Jít na potrat nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
666
26.1.14 20:31
@nimitka píše:
Rada bych nejakou brigadu treba i pri miminku. Máme dvě rodinné známé, ktere podnikaji a jsou strasne hodné + muj strejda je provozni v restauraci, takze mam urcite moznost si nejakou kacku vydelat i s miminkem. :)

Tak kdyz mas takovou moznost. Rozhodne bych si prcka nechala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
26.1.14 20:35
@Iv85 píše:
Přesně jak píše @angelsface kdo má jako práci v dnešní době jistou? Někdo si vydělává 50 mesíčně, vezme hypotéku na 20 tis. a pak příjde o práci. U nás se to moc řeší, moje kamarádka si vzala holandana, žijou tam a sama říkala už x krát, že kdo tam nemá hypotéku tak NEBYDLÍ. Každý to bere normálně, žádná tragédie. Vždycky se dá byt prodat, pronajmout atd. Kdybych měla čekat až budu mít našetřeno, tak se stěhuju do vlastního za 50 let.

S tim musim souhlasit. Byt se da vzdycky pronajmout, prodat. Ci pripadne to muze pote sponzorovat, ten druhy. Reseni je spousty, pokud to neni hypo za 15tis a vic. Myslim, ze 5 tis si chlap dokaze vydelat i nejakou praci, co je narazova.
Kdyby kazdej resil, ze se muze stat, ze nebude mit za par let praci treba, tak nikdo nic nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.1.14 20:37
@Ali-Ali píše:
@nimitka
hele, ja jsem proti potratum, pokud k nim neni sakra duvod (muyslim faaakt vazne duvody). ale na druhou stranu, co cekas, ze ti poradi zenske na foru, kde se schazi z 95% matky malych deti nebo zenske, co se o dite snazi… :nevim: tady pro potrat tezko nekdo bude…
:potlesk: Přesně! Už je dávno rozhodnutá si dítě nechat a sem si přišla akorát pro požehnání.

Příspěvek upraven 26.01.14 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.1.14 20:38
@nimitka píše:
Rada bych nejakou brigadu treba i pri miminku. Máme dvě rodinné známé, ktere podnikaji a jsou strasne hodné + muj strejda je provozni v restauraci, takze mam urcite moznost si nejakou kacku vydelat i s miminkem. :)

Tak zahoď pochyby a těš se na mimi!!! :hug: :hug:  :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
26.1.14 20:44
@Lively píše: :potlesk: Přesně! Už je dávno rozhodnutá si dětě nechat a sem si přišla akorát pro požehnání.

Nechci v žádném případě rýpat nebo se hádat, ale na jaké forum by se měla jít poradit ohledně dětí než na forum, kde jsou matky s dětmi, které mají osobní zkušenost, ví kolik dítě teoreticky stojí apod.

Přece když budu chtít vědět jak se peče suflé, tak se taky nepůjdu ptát na diskuzní forum o psech a kočkách. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
26.1.14 20:53

Musím se přiznat, že já bych v 19 asi neváhala a šla. Tehdy jsem byla sama ještě dítě, nezralá, nesamostatná, s tehdejším přítelem nás oba čekala vysoká. To se mi to kecká, já jsem naštěstí nic takového řešit nemusela. Dítě jsem si pořídila v 31 letech a myslím, že je to akorát. Ale pro mě…Ty se rozhodni podle svého srdce. :) Peníze jsou taky důležité, ale třeba v roce dítěte seženeš dobře placenou práci a zvládnete to. Bude to asi těžké, budete se muset otáčet a hodně šetřit, ale vyjít se dá i s málem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
26.1.14 20:56
@nimitka píše:
Já si mimi chci strašně nechat.

Pokud je tohle tvůj osobní postoj, tak mám obavy, že by to mělo za následek minimálně velkej šrám na duši. TO je to hlavní, co musíš při tom rozhodování vzít v úvahu, ne finanční situaci tchánovců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
26.1.14 20:57

@Lerista tak ono hodně záleží na co je, kdo, zvyklý. Protože jak už jsem psala my máme příjem podobný manžel vydělá 18.tis,já mám rodičák 6.tis. a máme druhé dítě a žijeme úplně normálně-dokážeme i ušetřit a leccos pořídit. Uznávám, že pro někoho by to bylo málo, ale třeba pro nás je to akorát-takže těžko soudit dle sebe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.1.14 20:58
@Paradise píše:
Nechci v žádném případě rýpat nebo se hádat, ale na jaké forum by se měla jít poradit ohledně dětí než na forum, kde jsou matky s dětmi, které mají osobní zkušenost, ví kolik dítě teoreticky stojí apod.Přece když budu chtít vědět jak se peče suflé, tak se taky nepůjdu ptát na diskuzní forum o psech a kočkách. :nevim: :nevim:

Já se taky nechci hádat, ale prostě mi to tak připadá. Neptá se ani tak na to kolik dítě stojí atd. (to už má sama růžové představy o hypotéce atd.) ale zda jít na potrat nebo ne. Píše jak je ráda atd., už má ty svoje představy jak to zvádne. jestli tam bylo 1% nejistoty, tak nejsnadnějí je najít web plný „těhulek, maminek a mimísků“ a je jasno. Ale to je můj názor.
Pokud by byla opravdu ale opravdu nerozhodná, tak si najde něco „méně zaujatého.“
Tady jí akorát všechny až na pár výjimek mažou med kolem pusy. Může to zvládnout, ale taky nemusí.
Kdysi kamarádka otěhotněla taky před dvacítkou, její vydělávající přítel byl nadšenej a postavil se k tomu zodpovědně sehnali si byt atd. a za půl roku ho to přestalo bavit a odešel. Já jí nepřeju nic zlého, to vůbec, ale já osobně bych nešla do dítěte, kdybych si nebyla jistý, že to zvládnu i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
26.1.14 21:01
@Lively píše:
Já se taky nechci hádat, ale prostě mi to tak připadá. Neptá se ani tak na to kolik dítě stojí atd. (to už má sama růžové představy o hypotéce atd.) ale zda jít na potrat nebo ne. Píše jak je ráda atd., už má ty svoje představy jak to zvádne. jestli tam bylo 1% nejistoty, tak nejsnadnějí je najít web plný „těhulek, maminek a mimísků“ a je jasno. Ale to je můj názor.
Pokud by byla opravdu ale opravdu nerozhodná, tak si najde něco „méně zaujatého.“
Tady jí akorát všechny až na pár výjimek mažou med kolem pusy. Může to zvládnout, ale taky nemusí.
Kdysi kamarádka otěhotněla taky před dvacítkou, její vydělávající přítel byl nadšenej a postavil se k tomu zodpovědně sehnali si byt atd. a za půl roku ho to přestalo bavit a odešel. Já jí nepřeju nic zlého, to vůbec, ale já osobně bych nešla do dítěte, kdybych si nebyla jistý, že to zvládnu i sama.

Vždycky to může zvládnout i sama…

Já ti radím dítě si ponechat pokud k němu máš jakoukoliv citovou vazbu už teď jinak si to asi nikdy neodpustíš…

• Citovat
  • Upravit
1228
26.1.14 21:04
@magicalee píše:
Vždycky to může zvládnout i sama…Já ti radím dítě si ponechat pokud k němu máš jakoukoliv citovou vazbu už teď jinak si to asi nikdy neodpustíš…

Však samozřejmě, že může, ale také nemusí. To jí samozřejmě vůbec nepřeju.
Jen mi přijde, že už rozhodnutná stejně je a akorát si to sem přišla nechat odsouhlasit, to je celý. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
26.1.14 21:04

Už když mě do toho jen mamka začala tlačit, plánovat za mě, tak jsem probulela dva dny. Na prochazce me rozcilío stekani meho psa a dostala jsem zachvat place, ktery nesel zastavit. :/ bojim se, že bxch to psychicky neunesla.
Potřebovala jsem slyšet i jiné názory nez ty z domova a nevím kde jinde bych se sverila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
26.1.14 21:07

@nimitka počítej, ale s tím, že mamka jako člověk co tě bude hodně podporovat Ti bude do mimina také kecat. Záleží jaké máte vztahy, ale já bych dítě nechtěla pokud bych se musela spoléhat na rodiče. Pak si jim totiž zavazaná a budeš muset zkousnout hodně věcí. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 21:08

@Lively člověk nikdy neví co se stane. Nikdo neví dne ani hodiny. Je důležité rozhodovat se v přítomném čase, neohlížet se ani do minulosti a nezkoumat ani budoucnost, kterou neznáme.
Dítě přišlo teď a už tu je, není to o plánování, ž si jednou pořídí dítě, bo to dítě už je na cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.1.14 21:09
@nimitka píše:
Už když mě do toho jen mamka začala tlačit, plánovat za mě, tak jsem probulela dva dny. Na prochazce me rozcilío stekani meho psa a dostala jsem zachvat place, ktery nesel zastavit. :/ bojim se, že bxch to psychicky neunesla.
Potřebovala jsem slyšet i jiné názory nez ty z domova a nevím kde jinde bych se sverila.

Jestli to je na mě, tak mně vůbec nevadí, že ses přišla nějak vypovídat nebo tak, ale obecně se ví, že na webech pro maminky slovo potrat vyvolává hysterie, tak je zbytečné se ptát zde na „objektivní“ názor.
Stejně už rozhodtná jsi, kdyby ti tady všechny napsaly, že máš jít na potrat, tak půjdeš? Rozhodnout se stejně musíš ty sama s přítelem, je to vaše dítě.
Já ti přeju ať ti všechno dopadne jak si přeješ. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky