Jít na potrat nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
26.1.14 19:22

@nimitka
hele, ja jsem proti potratum, pokud k nim neni sakra duvod (muyslim faaakt vazne duvody). ale na druhou stranu, co cekas, ze ti poradi zenske na foru, kde se schazi z 95% matky malych deti nebo zenske, co se o dite snazi… :nevim: tady pro potrat tezko nekdo bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257

Tezko radit..ale mela jsem mini upt kdysi, a dlouho jsem to vycitala sobe, pritely a mame ze jsem se nechala ukecat. a nemela vetsi podporu..hele je to urcity zasah, ale jeste to promysli..kazdopadne at se rozhodnes jakkoli, je to tve rozhodnuti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716

@nimitka myslím, že sama už moc dobře víš, že si miminko necháš. Cítím to z Tebe. Jen si ujasněte s přítelem jak to uděláte, zázemí i podporu máš, tak přeju hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545

Teoreticky nejseš tak mladá, dřív to bývávalo normální, teoreticky to finančně asi máte šanci utáhnout, teoreticky máš podporu rodiny. Prakticky to záleží jen na tobě a příteli.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.1.14 19:23

@nimitka to,že trpíš na záněty močáku, je hloupá výmluva :lol:
Jinak dělej jak myslíš, každopádně zůstaneš na krku rodičům, přítel bude perspektivní otec? Sedni si, sepiš pro a proti, dítě není panenka, nejde ho už vrátit, je to rozhodnutí na celý život.
Tak přeji štastné a rozumné rozhodnuti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
26.1.14 19:25

@nimitka neviděla bych to v tvém případě tak černě, jedna holčina od nás z gymplu otěhotněla v sedmnácti a nakonec byla ráda, že si miminko nechala. A pokud máš opravdu radost, jak píšeš, tak by tě to pak jen mrzelo.. hlavu vzhůru :)

• Citovat
  • Upravit
297
26.1.14 19:26

Až zajdeš k doktorovi a on Ti ukáže mimčo na ultrazvuku, tak možná budeš mít jasno. Já když jsem ve 12tt viděla mimčo jaké je akční a už vypadá jak „člověk“, tak jsem si tehda řekla, že nechápu, jak může někdo jít na potrat. Ale to je moje zkušenost, já jenom že by Ti to mohlo pomoct se rozhodnout, buď si řekneš: jeee moje dítě. Nebo Ti to prostě nic neřekne.
Tak ať se rozhodneš dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55

Holky, jste zlatíčka. Vím, že to je na mě, ale i tak jsem potřebovala nějaké názory od nezaujatých lidí slyšet. :)
Přítel má stálou práci, má cca 17tis., podle mě se to dá zvládnout…on chce případne hypo ma byt, ale i tak si myslím, že s tím + těch mých 6-7tis. to nebude tak zlé. Nikdy jsě nebyla pařicí typ, už od 15ti je mojí prioritou rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
@berry4 píše:
@nimitka to,že trpíš na záněty močáku, je hloupá výmluva :lol:
Jinak dělej jak myslíš, každopádně zůstaneš na krku rodičům, přítel bude perspektivní otec? Sedni si, sepiš pro a proti, dítě není panenka, nejde ho už vrátit, je to rozhodnutí na celý život.
Tak přeji štastné a rozumné rozhodnuti :kytka:

To máš také pravdu azkladatelka si musíutřídit nejprve toto:

• budou mít dost peněz nebo aspon tak aby uživili sebe a miminko
  • dále jestli je připravená vychovávat dítě
  • zda dítě chce
  • a to nejdůležitější aby zjistila první bod, měla by se zeptat i mamky, jestli by ji finančně podpořila :-)
  • močový měchýř je fakt blbá výmluva zakladatelko
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
26.1.14 19:28

Píšeš, že si miminko chceš strašně nechat. Už z tohoto důvodu bych na potrat nešla. Navíc, když to nechce ani přítel a máš podporu u rodičů. Jak už někdo radil - prober to v klidu s přítelem.
Taky jsem rodila v 19. Maturovala jsem s pupkem, ještě ke všemu praktickou zkoušku v nemocnici - zdravka. Vše jsem zvládla ;) Neměnila bych. Teď mám děti už 2 a nemyslím si, že mi něco uteklo. Ale rozhodnutí je jen a jen na vás :kytka:
Přeji ti, ať se rozhodneš co nejlíp pro tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297

@nimitka Tak podle toho co píšeš tak bych peníze fakt neřešila, veř mi že jsou lidi na tom daleko hůře a zvládají to. Je to krásný standart!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
@nimitka píše:
Holky, jste zlatíčka. Vím, že to je na mě, ale i tak jsem potřebovala nějaké názory od nezaujatých lidí slyšet. :)
Přítel má stálou práci, má cca 17tis., podle mě se to dá zvládnout…on chce případne hypo ma byt, ale i tak si myslím, že s tím + těch mých 6-7tis. to nebude tak zlé. Nikdy jsě nebyla pařicí typ, už od 15ti je mojí prioritou rodina.

no tak si myslím, že to zvládnete 7000 na jídlo + 6000-8000+ 45000 na byt to jsme na 19 5000 to půjde :-). a ještšě přítel může dát 3 000 rodičům když jim pomáhá, ale musíš vědět @nimitka sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
26.1.14 19:29

Nedokáži si představit mít dítě v devatenácti bez jakéhokoliv samostatného zajištění. Dobře bych zvážila jak radí @berry4 zvážit jak to bude třeba za rok za dva (první rok se dá zvládnout finančně pomocí bazárků a půjčování dobře, dál už to bude horší a horší fin. náklady se zvyšují) Samozřejmě dítě není o penězích, ale potřeba jsou… jak dlouho jste s přítelem spolu atd… s prckem už bude mnohem těžší se osamostatnit.

záleží hodně jaké máte rodinné zázemí atd.

Já bych se hodně rozmýšlela :think:

mimochodem, každý druhý den tu čtu otěhotnění přes HA - to je toho opravdu toliko? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.1.14 19:30

Neznám ve svém okolí nikoho, komu by potrat zapříčinil budoucí neplodnost, ale to si musíš rozhodnout sama.
Být tebou, tak to neřeším na serveru, kde jsou skoro samé mámy s dětmi, protože ti většinou řeknou, potrat ne, to zvládneš, zvládla jsem to já, moje kamarádka… Ale… musíte si sednout s partnerem a zjistit - kde byste bydleli, kolik peněz byste dali dohromady, kolik by vás stálo bydlení a provoz domácnosti, jak dlouho budeš ještě studovat - pokud letos končíš, bylo by to OK, pokud ale máš ještě rok, tak je otázka - dovolí ti na vaší škole individuální studium? Pomůže ti tvoje nebo jeho máma s miminem, abys mohla chodit do školy, učit se a odmaturovat? Např. kdybych byla na místě tvých rodičů, byla bych naprosto proti tomu abys skončila se studiem s tím, že si ho začas doděláš. A až si tohle všechno ujasníte, můžete se rozhodnout, co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.1.14 19:31
@nimitka píše:

s tímhle platem a tvým rodičákem je hypotéka sebevražda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky