude zrovna adept na muže roku, že. Myslíš to vážně
? Navíc jsi ve 12. týdnu, na konci prvního trimestru! Já tedy z představy potratu nehýkám nadšením v žádné fázi těhotenství, ale jít dobrovolně na „přerušení“ takto pozdě je nad moje chápání.
Dítě si nech a po porodu přemýšlej, jakou spolehlivou antikoncepci si vybereš, ať nemusíš co pár let řešit ne/plánovaná těhotenství se svými „láskami“.
@Aanonymka25 v životě bych se nevzdala dítěte kvůli chlapovi. On totiž chlap dnes je a zítra není. Dítě si nech, milence kopni do zádele. Tohle ti tady ale řekne každá normální ženská.
Já se ale na to miminko vůbec netěším, neříkám přímo že ho nechci, ale nejsem připravená. Chtěla jsem další, ale až třeba za 5 let, nechci tam jít hlavně kvůli milenci, samozdřejmě možná trochu protože ho miluji..ale pořád si říkám mám žít s přítelem kterého nemiluji jenom proto že s ním mám dítě a čekám další?? ![]()
Holky, když si čtu celou diskusi, tak jsem ráda, že jsem se sem přihlásila. Otevřeli jste mi oči. Přítel dceru miluje, myslím že i mě, na miminko se moc těší. Je starostlivý, dělá pro nás první poslední. Nemohla bych mu tak ublížit. Miminko si nechám, nemohla bych ho dát pryč. Ono za nic nemůže. Sice zatím necítím to, co jsem cítila když jsem čekala malou, ale věřím že to příjde. Na milence kašlu, chová se jako blbec, bude sice pro mě těžké se ho vzdát, ještě když bydlí kousek od nás, ale věřím že to časem přejde. Děkuji ![]()
Ahoj mám problém prostě sem otěhotněla a teď test ukazuje dusika a ms nám týden opožděnou a mimi nechceme máme jen jedno a to na stačí kolik dnes stojí interupce? A šly byste na ní také??
@Anonymní píše:
Ahoj mám problém prostě sem otěhotněla a teď test ukazuje dusika a ms nám týden opožděnou a mimi nechceme máme jen jedno a to na stačí kolik dnes stojí interupce? A šly byste na ní také??
Tak sedm tisíc. Ne, kdybych měla jedno dítě, tak bych fakt na potrat nešla, i kdybych druhý nechtěla. Pokud bysme se tedy už tak nejedli suchý rohlíky. A když mimi nechcete, proč se nechráníte? Ještě bych počítala s tím, že po té pilulce ti taky může bejt pěkně zle. (Ale nemám osobní zkušenost, si o tom něco přečti)
@Anonymní píše:
V ranem stadiu 3 500, pilulka myslim 3 000
Cenu si najdi na stránkách vaší nemocnice - většinou tak cca 4000 - 6000,–-. Já bych nešla, ale nikdy neříkej nikdy
a tady už jsem někdy maminkám v těžké situaci radila, ať jdou
je to složitá otázka, nedá se odpovědět jen tak
Když jsem byla mladá a chodila do školy taky se mi to podařilo, bohužel jsem na interupci šla. Nikdy víc bych to neudělala. Vždy se to dá zvládnout než půjdeš do práce a vyděláš nějaké penízky. Jinak před 6 lety jsem platila se vším všudy cca 3.000. Do dnes toho lituji
![]()
@Anonymní píše:
To je vážně těžké. Můžeš z toho mít trauma. Ono se to nezdá, teď ti přijdě, že je to nic. Ale potom můžeš začít litovat. Dejte tomu pár dní, proberte situaci. Podle mě jsou dvě děti lepší - obzvlášť pokud jsou podobně staré. Hrají si spolu a nakonec je s nima míň starostí (samozřejmě jak v čem). Bude vás pak přemlouvat, že chce mít brášku nebo sestřičku (většina jedináčků to v 4-7 letech dělá) a může ti to pak hodně připomínat. Taky záleží, jaký máte vztah. Jestli se vám tím nezhroutí…
My třeba zas druhé chceme a nejde nám to. Ale kvůli našemu problému si ho nechávat nemusíte, tak to nemyslím.
Cena bude asi jak kde u nás 3500 co říkal kolega cca rok zpět.
Těžko říct jestli bych šla na potrat. Vždycky jsem si myslela, že když dítě nebude plánované tak půjdu no a když se to stalo bylo to třetí tak jsem nešla. Prostě to nešlo, ale mám chlapa co mě podpořil, doma mi pomůže je úžasnej táta, máme vlastní bydlení, hlady netrpíme. Nevím jakou situaci máš ty doma.
Moc všem díky dcerka by chtěla brasku či ségru a taky hlady netrpime mame něco málo na setreno jenom že já se strašně bojím mít 2 děti nedokážu si to představit jak vychovávat 2 děti dcerce je teprve 3 roky a s manželem máme skvělý vztah